blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karadeniz Ereğli’de kardan kedi yaptılar

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde tesirli olan ağır kar yağışı, vatandaşları hem zorladı hem de eğlenceli anlar yaşattı. İlçede yaşayan Sıla Ummak ve Gülendam Karataş, yaklaşık 2 metre yüksekliğinde dev bir kardan kedi yaparak dikkatleri üzerine çekti.
Kar yağışını fırsata çeviren Ummak, büyük bir emek harcayarak tamamladığı kardan kediyi çeşitli süslemelerle donattı. Ummak, "Yoğun kar yağışı nedeniyle dışarı çıkmak zorlaşsa da biz bu durumu eğlenceli hale getirmek istedik. Günlerdir yağan karı kıymetlendirerek büyük bir kardan kedi yapmaya karar verdik." dedi.
Bölge halkı da dev kediyi ilgiyle karşılarken, toplumsal medyada paylaşılan imgeler kısa müddette büyük beğeni topladı. Ereğli’de kar yağışının tesirini sürdürdüğü belirtilirken, vatandaşlar kışın keyfini çıkarmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
21 Kasım, 2025 13:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi Açılıyor

Karabük’ün kalbinin attığı, hafızasının yeniden hayat bulduğu ve ortak geçmişinin gelecekle buluştuğu Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi, kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Şehrin zengin tarihini, kültürel mirasını, ortak hatıralarını ve eğitim birikimini gelecek kuşaklara aktarma hayaliyle hazırlanan bu özel müze, geçmişin nefes aldığı, geleceğin ilham bulduğu nadide bir kültür durağı.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde gerçekleşecek açılış töreni ile hem eğitim tarihine ışık tutan, hem de Safranbolu’nun köklü kültürel dokusunu yansıtan bu tarihi yapı, resmî olarak kent yaşamına kazandırılıyor. Müzenin açılışı 24 Kasım saat: 14:24’de Çeşme Mahallesi Kalealtı Sokak’ta gerçekleştirilecek olup, açılışa tüm Karabüklüler davet edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin