Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kıyısı döven dev dalgalar sebebiyle kıyı yolu ziyan gördü.
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde gece boyunca devam eden fırtına sırasında Karadeniz’de oluşan dev dalgalar kıyısı dövdü. Dalgalar sebebiyle İnebolu-Cide karayolunda çöküntü oluştu. Yaya kaldırımı ve ana yola ziyan veren dalgalar, kıyı kenarındaki duvarı ve dolguyu da denize sürükledi.
Yaklaşık 15 gün evvel dalgalar sebebiyle kıyı şeridinin ziyan gördüğü ilçede, oluşan hasarlar Karayolları 152. Şube Şefiği tarafından onarılmış, kıyı şeridinde dolgu çalışması yapılmıştı.


Karadeniz’deki dev dalgalar, sahil yoluna zarar verdi
Öğrencilere yönelik piknik programı düzenlendi
Karabük İl Müftülüğü, örgün eğitimde öğrenim gören öğrencilere yönelik “Köklerimle Beslenerek Geleceğe Yürüyorum” projesi kapsamında gençlere özel piknik programı gerçekleştirdi.
Türk-İslam tarihinde ilim ve irfanıyla öne çıkan ve dünya tarihine yön veren şahsiyetlerin tanınması ve özümsenmesini amaçlayan proje çerçevesinde, daha önce okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenmişti. Bu kapsamda programa katılan öğrenciler için Aladağ Mesire Alanı’nda piknik organizasyonu yapıldı.
Doğa ile iç içe gerçekleşen etkinlikte gençler, çeşitli spor aktiviteleri ve oyunlarla keyifli vakit geçirirken, cemaatle namaz kılındı ve ilahiler söylendi. Programda ayrıca öğrencilere yönelik ikramlar sunularak aynı sofrada bir araya gelinmesi sağlandı.
Düzenlenen etkinliğe İl Müftüsü Ali Erhun, İl Müftü Yardımcısı Merve Yumlu, Din Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Şerefli, proje sorumluları Uzman Vaizler Hacer Kurtucu ve Zeliha Yetgin ile il vaizleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinlikte gençlerle yakından ilgilenen İl Müftüsü Ali Erhun, yaptığı konuşmada gençliğin önemine vurgu yaparak, “Gençlerimiz camilerimizin süsü ve geleceğimizin en büyük teminatıdır. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) izinde, ahlaklı ve donanımlı bir nesil yetiştirmek en büyük gayemizdir. Bu tür etkinliklerle gençlerimiz arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirirken, doğanın sunduğu nimetler üzerinden manevi bir tefekkür ortamı oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.
Erhun ayrıca, gençlere yönelik sosyal ve manevi projelerin artarak devam edeceğini belirtti.
Dini, sosyal ve kültürel etkinliklerle renklenen program, hatıra fotoğrafı çekimi ve öğrencilerin memnuniyet ifadeleriyle sona erdi.

