Reklam
Reklam
67237cd45c1a8
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
31 Ekim, 2024 15:49 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Sağlık Ordusu Güçleniyor

Sağlık Bakanlığı tarafından 119’uncu Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kapsamında ve 2024 yılı 2. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası ile Karabük’e yeni hekimler atanarak Karabük’ün sağlık kadrosu güçlendirildi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, 19’uncu Devlet Hizmeti Yükümlülüğü ve 2024 Yılı 2. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası kapsamında Karabük’e 9 uzman hekim, 2 pratisyen hekim, 2 uzman diş tabibi, 5 diş tabibi ve 1 eczacı olmak üzere toplam 19 sağlık personelinin atandığını açıkladı.

AK Parti İl Başkanı Salt, Karabük’e yapılan bu yeni atamalarla birlikte sağlık hizmetlerinde önemli bir adım daha atıldığını belirtti. Salt, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na ve emeği geçen tüm yetkililere şükranlarımızı sunuyoruz. Karabük’ümüz için hayırlı olsun, AK Parti olarak Karabük’ün her alanda gelişmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

AK Parti Milletvekili Şahin ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sağlık altyapımızı her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Atanan hekimlerimizle birlikte Karabük’te sağlık hizmetlerimizi daha üst seviyeye taşıyacağız. Görevlerine başlayan tüm hekimlerimize üstün başarılar diliyor, hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum,” ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili Keskinkılıç ise, Karabük’ün sağlık alanındaki ihtiyaçlarına hızlı çözümler üretmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Sağlık Bakanlığımızın bu atamaları, Karabük halkının sağlık hizmetlerine erişimini daha da kolaylaştıracaktır” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin