Reklam
Reklam
67851b8449b6d
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
13 Ocak, 2025 16:56 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Yüksek Kesimlerine Kar Yağışı Başladı

Karabük’ün Eflani ilçesinde beklenen kar yağışı etkisini göstermeye başladı. İlçeye bağlı köylerde yoğun bir şekilde yağan kar, kısa süre içinde doğayı beyaza bürüdü. Vatandaşlar, karın oluşturduğu eşsiz manzaranın keyfini çıkarırken, yetkililerden önemli uyarılar geldi.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının önümüzdeki günlerde de aralıklarla devam edebileceğini belirtti. Özellikle gece saatlerinde hava sıcaklıklarının daha da düşmesiyle birlikte buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceğine dikkat çekildi.


SÜRÜCÜLER DİKKATLİ OLMALI

Karayolları ve emniyet birimleri, sürücülerin trafikte daha tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Yetkililer, kış lastiği kullanımı ve zincir bulundurmanın bu şartlarda hayati önem taşıdığını hatırlattı. Özellikle Eflani’nin yüksek kesimlerinde yolların kayganlaşabileceği belirtilirken, vatandaşların yola çıkmadan önce hava ve yol durumunu kontrol etmeleri önerildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumun sakli cenneti yesil gol dogaseverlerin gozdesi oldu lX5YJRQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’un ’saklı cenneti’ Yeşil Göl doğaseverlerin gözdesi oldu

Çorum’un Laçin ilçesinde “saklı cennet” olarak nitelendirilen Yeşil Göl, doğal güzellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil Göl, suyunun rengi ve çevresini saran ağaçlarla mest ediyor. Sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken göl, aynı zamanda çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline gelen bölgede, ziyaretçiler göl kenarında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, orman içerisindeki patika yollarda yürüyüş yaparak doğayı keşfetme imkanı buluyor. Bölgede macera tutkunları için ATV turları gibi etkinlikler düzenleniyor. Yılın her mevsimi doğaseverlerin olan bölgeye havaların ısınmasıyla birlikte ilgi arttı.

“Buranın havası çok güzel”

Arkadaşlarıyla birlikte bölgeye gezmeye gelen Mehmet Karakurt, “Köpeğimizi gezdirmeye geldik. 2-3 hafta önce özellikle su seviyesi çok aşağıdaydı. Ama son yağışlarla birlikte yükselmiş durumda. Sadece burası değil, diğer barajlarımız da aynı şekilde. Buranın havası çok güzel” dedi.

“Çok hoşumuza gitti”

Ailesiyle birlikte piknik yapmak için bölgeye gelen Arif Işık da, “Niyetimiz Oğuzlar ilçesine gitmekti ama ağabeyim burayı önerdi. Biz de görmeye geldik ve geldiğimizde de çok memnun kaldık. İleride bulunan şelaleyi gezdik. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin