Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Eylül, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
0

Karadeniz’de teknesi ile kaybolan balıkçı bulundu

Balık tutmak için açıldığı Karadeniz’de teknesi bozulunca kayıplara karışan vatandaş, balıkçı arkadaşları tarafından sağ olarak bulundu.

Bartın Limanı boğaz mevkiinde, önceki gün saat 21.00 sıralarında 7 metre uzunluğundaki Bacanak-2 isimli teknesiyle denize açılan balıkçı Baykal Özdemir, saat 01.30’da arkadaşlarını arayarak teknesinin bozulduğunu söyledi. Arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler hem havadan hem karadan arama çalışması başlattı. Dün yapılan tüm çalışmalara rağmen Özdemir ve teknesine ait herhangi bir ize rastlanamadı. Balıkçılar da tekneleri ile Özdemir’i bulmak için denize açıldı.

Sabah saatlerinde Özdemir’in teknesi, Kastamonu’nun Cide ilçesi açıklarında, kendisini aramak için denize açılan arkadaşları Sedat Kalaycı, Mevlüt Aras ve Semih Kaya tarafından bulundu. Teknede bulunan Özdemir, balıkçılar tarafından sağ olarak kurtarıldı. Özdemir, kendisini bulan balıkçılar tarafından Cide Limanına getirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de Özdemir’i bulan balıkçıların teknesine eşlik etti. Özdemir’in herhangi bir sağlık sorununun olmadığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta sifir atikta yeni donem basliyor KkGKSMd7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor

Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.

Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.

Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.

Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin