karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Kasım, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karadeniz’den bu sezon adeta hamsi fışkırıyor

Karadeniz’de bu dönem uzun yıllar sonra birinci defa hamsi bolluğu yaşanırken balıkçılar, denizden adeta hamsi fışkırdığını yıllardır görülmeyen bir bollukla karşı karşıya olduklarını söz ediyor.
Tekne çalışanları hamsi yoğunluğu nedeniyle vakit zaman uykusuz bile kaldıklarını belirtirken, bu dönem palamut çıkmamasına karşın üç aydır aralıksız hamsi tuttuklarını kaydediyor.

"Hamsi yoğunluğu yüzünden vakit zaman uykusuz bile kalıyoruz"
Bu dönem Karadeniz’den adeta hamsi fışkırdığını belirten tekne çalışanlarından Selami Tezlik, "Bu dönem bereketli ve çok hoş hamsi var. ’Karadeniz’den adeta hamsi fışkırıyor’ diyebiliriz. Sahiden o denli ki, o kadar bol hamsi çıkıyor ki bazen uykusuz kaldığımız bile oluyor. Hamsi çoklukla açık denizde, Sinop’tan Trabzon’a uzanan bölgede avlanıyor" dedi.

"3 aydır aralıksız hamsi avlıyoruz"
Tekne çalışanlarından Ahmet Doğan, yaklaşık 3 aydır aralıksız hamsi avladıklarını şu anda önemli bir hamsi bolluğu yaşadıklarını kaydederek "Geçen yıl çoğunlukla ince hamsi avlandığı için yasaktı bu dönem ise irilendi. Çok şahane bir avcılık var. Palamut çıkmadı, üç aydır hamsi tutuyoruz. Şu anda büyük bir hamsi bolluğu var; şükürler olsun, bu türlü bir dönem daha evvel hiç yaşanmamıştı. Gürcistan’daki avcılık ise yılbaşından sonra başlıyor. Oranın da kendine nazaran kuralları var; yaklaşık bir ay süren bir hamsi dönemi oluyor. Gürcistan’daki avcılık buradan daha âlâ, orada da bolluk var. Evvelce oraya gittiğimizde genelde 500-1000 ton avlanıyordu. Evvelden orada pek tekne yoktu, lakin artık tekneler arttı" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak sahilinde çöp tepkisi

Zonguldak kent merkezinde dalgalarla birlikte kıyıya vuran plastik atıklar çevre kirliliği oluşturdu.
Sahil şeridinde yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, denizden gelen pet şişe, kapak ve boş kutu gibi atıkların oluşturduğu manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kıyı şeridinin çöplerle kaplanmasına tepki gösteren vatandaşlar, kirliliğin bir an önce giderilmesini istedi.
Turizm kenti olma hedefindeki bir şehre bu görüntülerin yakışmadığını belirten bölge halkı, "Zonguldak’ın göbeğinde bu manzara oluyor mu, neden temizlenmiyor? Önce denizlerimizi temiz tutmalıyız. Yetkililerin burayı acilen temizlemesini bekliyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin