Karabük’ün En Kalabalık ve En Sakin Mahalleleri Belli Oldu - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
07 Şubat, 2025 17:43 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’ün En Kalabalık ve En Sakin Mahalleleri Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 verilerine göre, Karabük’te mahallelerin nüfus dağılımı açıklandı.

Karabük’te nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu mahalle 100. Yıl Mahallesi oldu. Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı mahalle, 14 bin 786 kişilik nüfusuyla zirvedeki yerini korudu.

100. Yıl Mahallesi’ni, 11 bin 753 kişilik nüfusuyla Yeşil Mahalle ve 11 bin 747 kişiyle 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi takip etti. Şirinevler Mahallesi ise 10 bin 91 kişilik nüfusuyla kalabalık mahalleler arasında dördüncü sırada yer aldı.

Öte yandan, Karabük’te nüfusun en düşük olduğu mahalleler de dikkat çekti. Karabük’ün en sakin mahalleleri arasında 382 kişilik nüfusuyla Çerçiler Mahallesi, 469 kişiyle Hürriyet Mahallesi ve 587 kişilik nüfusuyla Adatepe Mahallesi yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
557d3398 86d1 491a 8c43 8e59bb784df0
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Mayıs, 2026 13:45 tarihinde yayınlandı
0
0

 ‘Vekaletle Kurban’ tanıtım toplantısı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yürütülen “Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” kapsamında, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla “2026 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Vali Nafiz Kayalı Konferans Salonu’nda yapıldı. Programa Karabük İl Müftüsü Ali Erhun, İl Müftü Yardımcıları Hüseyin İpek, Namık Karaahmetoğlu ve Merve Yumlu, Safranbolu İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, Eskipazar İlçe Müftüsü Metin Çelebi, Ovacık İlçe Müftüsü Mehmet Karabağ ile müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.

Toplantının konuşmacısı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Dr. Şükrü Şahin Dügencili yer aldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, “Türkiye Diyanet Vakfı 2026 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi” tanıtım videosu izletildi.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Erhun, Karabük olarak bu yıl da vekaletle kurban organizasyonunda yoğun gayret göstereceklerini belirterek, emanet edilen kurbanların dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade etti. Erhun, özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin dualarını almanın önemine dikkat çekti.

Daha sonra söz alan Daire Başkanı Dr. Şükrü Şahin Dügencili ise organizasyonun her geçen yıl büyüyerek devam ettiğini söyledi. Dügencili, hayırseverlerin destekleriyle 80 ülkede ve 365 bölgede kurban organizasyonunun gerçekleştirileceğini belirterek, iyiliğin dünyanın yedi kıtasına ulaştırıldığını vurguladı. Ayrıca organizasyonun büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin