Reklam
Reklam

Karadeniz’de hamsi yoğunluğu devam ediyor

karadenizde hamsi yogunlugu devam ediyor gRjgpMdw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0

DÜZCE (İHA) – Düzce’nin Akçakoca ilçesinde balıkçılar av döneminde hamsi rahmeti yaşıyor. Karadeniz’de hamsi yoğunluğu devam ederken, 10 günde yalnızca Akçakoca limanından 721 ton hamsi çıkışı oldu. Düzce Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun ise kontrollere katılarak, hamsi kotası ve av dönemi hakkında bilgiler aldı.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde balıkçılar Karadeniz’den elleri dolu dönmeye devam ediyor. Havaların soğumasıyla birlikte Karadeniz’de hamsi yoğunluğu oluşturmaya devam ediyor. Bu çerçevede 15 ile 24 Ekim 2025 tarihleri ortasında Akçakoca limanından 721 ton hamsi çıkışı olduğu kayıt altına alındı.

Hamsi bol çıkmaya başlayınca kontrollere de sürat verildi. Belirlenen boyutların altında tutulan hamsiler tespit edilerek, kurallara uymayan balıkçılara cezai süreç uygulanıyor ve balıklara el konuluyor. Hamsi popülasyonunun bozulmaması ve denizlerde avcılığın sürdürebilir olması için alınan önlemler kapsamında çalışmaları yerinde inceleyen Tarım ve Orman Vilayet Müdürü Esra Uzun, Akçakoca’ya giderek kontrollere katıldı.

Uzun yaptığı açıklamada, hamsi yoğunluğunun devam ettiğini vurgulayarak, “Bu gece Akçakoca Limana giderek Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık İdari Binasında nöbet tutan çalışma arkadaşlarımı ziyaret ettim ve limanda incelemelerde bulunduk. Su Eserleri Mühendisimiz Anıl Keskinbalta’ dan hamsi kotası ve av döneminde son durum hakkında bilgi aldım. Akçakoca İlçemizde hamsi yoğunluğunun devam etmekte olup;15-24 Ekim tarihleri ortasında toplam 721 ton hamsi çıkışı olmuştur. Müdürlüğümüz tarafından tüm hamsilerin yasal uzunluk limitleri denetim edilerek çıkışına onay verilmiştir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

boluda d 100de takla atan otomobilden burunlari bile kanamadan ciktilar Qgk7kJs7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.

Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin