Reklam
Reklam
karadeniz hircinlasti denize girmeyin uyarisi yapildi yheGUKKV jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Temmuz, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Karadeniz hırçınlaştı, “denize girmeyin” uyarısı yapıldı

Karadeniz’de saatteki hızı 43 kilometreye ulaşan kuvvetli rüzgar nedeniyle 2 metreyi bulan dalga oluştu. Samsun Valiliği vatandaşlara “denize girilmemesi” uyarısını yaptı.

Meteoroloji verilerine göre Karadeniz’de rüzgarın hızı 43 kilometre/saate ulaştı. Karayelden esen kuvvetli rüzgar nedeniyle dalga yüksekliği 2 metreye yaklaştı. Karadeniz’deki fırtınaya ve uyarılara rağmen bazı vatandaşlar sahillerde serinlemek için denize girmeyi sürdürdü. Plajlarda önlem alan polisler, vatandaşları denize girmemeleri yönünde uyardı.

Samsun Valiliği ise şiddetli rüzgar ve dalga uyarısında bulunarak, “Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığından alınan verilere göre ilimizde gün içerisinde dalga yüksekliğinin 1,7 metreye ve rüzgar hızının 27 deniz miline kadar ulaşacağı değerlendirildiğinden; muhtemel boğulma vakalarının önüne geçebilmek adına denize girilmemesi önemle duyurulur” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mayis sonunda kar surprizi yuksekler beyaza burundu MGzXrpVh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Mayıs sonunda kar sürprizi: Yüksekler beyaza büründü

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde mayıs ayının son günlerinde etkili olan kar yağışı şaşkınlık oluşturdu. Kent genelinde sağanak yağış görülürken, yüksek rakımlı bölgeler beyaz örtüyle kaplandı.

Safranbolu ilçesinin 1700 rakımlı Ömür Ahmet Kıran mevkisinde gece saatlerinde hava sıcaklığının aniden düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili oldu. Bölgede bulunan çam ağaçları ve zemin kısa sürede beyaza bürünürken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Karlı zemine günün tarihini yazdı

Kar yağışına bölgede yakalanan Sezer Aksoy, mayıs ayının sonunda karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Yaşadığı anı ölümsüzleştirmek isteyen Aksoy, karla kaplanan zemine parmağıyla “30.05.2026” yazarak bu sıra dışı anı kayıt altına aldı.

Daha sonra karla kaplı ahşap terasa çıkan Aksoy, cep telefonu kamerasına yaptığı açıklamada, “Selam arkadaşlar. Bugün 30 Mayıs 2026, gece saatleri. Böyle güzel bir manzarayla karşılaştık. Çok güzel kar yağmış” ifadelerini kullandı.

Korkulukların üzerinde biriken karları havaya fırlatarak karın keyfini çıkaran Aksoy’un eğlenceli anları da arkadaşı tarafından görüntülendi.

Meteoroloji yetkililerinin günler öncesinden yaptığı sıcaklık düşüşü uyarılarının ardından yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, mayıs ayının son günlerinde bölgede nadir görülen görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Kar yağışıyla birlikte Safranbolu’nun yüksek kesimlerindeki ormanlık alanlar yeniden kış manzarasına kavuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin