Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı sürüyor - Karabük Haber Postası
karabukun yuksek kesimlerinde kar yagisi suruyor XrzPk5mH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Şubat, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı sürüyor

Karabük’ün yüksek bölümlerinde kar yağışı tesirini sürdürmeye devam ediyor.

Hava sıcaklıklarının sıfır derecenin altına düştüğü Karabük’ün yüksek kısımlarında kar yağışı tesirli oluyor. Safranbolu-Bartın kara yolunda iki gündür belli aralıklarla devam eden kar yağışıyla tabiat beyaza bürünürken kar kalınlığı 5 santime ulaştı.

Karayolları grupları bölgede yaptığı kar küreme ve tuzlama çalışmalarıyla yaşanabilecek aksiliklerin önüne geçmeye çalışıyor. Kar yağışıyla birlikte sıkıntı anlar yaşayan şoförlerin yavaş bir formda ilerledikleri görüldü.

Öte yandan, hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar Keltepe Kayak Merkezine giderek karın tadını çıkardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin