Reklam
Reklam
78
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 13:21 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Cadde ve Sokakları Kadınlara Emanet

İşgücü Uyum Programı (İUP) çerçeveasinde Karabük Belediyesi’nde çalışmaya başlayan 38 kadın personel cadde ve sokakları kendi evleri gibi temizleyip evlerine ekmek götürüyor.

Karabük Belediyesi, İUP çerçevesinde kadınların aile ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla 38 kadın personeli Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde göreve başlattı. Kadın temizlikçiler kentin farklı cadde ve sokaklarını kendi evleri gibi temizleyip evlerine ekmek götürme imkanı yakalıyor.

Kadınların hayatın her alanında yer aldığını belirten kadınlar, bu imkanı sağlayan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya teşekkür etti.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Çiğdem Bozkurt, “Bu işi çok beğendik biz. Belediye başkanımıza öncelikle kadınlara böyle imkan sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Çünkü gerçekten de ihtiyacımız vardı. Zaten sokaklarımız tertemiz. Hiçbir yerinde bir şey yok ama kadın eli değdi mi başka güzel oluyor. Her yer çiçek gibi” dedi.

Çevresinden olumlu tepkiler aldığını söyleyen Bozkurt, programın devam etmesini istediklerini belirtti.

Eşi ile birlikte işe girme imkanı bulan Songül Türe, çocuklarının eğitimi için girdikleri işin kendilerini rahatlattığını ifade ederek, erkeklere göre daha detaylı temizlik yaptıklarını söyledi.

Türe, kadının gücünü her alanda göstermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bayram tatilinin rotasi duzce oldu 3VRdgBC9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Bayram tatilinin rotası Düzce oldu

Kurban Bayramı tatilinde Düzce’nin doğal turizm noktaları ziyaretçi akınına uğradı. Düzce Belediyesi’nin işlettiği Aydınpınar ve Samandere Tabiat Parkları, 9 gün boyunca 24 bin kişiyi ağırladı.

Düzce Belediyesi bünyesinde hizmet veren sosyal tesisler, Kurban Bayramı tatilinde yoğun ilgiyle karşılaştı. Düzce Belediyesi iştirak şirketi Beltur tarafından işletilen Aydınpınar Tabiat Parkı Tesisi ve Samandere Şelalesi Tabiat Parkı Tesisi 9 gün boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Düzce merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta, Aydınpınar Köyü sınırları içerisinde bulunan ve ardı ardına sıralanan beş ayrı şelalesiyle dikkat çeken Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı, doğaseverlerin uğrak noktalarından biri oldu.

Türkiye’nin tescil edilen ilk tabiat anıtlarından biri olan Samandere Şelalesi Tabiat Parkı da eşsiz doğal güzelliğiyle ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

BELTUR tarafından işletilen tabiat parkı tesislerini bayram tatili süresince 24 bin kişi ziyaret etti.

Bayram süresince yoğun ziyaretçi trafiğine sahne olan Düzce, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin