Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Haziran, 2018 13:57 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün İl oluşunun 23. yılı

Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük’ün İl oluşunun 23. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Çeber mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Karabük Safranbolu’ya bağlı Öğlebeli köyünün 13 haneli bir mahallesi iken, 1941 yılında bucak, 3 Mart 1953 tarihinde ilçe, 6 Haziran 1995 tarihinde il olmuştur.  Karabük bugün, ilçeleri ile birlikte yaklaşık 245 bin nüfusa sahip bir Cumhuriyet kentidir.

3 Nisan 1937 yılında Atatürk’ün yönlendirmesi ile  “Fabrikalar Kuran Fabrika” olarak nitelendirilen Karabük Demir Çelik Fabrikası’nın temelleri atılmış ve ülkede ağır sanayi hamlesinin başlatıldığı yer olmuştur.

Nüfus yoğunluğunun artmaya başladığı Karabük’te 25 Haziran 1939’da belediye teşkilatı kurulmuştur. 1941 yılında Safranbolu ilçesine bağlı bucak olan Karabük 3 Mart 1953 tarihinde 6068 sayılı kanunla Zonguldak İline bağlı bir ilçe haline gelmiştir.

Karabük, 6 Haziran 1995 gün ve 22305 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 550 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Çankırı’dan; Ovacık ve Eskipazar ilçeleri ile Zonguldak’tan; Eflani, Safranbolu ve Yenice ilçelerinin birleştirilmesiyle Türkiye’nin 78. ili olmuştur.

Her geçen gün biraz daha büyüyen gelişen, geleceği aydınlık, çağdaş bir kentin insanları olarak Ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz, havasını teneffüs ettiğimiz Cumhuriyet kenti Karabük’ümüzün il oluşunun 23. yıldönümünü kutluyoruz.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 8
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
08 Mayıs, 2026 11:54 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’lü gençlerden “Bugün Fidan, Yarın Nefes” projesi

“Bugün Fidan, Yarın Nefes” adlı çevre bilinci projesi kapsamında bir söyleşi düzenlendi. Etkinlikte ağaçlandırma, sürdürülebilir çevre, orman yangınlarının nedenleri ve alınması gereken önlemler ele alındı.

Proje, Karabük Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından hazırlandı. Söyleşiye konuşmacı olarak Orman Genel Müdürlüğü İşletme Şefi Hakan İşcan katıldı. Program sonunda İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Büyükyılmaz ve Kulüp Danışmanı Prof. Dr. Ramazan Uygun tarafından İşcan’a plaket takdim edildi.

Söyleşi formatında gerçekleştirilen etkinlikte Hakan İşcan katılımcılara çevre konularında bilgi verdi. Öğrenciler merak ettikleri soruları doğrudan konuşmacıya yönelterek yanıt aldı. Etkinlik plaket takdimiyle sona erdi.

Projenin temel amacının üniversite öğrencilerini çevre konusunda bilinçlendirmek, çevre duyarlılığını yaygınlaştırmak ve daha yeşil bir gelecek için somut adımlar atılmasını sağlamak olduğu ifade edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin