Kastamonu’da Karadeniz’e açılan balıkçıların yüzü palamut ile ile gülüyor. Balıkçılar, kasa kasa palamut ile kıyıya dönüyor.
Kastamonu’da, 1 Eylül tarihi itibariyle av sezonunun başlamasıyla denize açılan balıkçıların yüzü palamut ile gülüyor. Kastamonu açıklarında avlanan balıkçılar, kasalar dolusu palamut ile dönüyor. İnebolulu balıkçı Ali Yılmaz, İnebolu Limanı önlerinde bol miktarda palamut avladı. Balıkçı Ali Yılmaz’ın sabah saatlerinde denize bıraktığı voli ağına yüzlerce palamut takıldı.
Öte yandan, AK Parti 26. Dönem Kastamonu Milletvekili Murat Demir de balıkçı arkadaşlarıyla birlikte Cide ilçesinde açıklarında bol miktarda palamut yakaladı. Öte yandan, İnebolu ilçesinde palamutun tanesinin 50 TL’den satıldığı öğrenildi.


Karadeniz’de palamut bereketi
Kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan düştü
Rize’nin Pazar ilçesinde kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen bir kişi yaralandı.
Olay Pazar ilçesine bağlı Hisarlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kiraz toplamak amacıyla ağaca çıkan Tayfun Tafralı, bir anlık dikkatsizlik sonucu dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düştü. Tafralı’nın düştüğünü gören yakınları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, engebeli arazide sağlık ekipleri ve çevredeki vatandaşların yoğun çabasıyla sedyeyle taşınarak hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tayfun Tafralı, buradaki ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

