Reklam
Reklam
67237cd45c1a8
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
31 Ekim, 2024 15:49 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Sağlık Ordusu Güçleniyor

Sağlık Bakanlığı tarafından 119’uncu Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kapsamında ve 2024 yılı 2. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası ile Karabük’e yeni hekimler atanarak Karabük’ün sağlık kadrosu güçlendirildi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, 19’uncu Devlet Hizmeti Yükümlülüğü ve 2024 Yılı 2. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası kapsamında Karabük’e 9 uzman hekim, 2 pratisyen hekim, 2 uzman diş tabibi, 5 diş tabibi ve 1 eczacı olmak üzere toplam 19 sağlık personelinin atandığını açıkladı.

AK Parti İl Başkanı Salt, Karabük’e yapılan bu yeni atamalarla birlikte sağlık hizmetlerinde önemli bir adım daha atıldığını belirtti. Salt, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na ve emeği geçen tüm yetkililere şükranlarımızı sunuyoruz. Karabük’ümüz için hayırlı olsun, AK Parti olarak Karabük’ün her alanda gelişmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

AK Parti Milletvekili Şahin ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sağlık altyapımızı her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Atanan hekimlerimizle birlikte Karabük’te sağlık hizmetlerimizi daha üst seviyeye taşıyacağız. Görevlerine başlayan tüm hekimlerimize üstün başarılar diliyor, hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum,” ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili Keskinkılıç ise, Karabük’ün sağlık alanındaki ihtiyaçlarına hızlı çözümler üretmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Sağlık Bakanlığımızın bu atamaları, Karabük halkının sağlık hizmetlerine erişimini daha da kolaylaştıracaktır” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda 5 bin 690 anne adayina ebe eli gebelik surecinde yakin takip mfSBBsfc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da 5 bin 690 anne adayına ebe eli: Gebelik sürecinde yakın takip

Sağlık Bakanlığı’nın “Her Gebeye Bir Ebe” projesi kapsamında Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan 40 koordinatör ebe, Haziran 2025–Mayıs 2026 döneminde 5 bin 690 anne adayına ulaştı. Süreçte 2 bin 94 yüksek riskli gebe düzenli takip edilerek danışmanlık ve rehberlik desteği sağlandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Her Gebeye Bir Ebe” projesi kapsamında, gebelik sürecindeki anne adaylarına yönelik destek çalışmaları sürüyor. Proje kapsamında her anne adayına bir ebe rehberlik ederek gebelik sürecinin daha sağlıklı ve güvenli geçirilmesi hedefleniyor. Samsun’da görev yapan 40 koordinatör ebe tarafından Haziran 2025-Mayıs 2026 tarihleri arasında gebeliğinin son üç ayında bulunan 5 bin 690 gebeye ulaşıldı. Anne adaylarına fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan destek sağlanırken, gebelik, doğum ve doğum sonrası süreçlerde güvenilir bilgiye ulaşmaları, düzenli takip edilmeleri ve kaliteli sağlık hizmeti almaları amaçlandı.

Öte yandan Eylül 2025-Nisan 2026 tarihleri arasında 2 bin 94 yüksek riskli gebeye en az dört kez ulaşılarak danışmanlık ve rehberlik hizmeti verildi. Yapılan çalışmalarla anne adaylarının gebelik süreçlerini daha güvenli ve sağlıklı geçirmelerine katkı sağlandı. Canik Belediyesi tarafından gebelere verilen doğum öncesi çanta ise gebeleri memnun ediyor.

Canik’te ebeler yakın takipte

Canik İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede ikamet eden bir gebe ziyaret edildi. Bilgilendirmeler yapıldı. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Canik İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Gözde Güleç Sarı, “Sağlık Bakanlığı’nın ‘Her Ebeye Bir Gebe’ projesi kapsamında sağlık müdürlüğü olarak koordinatör ebelerimiz aracılığıyla tüm gebelerimizi yakından takip ediyoruz. Bu süreçte tüm gebelerimizi sistemlerimizden tarayarak telefonla arıyoruz. Onları Sağlıklı Hayat Merkezimizdeki gebe okullarımıza davet ediyoruz. Özellikle son 3 ayında olan, riskli gebeliği bulunan kişilere ev ziyaretlerinde bulunuyoruz. Bu süreçte anne adaylarımızın sağlık takiplerini yapıyor, doğum öncesi bilgilendirmeler gerçekleştiriyoruz. Doğum sonrası lohusalık dönemi ve gebelik sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz. Amacımız burada sağlıklı bir gebelik geçirilmesi ve sağlıklı bir yenidoğanın dünyaya getirilmesi. Sağlıklı, bilinçli anneler ve nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Doğum öncesi ve sonrası dönemin daha sağlıklı yürütülmesini hedefliyoruz. Sağlık müdürlüğümüzdeki koordinatör ebelerimiz bu süreçte anne adaylarımızı her gün telefonla arıyor. Anne adayları istedikleri zaman bilgi sahibi olabiliyor. Bakanlığımızın ‘Annelik Yolculuğu’ mobil uygulamasını anlatıyoruz. Canik ilçemizde yıllık 900 ile bin arasında canlı doğum gerçekleşmektedir. Aylık 500-600 gebe sistemlerimize aktif olarak düşmektedir. Biz bunları her gün sistemlerimizden takip ederek aramalarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Sürekli benimle iletişim hâlindeler”

Gebe Meltem Çelik, “İş yerindeyken arandım. Sabit bir numara olduğu için ‘acaba dolandırılıyor muyum?’ diye düşündüm. Araştırdım ve Canik Sağlıklı Hayat Merkezi olduğunu anlayınca da gününde ve saatinde oradaydım. Gebe okuluna davet ettiler. 3’üncü hamileliğim olmasına rağmen gitmek istedim. Merak ettim. Çok deneyim kazandım. İlk hamileliği olan insanlar vardı. Birbirimize çok destek olduk. Sürekli benimle iletişim hâlindeler. Ben de riskli bir hamilelik süreci geçiriyorum. Bir çanta verildi. 28 haftalık gebelere bu çantayı veriyorlar. Canik Belediyesi ve Canik İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün birlikte yapmış olduğu projeye dâhil olduk. Bu sayede çok güzel bir çanta hazırlandı. Bir bebeğin ihtiyacı olan ne varsa içerisinde vardı” diye konuştu.

“Sağlıklı anneler, sağlıklı nesiller demek”

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Duygu Suvacı ise “Anne ve bebek sağlığının korunmasına önemli katkılar sağlayan proje sayesinde gebeler, kendilerine atanan ebeler aracılığıyla bireysel danışmanlık ve destek hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Ayrıca ilimizde faaliyet gösteren Sağlıklı Hayat Merkezlerinde hizmet veren Gebe Okullarında anne adaylarına gebelik, doğum, lohusalık, emzirme, yenidoğan bakımı, sağlıklı beslenme ve ebeveynlik konularında eğitimler verilmekte; anne adaylarının doğuma bilinçli ve güvenli bir şekilde hazırlanmaları desteklenmektedir. Gebe okulları, anne ve baba adaylarının gebelik sürecini daha bilinçli ve sağlıklı geçirmelerine önemli katkı sağlamaktadır. Tüm anne adaylarını sağlıklı bir gebelik ve güvenli bir doğum süreci için sağlık kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde olmaya davet ediyoruz. Sağlıklı anneler, sağlıklı nesiller demektir” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin