Karadeniz Ereğli’de 65 yaş üstü ve engelli ücretsiz taşıma uygulaması sona eriyor - Karabük Haber Postası
karadeniz ereglide 65 yas ustu ve engelli ucretsiz tasima uygulamasi sona eriyor ZGUUC6mj jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Temmuz, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de 65 yaş üstü ve engelli ücretsiz taşıma uygulaması sona eriyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Baki Karaarslan, aldıkları karar gereği 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren şehit aileleri ve gaziler harici 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların ücretsiz taşınma uygulamasına son verileceğini açıkladı.

Karadeniz Ereğli’de 1 Ağustos tarihinden itibaren halk otobüslerinde 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlardan ücret alınmaya başlanacak. Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Baki Karaarslan, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Yaklaşık 10 yıl önce uygulamaya başlanan 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımıza şehir içi toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat etme uygulaması son yıllarda uygulanması mümkün olmayan bir hale gelmiştir. Kdz. Ereğli ilçemizin merkez nüfusu 120 bin iken, köylerle birlikte toplam nüfusumuz 176 bin civarındadır. Kdz. Ereğli S.S. 92 Nolu Çilek Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne üye şehir içi yolcu taşımacılığını yapan otobüslerimizin aylık taşıdığı ücretsiz yolcu sayısı ise 156 bin adettir. Son yıllarda akaryakıt, araç bakım, yedek parça, lastik, sigorta, kasko ve benzeri giderlerdeki fahiş artışlar bizleri bu yükü kaldıramayacak duruma getirmiştir. Araç sahiplerimiz vergi dairesine, sosyal güvenlik kurumu ve belediyeye borçlarını ödeyememekte, hesaplarına haciz konulmaktadır. Bazı araç sahiplerimiz araçlarının bakımlarını yaptıramayacak duruma gelmiştir. Ücretsiz olarak taşıdığımız yolcu sayısı bizlere aylık ortalama araç başına 30 bin TL gibi bir yük getirmektedir. Ücretsiz yolcu taşımacılığı karşısında devletimizin bize sağladığı destek ise araç başı 2 bin 700 TL’dir.

Araç sahiplerimiz 10 yıldır her türlü fedakarlığı göstermesine rağmen, gerekli desteği bulamadığı gibi artan maliyetler karşısında her geçen ay zararımızın boyutu büyümekte ve şehir içi yolcu taşımacılığı sürdürülemez bir hale gelmiştir. Alaplı-Ereğli, Ormanlı-Ereğli, Kandilli-Ereğli arasında yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüsler 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızdan ücret alırken, onların getirdiği yolcuyu da bizler ücretsiz taşımak durumunda kalıyoruz. Yaşadığımız ekonomik şartlar nedeniyle S.S. 92 Nolu Çilek Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin tüm üyelerinin aldığı karar doğrultusunda 01 Ağustos 2024 tarihi itibariyle Şehit Aileleri ve gazilerimiz haricinde ki 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızın ücretsiz taşınması uygulamasına son vermek zorunda kalıyoruz. Tüm halkımızın bizi anlayışla karşılayacağına inanıyor, Kdz. Ereğli’de şehir içi yolcu taşımacılığını en iyi şekilde yapmaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinin vakfinda kurban vurgunu iddiasi 2 tutuklama KFPjw1Vf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nin vakfında kurban vurgunu iddiası: 2 tutuklama

Bolu’da sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınan 2 kişi sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bolu Belediyesi’ne bağlı BolSev Vakfı’na yönelik yürütülen ve Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Ali Sarıyıldız’ın tutuklandığı soruşturma derinleşiyor. 2025 yılında BolSev Vakfı tarafından vatandaşlardan kurban kesimi amacıyla bağış toplandı. Vakıf kayıtlarında kurbanlık hayvan alımı ya da kesimine dair tek bir işlem dahi yapılmadığı iddia edildi. Vakfın sosyal medya hesapları üzerinden “Kurbanlarınız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” ifadeleriyle çağrı yapıldı. Bağışların bu amaçla kullanılmadığı soruşturma dosyasına yansıdı. Tutuklu bulunan BolSev Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıyıldız’ın ifadesinde, “Bağışı kurban kesmek için değil, öğrencilere burs vermek için topladık” şeklinde savunma yaptığı öğrenildi. Soruşturma dosyasında şu ana kadar 36 kişinin mağdur sıfatıyla yer aldığı öğrenildi.

Tutuklandılar

Bu kapsamda sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından vakıf yönetiminde yer alan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve CHP’li Meclis Üyesi Aydan Özdemir gözaltına alındı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen 2 kişinin işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından hastaneye sevk edilen Beykoz ve Özdemir jandarma araçlarıyla Bolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin