Karadeniz’de palamut bereketi: 3 tanesi 100 liraya kadar düştü - Karabük Haber Postası
karadenizde palamut bereketi 3 tanesi 100 liraya kadar dustu GeeirudI jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Eylül, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz’de palamut bereketi: 3 tanesi 100 liraya kadar düştü

Karadeniz açıklarında bu yıl bol miktarda çıkan palamutun 3 tanesinin fiyatı 100 liraya kadar düştü.

Denizlerde 1 Eylül tarihinde başlayan av sezonunda balıkçıların yüzü palamut ile güldü. Geçen yıl ağlara takılmayan ancak bu yıl bol miktarda avlanan palamutun tanesi, sezonun ilk gününde 200 liraya kadar satıldı. Gün geçtikçe Karadeniz açıklarında daha çok avlanan palamut balığının 600-700 gramlık adedi 50 liraya satılırken, 300-350 gram palamut balığının 3 tanesi ise 100 liradan tezgahları süslüyor. Fiyatlar uygun olunca balıkçılarda da yoğunluk yaşanıyor.

“300 gramlık palamudun 3 tanesi 100 lira”

Ordulu balıkçı Erdal Çamaş, bu yıl sezona hızlı başladıklarını söyledi. Temmuz ayında palamut balığı olacağı yönünde işaretler aldıklarını aktaran Çamaş, “Palamut kendini ne kadar erken gösterirse, sezonda o kadar bol oluyor. Bu sene Allah’ım palamut balığını denizlere verdi, bu bolluk 2-3 yılda bir oluyor. Vatandaşlar bol bol yiyecek. Sezona 200 liradan başladık, 50 liraya kadar düştük. Bu balığın devamının garantisi yok. Şu anda avcılık Perşembe ile Hopa ilçesi arasında. Palamut bol ise hamsi az olur. Şu anda en düşük gramaj 600 gram. Palamut balığının 300 gramlık olanlarının 3 tanesi ise 100 lira” dedi.

Palamut balığı satın vatandaşlar ise fiyatların uygun olduğunu, ilerleyen günlerde bu fiyatlara balık bulunmayacağını ve herkesin bol bol balık tüketmesi gerektiğini söylediler.

Öte yandan tezgahlarda istavrit 100, mezgit 150, levrek 300, çipura 200, ve kefal balığı ise 100 liradan satılıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude inovasyon ve girisimcilik zirvesi duzenlendi X7TDkzA3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de inovasyon ve girişimcilik zirvesi düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen “Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi 2”, mühendislik öğrencilerini sektörün deneyimli isimleriyle bir araya getirdi.

Karabük Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü tarafından organize edilen etkinlikte, sanayinin dijital dönüşümü, endüstriyel otomasyon çözümleri ve akıllı mobilite gibi güncel konular ele alındı.

Zirvenin ilk oturumunda otomasyon ve mühendislik alanında faaliyet gösteren Talha Eroğlu ile Atacan Yücel konuşmacı olarak yer aldı. Katılımcılar, teknik bilgi birikiminin müşteri odaklı çözümlere dönüştürülmesi ve sanayide dijital dönüşümün dinamiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İkinci oturumda robotik ve endüstriyel otomasyon sektöründe görev yapan Işılayhan Topçuoğlu, öğrencilik yıllarından profesyonel kariyerine uzanan süreci anlattı. Topçuoğlu, uluslararası firmalara sunulan özel makine çözümlerine değinerek öğrencilere kariyer planlaması konusunda önerilerde bulundu.

Günün son oturumunda ise otomotiv ve tasarım mühendisliği alanında çalışan Seçkin Çakır, akıllı mobilite, yazılım, araç geliştirme ve tahrik sistemlerindeki güncel gelişmeleri öğrencilerle paylaştı.

Etkinlik, mesleki tecrübelerini geleceğin mühendisleriyle paylaşan konuklara günün anısına hediyelerinin takdim edilmesi ve kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin