Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2023 08:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karadeniz hamsisi tezgahları süslüyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde tezgahlar hamsi ile şenlendi. Kilosu 70 liradan satılan hamsi, vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor.
Karadeniz’de avlanan hamsiler Ereğli ilçesinde tezgahları süslüyor. Palamut tezgahlarda az olarak yer alsa da hamsi ve mezgit vatandaşların ilgisini görüyor. Sabahın erken saatlerinde avlanan balıklar, Kdz. Ereğli ilçesinde tezgahlarda satışa sunuldu. Hamsi 70 liradan, mezgit 100 liradan alıcı buldu.
Hamsinin zaman zaman 50 liraya kadar düştüğünü ifade eden balıkçı esnafı Melih Sönmez, "Şu anda mezgit ve hamsi satıyoruz. Palamut bu sene yok denecek kadar az. Palamut bir sene olur, bir sene olmaz. Bu sene olmayan sene. Seneye nasip olursa olur. Hamsi bu sene güzel. Hamsi olmasa başka satacak balık yok. Vatandaş da uygun olarak hamsi alıyor. En çok cazip olan hamsi ve mezgit. Havalar soğuduğu zaman hamsi biraz daha bollaşır. Mezgit olur, barbun olur, çinakop olur, lüfer olur. Balık fiyatları uygun. Gününe göre fiyatı değişiyor. Balığın azlık çokluk durumuna göre değişiyor. Hamsi 70 lira, mezgit 100-150 lira arasında" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
16 Haziran, 2025 13:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Milletvekilleri Üniversite Konusunda Neden Sessiz?

Son günlerde Karabük Üniversitesi hakkında çıkan olumsuz haberler karşında AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Ali Keskinkılıç ile CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay'ın sessiz kalması ve  özellikle CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz'un da bu olumsuz haberlere çanak tutması tepkilere neden oluyor.

Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olumsuz gelişmeler ve iddialar, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Karabük Milletvekillerinin sessizliği tepkilere neden oluyor. Son günlerde üniversite hakkında ulusal ve yerel basında çıkan çeşitli haberler, üniversitenin imajını zedelediği gibi Karabük kamuoyunu da ciddi şekilde rahatsız etmiş durumda. Ancak AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın sessizliği vatandaşların tepkisini çekiyor.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÜNDEMDE, VEKİLLER SESSİZ

Özellikle Karabük Üniversitesi'nde son dönemde yaşanan bazı iddialar,  akademik kaliteye dair eleştiriler, yabancı öğrenci politikaları ve rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık ile  ilgili tartışmalar, sosyal medyada ve haber platformlarında geniş yer buldu. Ancak bu gelişmelere rağmen şehrin seçilmiş temsilcilerinden kamuoyunu tatmin eden herhangi bir açıklama yapılmaması, "Neden susuyorlar?" sorusunu beraberinde getirdi.

Vatandaşlar, Karabük gibi görece küçük bir şehirde üniversitenin hem ekonomik hem sosyal hayat için hayati önem taşıdığına dikkat çekerken, vekillerin bu süreçte sessiz kalmalarını anlayamıyor. AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç’ın yanı sıra, ana muhalefet partisi CHP’nin Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın da yaşananlara dair kamuoyunu bilgilendiren ya da endişeleri gideren bir açıklamada bulunmaması, siyasi sorumluluk konusunda eleştirilerin odağı haline geldi.

CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI’NA ‘ÇANAK TUTMA’ ELEŞTİRİSİ

Öte yandan CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz’un yaptığı bazı açıklamaların ve sosyal medya paylaşımlarının, üniversite hakkında çıkan olumsuz haberlere adeta “çanak tuttuğu” şeklinde değerlendirilmesi, tepkileri artırdı.

“BU ÜNİVERSİTE BU ŞEHRİN DEĞERİ”

Karabüklüler, üniversitenin şehir için sadece bir eğitim kurumu değil; aynı zamanda kültürel, sosyal ve ekonomik bir dinamizm kaynağı olduğunu hatırlatarak, vekillerin bu konuda sorumluluk almasını istiyor. Vatandaşlar, “Bu üniversite bizim; Karabük’ün geleceği. Eğer ortada bir sorun varsa, vekillerin bunu görmezden gelmesi kabul edilemez. Ağızlarına bant çekmiş gibiler. Üniversite batarsa, şehir de zarar görür” şeklinde görüş bildiriyor.

SİYASİ SESSİZLİK SORGULANIYOR

Bu tür durumlarda milletvekillerinin kamuoyunu bilgilendirmesi, ayrıca YÖK ve ilgili bakanlık nezdinde girişimlerde bulunarak çözüm sürecine katkı sunması gerekirken,  şu ana kadar ne meclis kürsüsünden ne de yerel basın aracılığıyla herhangi bir ciddi açıklama yapılmamış olması, bu sessizliğin bilinçli bir tercih mi, yoksa olaylara uzak kalmanın bir sonucu mu olduğu sorusunu gündeme getiriyor.

KAMUOYU TEPKİLİ: “BEKLENTİMİZ NET!”

Bir çok kesim Karabük Üniversitesi ile ilgili olumsuz söylemlerin şehre zarar verdiği gibi üniversiteye de zarar verdiğini ifade ederken, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde Karabük Üniversitesinin öğrenciler tarafından tercih edilip, edilmeme noktasında olumsuz yönde etkileneceğini ve öğrenci sayısının düşeceğini  belirtiyor.  Karabük Üniversitesi hakkında yapılan olumsuz haberlerle ilgili olarak Milletvekillerinin sessiz kalmak yerine inisiyatif alması,  Karabük’ün en önemli kurumlarından biri olan üniversiteye sahip çıkması isteniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin