Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Temmuz, 2022 14:28 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Bir Projesi Daha Kabul Edildi

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Çağrısı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü  Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan “Karabük Bilim Şenliği; Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-2” isimli proje  TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde desteklenen 49 proje arasında yer aldı.  “Karabük Bilim Şenliği: Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-2” projemizin hazırlanmasında emeği geçen başta Şube Müdürü Adnan Cansız olmak üzere   Ar-Ge personelini tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim – teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlayan TÜBİTAK 4007 projemiz ile İlimiz, proje kenti olması noktasında istikrarlı çalışmasına devam etmektedir. Hazırlanan projelerle öğrencilerimiz; bilim kültürünü geliştirecek, bilimsel olguları fark edecek, merak duyguları, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerini artıracaktır. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği projeli çalışma olgusunu öğrencilerimize geniş kitleler halinde gösterebileceğimiz en uygun mecradır.

2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacı “Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye” doğrultusunda bu projelerimizle çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirme yolunda büyük adımlar atıyoruz ve atmaya devem edeceğiz” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan arac hurda yiginina dondu 19 yasindaki surucu agir yaralandi 1WZERriX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.

Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.

Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin