Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde tesirli olan ağır kar yağışı, vatandaşları hem zorladı hem de eğlenceli anlar yaşattı. İlçede yaşayan Sıla Ummak ve Gülendam Karataş, yaklaşık 2 metre yüksekliğinde dev bir kardan kedi yaparak dikkatleri üzerine çekti.
Kar yağışını fırsata çeviren Ummak, büyük bir emek harcayarak tamamladığı kardan kediyi çeşitli süslemelerle donattı. Ummak, “Yoğun kar yağışı nedeniyle dışarı çıkmak zorlaşsa da biz bu durumu eğlenceli hale getirmek istedik. Günlerdir yağan karı kıymetlendirerek büyük bir kardan kedi yapmaya karar verdik.” dedi.
Bölge halkı da dev kediyi ilgiyle karşılarken, toplumsal medyada paylaşılan imgeler kısa müddette büyük beğeni topladı. Ereğli’de kar yağışının tesirini sürdürdüğü belirtilirken, vatandaşlar kışın keyfini çıkarmaya devam ediyor.


Karadeniz Ereğli’de kardan kedi yaptılar
Samsun’da narkotikten peş peşe operasyon: Gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi
Samsun’da narkotik ekiplerince Atakum ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu madde ile 275 bin 800 TL ele geçirilirken, 8 şüpheli gözaltına alındı.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında Atakum ve İlkadım ilçelerinde operasyon düzenlendi. Atakum ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda S.A. ve M.Ş.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 600 gram skunk, 6 adet extacy hap, 2 adet hassas terazi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 275 bin 800 TL ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.
İlkadım ilçesinde düzenlenen başka bir operasyonda ise M.G.Ö. (17), K.D., M.İ.H. ve Y.Y.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 700 adet sentetik ecza ele geçirildi. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. Aynı ilçede gerçekleştirilen diğer operasyonda da E.A. ve Y.E.K.’nin üzerleri ile ikametlerinde yapılan aramada 183 adet sentetik ecza bulundu. 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatılarak gözaltına alındı. Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, toplam 8 şüpheli bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

