Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Mayıs, 2023 15:11 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Takımı Şampiyonluğu Kutladı

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 5.inci gurupta mücadele eden ve gurubunu lider olarak tamamlayarak önümüzdeki yıl Karabük’ü  3.Ligde temsil edecek olan Karabük İdman Yurdu Spor Kulübü şampiyonluğu taraftarıyla birlikte kutladı.

Son dönemin sevilen sanatçılarından Ayaz Erdoğan ve Tefo&Seko’yu şampiyonluk kutlamalarına getirten Kulüp Başkanı Adem Aydım, futbolcular ve taraftarlar ile birlikte şampiyonluğun haklı gururunu doyasıya yaşadı.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda düzenlenen kutlama programında konuşan Vali Fuat Gürel, “Bu muhteşem zaferi ve gururu bizlere ve Karabük Halkına yaşatan başta kulüp Başkanı Adem Aydım olmak üzere teknik heyet, futbolcu kardeşlerimiz ve Karabük İdman Yurduna gönül veren Mavi Ateş taraftarlarımızı yürekten tebrik ederim, başarılarınızın 3. Ligde de devam edeceğine yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

Kulüp Yönetimi tarafından geceye katılan tüm konuklara teşekkür edilirken, Kulüp Kaşkanı Adem Aydım tarafından, Karabük Valisi Fuat Gürel’e, Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven’e ve Karabükspor eski başkanlarından Taner Canyurt’a plaket takdim edildi.

Geceye, Karabük Mavi Ateş taraftarları, Karabük protokol üyeleri, siyaset, cemiyet, STK, Dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin