Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Nisan, 2022 13:39 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Kuruluşunun 85. Yıl Kutlamaları

(Haber Merkezi) Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temellerinin atılışı ve Cumhuriyet Kenti Karabük’ün kuruluşunun 85 inci yıldönümü kutlamaları kapsamında 100.Yıl Kültür Merkezinde sahneye çıktı.

11 ayın sultanı Ramazan ayı arifesinde düzenlenen ve yoğun ilgi göstererek salonu hınca hıç dolduran vatandaşlar Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun Toplum Sanat Yönetmeni Yusuf Kayya yönetiminde seslendirilen birbirinden güzel ilahilerle muhteşem bir gece yaşadı.

Konya Tasavvuf Müziği Topluluğu müzik dinletisine Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviran’lı, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri ve vatandaşlarımız katıldı.

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu müzik dinletisi, toplulukta yıllardır görev yapan ve emekliye ayrılması nedeniyle son kez sahneye çıkan Semazen Başı Nuri Yılmaz’a Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviran’lı tarafından çiçek takdim edilmesi ve emeklilik hayatında sağlık ve mutluluk temennisinde bulunması ile başladı. Sema mukabelesinin yöneten Posnişin ve Topluluk Müdürü Fahri Özçakıl’ın semazenlerin sikkesini öperek semaya girmesine izin vermesi ile dervişler tarafından sema zikri gerçekleştirildi.

Program sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviran’lıya çiçek taktim eden Vali Fuat Gürel, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun Toplum Sanat Yönetmeni Yusuf Kayya’ya güzel gece için plaket taktim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wwwwwwwww
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Mayıs, 2026 13:17 tarihinde yayınlandı
0

Üreticilere ‘Uygulayıcı Üretici Belgesi’ eğitimi verildi

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından üreticilere yönelik düzenlenen “Uygulayıcı Üretici Belgesi” eğitimleri tamamlandı. İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, İl Müdürü Yasin Önder, şube müdürleri, teknik personel ve çok sayıda üretici katıldı.

Eğitimler, Müdürlük bünyesinde görevli Ziraat Mühendisi Deniz Oral tarafından “Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik” kapsamında verildi. Programda modern ilaçlama teknikleri, uygulamada dikkat edilmesi gereken kritik noktalar, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, iş sağlığı tedbirleri ile çevre ve insan sağlığını koruma yöntemleri detaylı şekilde ele alındı.

Yetkililer, bitki koruma ürünlerinin doğru dozda, doğru zamanda ve güvenli şekilde uygulanmasının toprağın korunmasına, sürdürülebilir üretime ve verimliliğin artırılmasına önemli katkı sunduğunu vurguladı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan üreticiler, kendi arazilerinde uygulama yapma yetkisi kazanacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor; bilinçli, güvenli ve sürdürülebilir tarımsal üretim için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin