Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kıyısı döven dev dalgalar sebebiyle kıyı yolu ziyan gördü.
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde gece boyunca devam eden fırtına sırasında Karadeniz’de oluşan dev dalgalar kıyısı dövdü. Dalgalar sebebiyle İnebolu-Cide karayolunda çöküntü oluştu. Yaya kaldırımı ve ana yola ziyan veren dalgalar, kıyı kenarındaki duvarı ve dolguyu da denize sürükledi.
Yaklaşık 15 gün evvel dalgalar sebebiyle kıyı şeridinin ziyan gördüğü ilçede, oluşan hasarlar Karayolları 152. Şube Şefiği tarafından onarılmış, kıyı şeridinde dolgu çalışması yapılmıştı.


Karadeniz’deki dev dalgalar, sahil yoluna zarar verdi
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

