Bartın’ın Amasra ilçesinde 29 Ekim kutlamaları kapsamında, yat ve tekneler Karadeniz’de tur attı
Bartın’ın Amasra ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde kaymakamlık, Belediye ve Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı organizesinde tekne turu düzenlendi. Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, balıkçılar, tekne ve yat sahiplerinin de katıldığı kortejde protokol ve vatandaşlar, teknelerle Amasra Büyük Liman, Küçük liman ve Tavşan Adası’nın bulunduğu bölgede tur atıldı.
Tekne ve yat sahipleri, kortejde klakson çalarken, karadaki vatandaşlar ise alkışlarla, korteje destek verdi.
(SD-


Karadeniz’de 29 Ekim coşkusu
Yenice’de döner ve fast food İşletmeleri denetlendi
Yenice ilçesinde faaliyet gösteren döner ve fast food işletmeleri, zabıta ekipleri tarafından denetlendi. Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde iş yerlerinin çeşitli kriterlere uygunluğu kontrol edildi.
Denetimler kapsamında gıda ürünlerinin muhafaza koşulları, işletmelerdeki hijyen standartları, ürünlerin son kullanma tarihleri, iş yeri düzeni ve fiyat etiketi uygulamaları titizlikle incelendi. Kurallara uygun faaliyet gösteren işletmelere teşekkür edilirken, gerekli görülen konularda işletme sahiplerine bilgilendirme ve uyarılarda bulunuldu.
Yetkililer, halk sağlığının korunmasının öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirterek, gıda güvenliği ve tüketici haklarının korunmasına yönelik denetimlerin ilçe genelinde aralıksız sürdürüleceğini ifade etti.
Zabıta ekipleri, vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları ilgili birimlere bildirmelerinin denetim süreçlerine katkı sağlayacağını vurguladı.

