blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karadeniz Ereğli’de anjiyo ünitesi hizmete girdi

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde geçen yıl anjiyo ünitesinin hizmete girmesinin ardından Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesinde de anjiyo ünitesinin açılıp hizmete başlaması bölge halkının takdirini kazanarak büyük bir memnuniyetle karşılandı.
Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Vildan Türkeli konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi:
" Hastanemizde, gelişmiş tıbbi görüntüleme ve tedavi prosedürlerinden biri olan Anjiyo Ünitesi kurulmuş ve hizmet vermeye başlamıştır. Anjiyo, damarların görüntülenmesini sağlayarak, damar tıkanıklıkları, darlıkları üzere meseleleri teşhis etmeye yarayan değerli bir süreçtir. Kalp damarları başta olmak üzere, bedenin tüm damar sisteminin ayrıntılı bir formda incelenmesini sağlar. Bugün, ünitemizde birinci süreç olarak Periferik Anjiyografi muvaffakiyetle gerçekleştirilmiştir. Bu süreç, karın içinden ayak ucuna kadar uzanan damarların görüntülenmesi sağlanarak, bilhassa bacaklarda meydana gelen damar tıkanıklıkları ve dolanım meseleleri tespit edilmiştir. Periferik anjiyografi, bu cins problemlerin teşhisini koymak ve tedaviye istikamet vermek için kritik bir rol oynamaktadır. Hastanemizde vazifeli Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanımız Op. Dr. Fatih Sezgin ve grubumuz tarafından gerçekleştirilen bu süreç muvaffakiyetle tamamlanmış, hastamızın sıhhat durumu yakından izlenmektedir. Bu süreçte emeği geçen tüm sıhhat çalışanlarımıza, teknik gruplarımıza ve dayanaklarını eksik etmeyen herkese teşekkür ediyorum. Katkı sağlayan herkesin uğraşları için minnettar olduğumuzu belirtmek isteriz. Ayrıyeten, süreç gören hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve en kısa müddette sıhhatine kavuşmasını temenni ediyoruz. Sıhhat her şeyin başıdır, bizler de Karadeniz Ereğli halkının en düzgün hizmeti alabilmesi için her vakit yanlarındayız. Daha süratli teşhis, tesirli tedavi için hastanemizde yenilikçi sıhhat hizmetleri sunmaya devam ediyoruz."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin