Karabük’ün Doğurganlık Hızı 1,55 Oldu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Nisan, 2015 14:44 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’ün Doğurganlık Hızı 1,55 Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü 2014 yılına ait doğum istatistiklerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, 2014 yılında Karabük’ün doğurganlık hızı 1,55, Zonguldak’ın 1,59, Bartın’ın ise 1,68 olarak gerçekleşti. Açıklamaya göre 2014 yılında ülke genelinde ise canlı doğan bebek sayısı da yüzde 3,6 arttı.
Yine canlı doğan bebek sayısı revize edilen 2013 yılı verisine göre 1 milyon 291 bin 217 iken bu sayı yüzde 3,6 artarak 2014 yılında 1 milyon 337 bin 504 oldu. Doğan bebeklerin 2014 yılında yüzde 51’i erkek, yüzde 49’u kız olarak gerçekleşti.
Diğer yandan ülkedeki toplam doğurganlık hızı, revize edilen 2013 yılı verisine göre 2,10 çocuk iken 2014 yılında 2,17 çocuk olarak gerçekleşti. Buna göre, bir kadının doğurgan olduğu dönem boyunca doğurabileceği ortalama çocuk sayısı 2,17 oldu. Bu durum, nüfusun yenilenme düzeyindeki (2,1) doğurganlık seviyesinin üzerine çıkıldığını gösterdi. Toplam doğurganlık hızının en yüksek olduğu il 2014 yılında 4,52 çocuk ile Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa ilini 4,23 çocuk ile Şırnak, 3,98 çocuk ile Ağrı ve 3,86 çocuk ile Siirt izledi. Toplam doğurganlık hızının en düşük olduğu il ise 1,47 çocuk ile Edirne oldu. Edirne ilini 1,55 çocuk ile Karabük, 1,56 çocuk ile Kırklareli, 1,57 çocuk ile Çanakkale ve Eskişehir takip etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede yamactan kopan dev kayalar insaat halindeki binanin ustune dustu APwlpeRQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Gümüşhane’de yamaçtan kopan dev kayalar, inşaat halindeki binanın üstüne düştü

Gümüşhane’de gece saatlerinde yamaçtan kopan dev kayalar, inşaat halindeki binaya zarar verdi.

Olay, Gümüşhane merkez Yenimahalle Mahallesi Kazımkarabekir Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir apartman inşaatının arkasında bulunan dağ yamacından kopan dev kayalar, inşaat alanına düştü. Büyük gürültüyle yaşanan olayda inşaat halindeki bina zarar gördü. Gece saatlerinde meydana gelen olay nedeniyle çevre binalarda yaşayan vatandaşlar da tedirginlik yaşadı.

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekipler bölgede güvenlik önlemi alarak çevrede inceleme yaptı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin