Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde tesirli olan ağır kar yağışı, vatandaşları hem zorladı hem de eğlenceli anlar yaşattı. İlçede yaşayan Sıla Ummak ve Gülendam Karataş, yaklaşık 2 metre yüksekliğinde dev bir kardan kedi yaparak dikkatleri üzerine çekti.
Kar yağışını fırsata çeviren Ummak, büyük bir emek harcayarak tamamladığı kardan kediyi çeşitli süslemelerle donattı. Ummak, “Yoğun kar yağışı nedeniyle dışarı çıkmak zorlaşsa da biz bu durumu eğlenceli hale getirmek istedik. Günlerdir yağan karı kıymetlendirerek büyük bir kardan kedi yapmaya karar verdik.” dedi.
Bölge halkı da dev kediyi ilgiyle karşılarken, toplumsal medyada paylaşılan imgeler kısa müddette büyük beğeni topladı. Ereğli’de kar yağışının tesirini sürdürdüğü belirtilirken, vatandaşlar kışın keyfini çıkarmaya devam ediyor.


Karadeniz Ereğli’de kardan kedi yaptılar
Eskipazar Belediyespor BAL Ligi’nde Karabük’ü Temsil Edecek
Amatör Futbol Disiplin Kurulu, Karabük amatör futbolunda merakla beklenen kararını açıkladı. Kurul, 10 Mayıs 2026 tarihinde oynanan ve Safranboluspor’un 2-1 kazandığı final maçına ilişkin Eskipazar Belediyespor tarafından yapılan itirazı haklı bularak önemli bir karara imza attı.
Alınan karar doğrultusunda Karabük İl Tertip Komitesi’nin 12 Mayıs 2026 tarih ve 2 sayılı kararı iptal edilirken, Safranboluspor’a Futbol Müsabaka Talimatı’nın 22. maddesinin (ğ) bendi gereğince 3-0 hükmen mağlubiyet cezası verildi.
Bu kararın ardından Eskipazar Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) Karabük’ü temsil etme hakkını resmen kazandı.
Öte yandan, Safranboluspor’un karara karşı Tahkim Kurulu’na başvurmasının beklendiği öğrenildi. Sürecin Tahkim Kurulu’nun vereceği nihai kararla netlik kazanması bekleniyor.

