Karabük'ün Bir Projesi Daha Kabul Edildi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Temmuz, 2022 14:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’ün Bir Projesi Daha Kabul Edildi

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Çağrısı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü  Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan “Karabük Bilim Şenliği; Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-2” isimli proje  TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde desteklenen 49 proje arasında yer aldı.  “Karabük Bilim Şenliği: Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-2” projemizin hazırlanmasında emeği geçen başta Şube Müdürü Adnan Cansız olmak üzere   Ar-Ge personelini tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim – teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlayan TÜBİTAK 4007 projemiz ile İlimiz, proje kenti olması noktasında istikrarlı çalışmasına devam etmektedir. Hazırlanan projelerle öğrencilerimiz; bilim kültürünü geliştirecek, bilimsel olguları fark edecek, merak duyguları, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerini artıracaktır. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği projeli çalışma olgusunu öğrencilerimize geniş kitleler halinde gösterebileceğimiz en uygun mecradır.

2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacı “Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye” doğrultusunda bu projelerimizle çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirme yolunda büyük adımlar atıyoruz ve atmaya devem edeceğiz” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
d419bdb8 eb74 4522 9b9c 0af3e69b520f
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Mayıs, 2026 19:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice’de okullar ilaçlandı

Yenice İlçesi’ndeki tüm okullarda, öğrencilerin daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda eğitim alabilmesi için kapsamlı ilaçlama çalışması yapıldı. Yenice Belediyesi Veteriner Hekimliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen ilaçlamada, okul bahçeleri ve çevre alanları titizlikle ilaçlandı.

Havaların ısınmasıyla birlikte artış gösteren kene, larva, sinek, haşere ve çeşitli zararlılara karşı etkili mücadele yürütüldü. Uzman ekipler, özellikle öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu alanlarda koruyucu önlemleri artırdı.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın sağlığını korumak ve eğitim alanlarını daha güvenli hale getirmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin