blank
Haber Merkezi tarafından
07 Şubat, 2025 17:43 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’ün En Kalabalık ve En Sakin Mahalleleri Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 verilerine göre, Karabük’te mahallelerin nüfus dağılımı açıklandı.

Karabük’te nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu mahalle 100. Yıl Mahallesi oldu. Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı mahalle, 14 bin 786 kişilik nüfusuyla zirvedeki yerini korudu.

100. Yıl Mahallesi’ni, 11 bin 753 kişilik nüfusuyla Yeşil Mahalle ve 11 bin 747 kişiyle 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi takip etti. Şirinevler Mahallesi ise 10 bin 91 kişilik nüfusuyla kalabalık mahalleler arasında dördüncü sırada yer aldı.

Öte yandan, Karabük’te nüfusun en düşük olduğu mahalleler de dikkat çekti. Karabük'ün en sakin mahalleleri arasında 382 kişilik nüfusuyla Çerçiler Mahallesi, 469 kişiyle Hürriyet Mahallesi ve 587 kişilik nüfusuyla Adatepe Mahallesi yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Park halindeki tırların dorselerini ateşe verdiler

Karabük’te kimliği bilinmeyen kişi yahut şahıslarca yanıcı husus dökülerek ateşe verilen iki tırın dorsesinde maddi hasar oluştu.
Olay, Bayır Mahallesi Plevne Caddesi’nde meydana geldi. Park halinde bulunan iki tırın dorsesi kimliği meçhul kişi yahut şahıslarca ateşe verildi. Alevleri fark eden vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye grupları sevk edildi. Kısa müddette olay yerine gelen takımlar alevlere müdahale ederek yangını söndürdü.
Yangında tır dorseleri ziyan görürken, olay yeri inceleme takımları alanda çalışma başlattı.
Şüphelilerin evvel tır lastiklerine yanıcı ve uçucu husus sürerek yakmaya çalıştıkları, akabinde da başarılı olamayınca dorseleri ateşe verdikleri öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin