Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde tesirli olan ağır kar yağışı, vatandaşları hem zorladı hem de eğlenceli anlar yaşattı. İlçede yaşayan Sıla Ummak ve Gülendam Karataş, yaklaşık 2 metre yüksekliğinde dev bir kardan kedi yaparak dikkatleri üzerine çekti.
Kar yağışını fırsata çeviren Ummak, büyük bir emek harcayarak tamamladığı kardan kediyi çeşitli süslemelerle donattı. Ummak, “Yoğun kar yağışı nedeniyle dışarı çıkmak zorlaşsa da biz bu durumu eğlenceli hale getirmek istedik. Günlerdir yağan karı kıymetlendirerek büyük bir kardan kedi yapmaya karar verdik.” dedi.
Bölge halkı da dev kediyi ilgiyle karşılarken, toplumsal medyada paylaşılan imgeler kısa müddette büyük beğeni topladı. Ereğli’de kar yağışının tesirini sürdürdüğü belirtilirken, vatandaşlar kışın keyfini çıkarmaya devam ediyor.


Karadeniz Ereğli’de kardan kedi yaptılar
Yeşil Vatan’a 7/24 Nöbet
Ormanların korunması ve orman suçlarının önlenmesi amacıyla yürütülen gece koruma ve önleme faaliyetleri, 7 gün 24 saat esasıyla devam ediyor.
Toplu koruma ekipleri tarafından gerçekleştirilen gece denetimlerinde; orman emvali, üretim sahaları ve ormanlık alanlar düzenli olarak kontrol ediliyor, olası risklere karşı gerekli tedbirler titizlikle alınıyor.
Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, uygulamalar tüm işletme müdürlüklerinde kararlılıkla yürütülüyor. Gece gündüz demeden Yeşil Vatan’a sahip çıkan ekipler, olası kaçak ağaç kesimi, izinsiz nakliyat ve yangın riskine karşı 24 saat teyakkuz halinde bulunuyor.
Vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini vurgulayan yetkililer, orman yangınları ve kaçakçılıkla mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti.

