İlhan yayla
•Madenciliğe sonuna kadar karşıyım
Saadet Partisi Karabük İl Başkanı Aziz Gündoğdu; Karabük’ün eşsiz doğasının, madencilik faaliyetleri ile tehdit altında olduğunu vurguladı.
Madencilik faaliyetlerine açılacak sahalarla ilgili tepki gösteren Gündoğdu, yaptığı açıklamada: “Karabük’ümüzün eşsiz doğası ve paha biçilemez kültürel mirası, vahşi madencilik faaliyetleriyle büyük bir tehdit altındadır.
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından Türkiye genelinde ihaleye çıkarılan 867 maden sahasından 36'sı Karabük, Bartın ve Kastamonu illerimizi kapsamakta, toplam 49.761 hektarlık devasa bir alan göz göre göre yağmaya açılmaktadır.
Ormanlarımız, su kaynaklarımız, sit alanlarımız ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu’muz birkaç şirketin çıkarı uğruna feda edilmek istenmektedir. Bu kabul edilemez bir ihanettir!
Fındıklı Köyü'ndeki Ardıç-Karaağaç Mağarası, Kocaman Köyü'ndeki Bizans Dönemi Kilisesi gibi doğal ve kültürel hazinelerimiz bile bu hoyrat saldırıdan korunamamaktadır.
Eflani Abakolu-Başiğdir köyü arasindaki ormanlık alanların yok edilmesine, maden arama sahasının genişletilerek Karacapınar, Mülayim, Demirli köylerinide içine alması buradaki sit alanı arazilerin ve ormanlarin, tarihi yapıların yok olmasını, altın aramada kullanılacak siyanür Eflani tarimına vereceği zararı göz ardı edemeyiz.
Bugün sessiz kalırsak, yarın nefes alacak ormanımız, içecek temiz suyumuz, anlatacak tarihimiz kalmayacaktır!
Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı olarak açıkça ifade ediyoruz:
Doğamıza, kültürümüze ve geleceğimize kast eden bu madencilik ihaleleri derhal iptal edilmelidir!
Rant uğruna doğayı ve halkın geleceğini hiçe sayan anlayışı şiddetle kınıyor, halkımızı bu yağmaya karşı ses yükseltmeye davet ediyoruz.
Bu topraklar birkaç çıkar grubunun değil, Karabük'lühemşehrilerimizin ve gelecek nesillerin ortak mirasıdır!
#KARABÜK'ün üstü
'#ALTIN'dan değerlidir. Doğamıza dokunmanıza izin vermeyeceğiz!Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerinde bulundu.
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde rampadan inmeye çalışan kamyon, şoför kabinin açılması sebebiyle denetimden çıkarak park halindeki araca ve elektrik direğine çarptı. Kazada baht yapıtı yaralanan olmadı.
Kaza, İnebolu ilçesi Avara Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Mustafa D. yönetimindeki 37 HD 974 plakalı Mitsubishi marka kamyon, rampadan iniş yaptığı sırada şoför kabini açıldı. Şoför kabinin ön tarafa kalkması sebebiyle, şoför direksiyon hakimiyetini kaybetti. Denetimden çıkan kamyon, evvel park halindeki hafif ticari araca akabinde da elektrik başkasına çarptı. Kazada talih yapıtı yaralanan olmazken, vatandaşlar kısa müddetli panik yaşadı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
İlhan yayla
•Madenciliğe sonuna kadar karşıyım