Reklam
Reklam
67237cd45c1a8
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
31 Ekim, 2024 15:49 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Sağlık Ordusu Güçleniyor

Sağlık Bakanlığı tarafından 119’uncu Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kapsamında ve 2024 yılı 2. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası ile Karabük’e yeni hekimler atanarak Karabük’ün sağlık kadrosu güçlendirildi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, 19’uncu Devlet Hizmeti Yükümlülüğü ve 2024 Yılı 2. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası kapsamında Karabük’e 9 uzman hekim, 2 pratisyen hekim, 2 uzman diş tabibi, 5 diş tabibi ve 1 eczacı olmak üzere toplam 19 sağlık personelinin atandığını açıkladı.

AK Parti İl Başkanı Salt, Karabük’e yapılan bu yeni atamalarla birlikte sağlık hizmetlerinde önemli bir adım daha atıldığını belirtti. Salt, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na ve emeği geçen tüm yetkililere şükranlarımızı sunuyoruz. Karabük’ümüz için hayırlı olsun, AK Parti olarak Karabük’ün her alanda gelişmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

AK Parti Milletvekili Şahin ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sağlık altyapımızı her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Atanan hekimlerimizle birlikte Karabük’te sağlık hizmetlerimizi daha üst seviyeye taşıyacağız. Görevlerine başlayan tüm hekimlerimize üstün başarılar diliyor, hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum,” ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili Keskinkılıç ise, Karabük’ün sağlık alanındaki ihtiyaçlarına hızlı çözümler üretmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Sağlık Bakanlığımızın bu atamaları, Karabük halkının sağlık hizmetlerine erişimini daha da kolaylaştıracaktır” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta sifir atikta yeni donem basliyor KkGKSMd7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor

Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.

Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.

Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.

Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin