blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Temmuz, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karadeniz’deki görüntünün sebebinin müsilaj olmadığı açıklandı

DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Akçakoca ilçesinde bir ay önce denizde görülen kirliliğin sebebinin analiz raporuna göre müsilaj olmadığı açıklandı.
Düzce’nin Akçakoca ilçesinde denizde geçtiğimiz ay görülen köpükler ile ilgili olarak Düzce Valiliği geniş çaplı inceleme yaptırdı. Tarım ve Orman Bakanlığı Bolu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve Düzce İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından yaşanan kirlilikle ilgili inceleme yapıldı. Düzce Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Ulusal, yerel haber kanalları ile bazı sosyal medya mecralarında ilimiz Akçakoca ilçesinde Karadeniz’de müsilaj şeklinde haber ve iddialara ilişkin 17 Haziran 2024 tarihinde Düzce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve Düzce İl Tarım Orman Müdürlüğü ekiplerince yerinde inceleme yapılmıştır. Yapılan ilk incelemelerde uzmanlardan oluşan ekiplerimizce durumun iddia edildiği gibi müsilaj olmadığı değerlendirilerek, tüm şüphelerin ortadan kaldırılması için ileri tetkik amaçlı su numuneleri alınarak, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği gereğince incelenmek üzere TÜBİTAK MAM‘a, bakteriyolojik analiz ve ağır metal analizi yapılmak üzere Bolu Gıda Kontrol Laboratuvarı’na teslim edilmiştir. Ayrıca Düzce İl Sağlık Müdürlüğünce Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği’ne göre değerlendirmelerde bulunmak amacı ile 12 farklı noktadan su numunesi alınarak, analiz edilmiştir. Alınan numuneler üzerinde yapılan analizler sonucunda müsilaj olmadığı anlaşılmıştır. Akçakoca sahillerimizde deniz suyu, periyodik olarak alınan numunelerle düzenli olarak takip edilmektedir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
18 Kasım, 2025 11:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Malezya’dan KBÜ’ye Bilimsel İşbirliği Ziyareti

Malezya’nın dünya sıralamalarında ilk 500’de yer alan saygın yükseköğretim kurumlarından Universiti Utara Malaysia’nın (UUM) öğretim üyesi Prof. Dr. Huda Ibrahim, Erasmus+ KA171 programı kapsamında Karabük Üniversitesinde (KBÜ) bir dizi akademik temaslarda bulundu.

Ziyaret, iki üniversite arasındaki bilimsel iş birliklerini güçlendirirken, KBÜ’nün uluslararası görünürlüğüne de önemli katkı sağladı.

BİLİMSEL İŞ BİRLİKLERİNDE STRATEJİK GÖRÜŞMELER

Prof. Dr. Huda Ibrahim, ziyaret kapsamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, danışmanlığını yürüttüğü Öğr. Gör. Hacer Kübra Sevinç ve çeşitli araştırmacılarla bir araya gelerek ortak projelere ilişkin değerlendirme toplantıları gerçekleştirdi. Görüşmelerde devam eden bilimsel çalışmalar ele alınırken, yeni araştırma alanlarına yönelik iş birliği fırsatları da masaya yatırıldı.

Prof. Dr. Ibrahim ayrıca, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Kulübü tarafından düzenlenen tanışma kahvaltısına katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

ULUSLARARASI SEMPOZYUMDA ORTAK BİLDİRİ SUNUMU

Malezyalı akademisyen ve çalışma ekibi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Symposium on GeoSpatial Technologies: Visions and Horizons” başlıklı uluslararası sempozyuma katıldı. Programda KBÜ ile ortak yürütülen çalışmalara ilişkin bildiri sunumu gerçekleştirildi.

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERE "ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ" SEMİNERİ

Ziyaret kapsamında Prof. Dr. Ibrahim, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi lisansüstü öğrencilerine yönelik “Araştırma Teknikleri” konulu kapsamlı bir seminer verdi. Seminerde akademik araştırma yöntemleri, bilimsel yazım süreçleri ve proje geliştirme stratejileri ele alındı.

Prof. Dr. Ibrahim ayrıca, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Fındık ve Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrullah Demiral ile bir araya geldi. Görüşmelerde fakülteler arası iş birliği imkânları değerlendirildi.

ERASMUS DAY

Erasmus Days haftası kapsamında düzenlenen ağaç dikme etkinliği başta olmak üzere çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetlere katılan Prof. Dr. Ibrahim, üniversite personeli ve öğrencilerle etkileşim kurma fırsatı da buldu.

Ziyaretin sonunda Prof. Dr. Ibrahim, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile de bir araya gelerek Erasmus programı kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin