Reklam
Reklam
67237cd45c1a8
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
31 Ekim, 2024 15:49 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Sağlık Ordusu Güçleniyor

Sağlık Bakanlığı tarafından 119’uncu Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kapsamında ve 2024 yılı 2. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası ile Karabük’e yeni hekimler atanarak Karabük’ün sağlık kadrosu güçlendirildi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, 19’uncu Devlet Hizmeti Yükümlülüğü ve 2024 Yılı 2. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası kapsamında Karabük’e 9 uzman hekim, 2 pratisyen hekim, 2 uzman diş tabibi, 5 diş tabibi ve 1 eczacı olmak üzere toplam 19 sağlık personelinin atandığını açıkladı.

AK Parti İl Başkanı Salt, Karabük’e yapılan bu yeni atamalarla birlikte sağlık hizmetlerinde önemli bir adım daha atıldığını belirtti. Salt, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na ve emeği geçen tüm yetkililere şükranlarımızı sunuyoruz. Karabük’ümüz için hayırlı olsun, AK Parti olarak Karabük’ün her alanda gelişmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

AK Parti Milletvekili Şahin ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sağlık altyapımızı her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Atanan hekimlerimizle birlikte Karabük’te sağlık hizmetlerimizi daha üst seviyeye taşıyacağız. Görevlerine başlayan tüm hekimlerimize üstün başarılar diliyor, hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum,” ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili Keskinkılıç ise, Karabük’ün sağlık alanındaki ihtiyaçlarına hızlı çözümler üretmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Sağlık Bakanlığımızın bu atamaları, Karabük halkının sağlık hizmetlerine erişimini daha da kolaylaştıracaktır” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sw 3
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
10 Haziran, 2026 13:16 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’teki intihar vakalarına ilişkin SP’den  açıklama

Karabük’te son günlerde art arda yaşanan intihar vakaları kamuoyunda üzüntüye neden olurken, Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye dilekleri iletilerek, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, yaşanan olayların yalnızca bireysel vakalar olarak değerlendirilmemesi gerektiği vurgulanarak; ekonomik sıkıntılar, işsizlik, aile içi problemler, yalnızlaşma, gençlerin gelecek kaygısı ve manevi değerlerden uzaklaşmanın toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.

İlgili kamu kurumları, yerel yönetimler, eğitim camiası, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerine çağrıda bulunulan açıklamada, özellikle gençler ve risk altındaki bireyler için sosyal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Psikolojik destek hizmetlerinin artırılması, sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi ve kalıcı çözüm politikalarının hayata geçirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, toplumun tüm kesimlerine sorumluluk çağrısı yapıldı.

Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı, insan hayatını merkeze alan her çalışmanın destekçisi olacaklarını belirterek, “Her insan kıymetlidir ve hiçbir vatandaşımız kendisini yalnız hissetmemelidir” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin