blank
Ramazan Öztürk tarafından
02 Haziran, 2024 20:24 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 03.06.2024 12:50
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Merkez  İlçenin İlk Kadın Muhtarı Oldu

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Aydınlıkevler Mahallesi muhtarlığını kazanan Fahri Bostancı’nın aldığı ceza nedeniyle memnu haklarının bulunmadığı itirazı üzerine Merkez İlçe Seçim Kurulu kararıyla iptal edilen seçimler Pazar günü  yenilendi.

Aydınlıkevler İlkokulu’nda kurulan 6 sandıkta 2 bin 110 kayıtlı seçmenden 1269’u oy kullandı. Seçimlerde 23 oy geçersiz sayıldı. Mahalle muhtarlığı için seçime giren Fahri Bostancı’nın eşi Aysun Bostancı, 432 oy alarak merkez ilçenin ilk kadın muhtarı oldu. Adaylardan Ertuğrul Akyol 363, Tuncay Karatağ 328 ve Ramazan Böyükdağdibi ise 123 oy aldı. Merkez ilçede ilk kadın muhtar olarak seçilmenin mutluluğunu yaşayan 50 yaşındaki Bostancı,  Karabük merkezde ilk kadın muhtar seçildiği için çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Gururluyum. Kadınlarımız her yerde var" dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tezgahlarda tirmit bolluğu: Fiyatı düştü

Ordu’nun yüksek rakımlı bölgelerinde bu devir bol ölçüde yetişen mantar tipi fındık tirmiti ilgi görüyor.
Yüksek rakımlı bölgelerde ve bol yağış alan yerlerde yetişen tirmit, Ordu’da sofraların vazgeçilmez yöresel eserleri ortasındaki yerini koruyor. Yağışların akabinde oluşan ve hasat edilen mantar çeşidi, kilogramı 250 liradan satılıyor. Kavurması, turşusu, mıhlaması yapılarak tüketilen tirmit, kendine has kokusu ve lezzetiyle insanların ilgisini çekiyor.

Yağışlı havaların akabinde fiyat düştü
Geçen haftalarda kilogramı 350 liradan satılan fındık tirmiti, Ordu’da tesirli olan yağışlı havanın akabinde bollaşınca fiyatı 250 liraya düştü. Tirmit satıcıları, bu dönem önemli bir bolluk olduğunu, talebin de çok fazla olduğunu belirtti.
Altınordu ilçesinde tirmit satışı yapan Hüseyin Saylan, yüksek bölümlerde sıkıntı kaideler altında toplanan tirmite önemli bir talep olduğunu belirterek, "Tirmitler bölgede en çok kavurma olarak tüketiliyor. Beşerler alıp, turşusunu kuruyor ve dondurucularda koruma ediyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin