Reklam
Reklam
karadeniz sahil yolu findikcilar icin harman yeri oldu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ağustos, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0

Karadeniz Sahil Yolu fındıkçılar için harman yeri oldu

Karadeniz’de fındık hasadı sürerken, Trabzon’da birtakım üreticiler topladıkları fındığı Karadeniz Kıyı Yolu’nun kenarlarına sererek kurutmaya başladı.

Arsin ilçesinde fındık bahçesinde çuvallara doldurdukları fındıkları kurutmak için Karadeniz Kıyı Yolu’na yoluna kadar getiren üreticiler fındıkları yol kenarlarında metrelerce uzunluktaki kaldırımlara serdiler. Yüksek bölümlerde uzun süren fındık kurutma süreci nedeniyle Karadeniz Kıyı Yolunu harmana çeviren üreticiler kısa müddette fındıklarını kurutabiliyorlar.

Fındık üreticilerinden Mustafa Albayrak, yaklaşık 20 yıldır fındığını kıyı yolu kenarına sererek kuruttuğunu belirterek “Topladığımız fındıkları geniş yerimiz olmadığından ötürü kıyılara indirip kurutmaya çalışıyoruz. Fındık kıyıda daha kolay kuruyor. Köylerimiz ve mahallelerimiz yüksekte olduğu için hava serin oluyor, sis oluşuyor; münasebetiyle kurutmak zorlaşıyor. Köyde üç-dört günde kuruyan fındık, kıyıda bir-iki günde kuruyor. Kıyı yolu yapılalı aşağı üst 20 yıl oldu; biz de o vakitten beri fındığı kıyıya seriyoruz. Kıyıya yakın arazim var, 20 yıldır fındığımı kimseye teslim etmem, daima kıyıya sererim, orada kuruturum. Sonra da patoza vurup çuvallara doldurup kaldırırım. Burada şimdiye kadar hiç hırsızlık görmedim. Fındık toplama işi hâlâ devam ediyor fakat bu sene fındıklar randımansız, çok güzel değil. Fındık üreticisi bu yıl hayli mağdur. Yevmiye veriyoruz lakin o yevmiyeyi karşılayacak durumda değiliz. Fındığımı toplatmak zorundayım zira bakımını yapıp seneye hazırlık yapmam gerekiyor” dedi.

Fındık üreticilerinden Selahattin Canustaömer ise kıyıda fındığın daha erken kuruduğunu kaydederek, “Fındık var lakin yarısı çürük, içi boş. Maalesef kokarcaya karşı gerekli tedbirler alınmadı. Geçen sene 500-600 kilogram fındık üretmiştik fakat bu sene 200 kilogram lakin çıkar ya da çıkmaz. Fındık üreticisi, fındığını serecek öbür bir alanı olmadığı için buraya getirmek zorunda kalıyor. Hem güneş hem de güvenlik açısından mecburen buraya seriyoruz. Konutumuz karşıda, bazen geceleri kalkıp denetim ediyoruz. Şu sıralar fındığın serilme vakti, iki-üç gün sonra da patosa vurulur. Şu an hava tam istediğimiz üzere, iki güne kadar fındığımız kurur. Bu alanlara genelde akrabalar fındığını serer,” biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
jandarmanin uyusturucu operasyonunda 3 tutuklama 6ZzO41GQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Jandarmanın uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirilirken, 1 kişi İstanbul’da, 2 şüpheli de Samsun’da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Tekkeköy ilçesinde uyuşturucu madde ticareti ve kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik çalışma gerçekleştirildi. Yapılan araştırmalarda 11 şahsın uyuşturucu madde bulundurduğu tespit edildi. Şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, aramalarda 208 adet extacy hap, 133 gram metamfetamin, 103 gram kokain, 20 gram bonzai, 5 gram skunk, 16 adet sentetik ecza, sigaraya sarılı 1 adet esrar maddesi, 5 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 2 litre etil alkol, 2 adet ruhsatsız tabanca, 258 adet tabanca fişeği, 3 adet havalı tabanca ve 2 adet havalı tüfek ele geçirdi. Gözaltına alınan 6 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Samsun Adliyesi’ne sevk edilen 4 şüpheliden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Operasyon kapsamında İstanbul’da yakalanan 1 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin