Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Temmuz, 2022 14:28 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Bir Projesi Daha Kabul Edildi

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Çağrısı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü  Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan “Karabük Bilim Şenliği; Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-2” isimli proje  TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde desteklenen 49 proje arasında yer aldı.  “Karabük Bilim Şenliği: Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-2” projemizin hazırlanmasında emeği geçen başta Şube Müdürü Adnan Cansız olmak üzere   Ar-Ge personelini tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim – teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlayan TÜBİTAK 4007 projemiz ile İlimiz, proje kenti olması noktasında istikrarlı çalışmasına devam etmektedir. Hazırlanan projelerle öğrencilerimiz; bilim kültürünü geliştirecek, bilimsel olguları fark edecek, merak duyguları, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerini artıracaktır. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği projeli çalışma olgusunu öğrencilerimize geniş kitleler halinde gösterebileceğimiz en uygun mecradır.

2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacı “Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye” doğrultusunda bu projelerimizle çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirme yolunda büyük adımlar atıyoruz ve atmaya devem edeceğiz” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ve yildiz teknik universitesinden is birligi adimi fZnLyWhb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0 0

KBÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden iş birliği adımı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) arasında iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi heyeti, akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmek amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesini ziyaret etti. Görüşmelerde ortak projeler ve yükseköğretimde stratejik iş birlikleri ele alındı.

Karabük Üniversitesi heyeti, yükseköğretimde ortak üretim kapasitesini artırmak ve üniversiteler arası stratejik iş birliklerini güçlendirmek amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen “Yıldız Teknik Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi Tanışma Toplantısı” kapsamında iki üniversitenin yönetici ve akademisyenleri bir araya geldi. Programda akademik, bilimsel ve teknolojik alanlarda yürütülebilecek ortak çalışmalar değerlendirildi.

Programın açılışında konuşan YTÜ Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Özer Çınar, üniversiteler arasındaki kurumsal iş birliklerinin yükseköğretimde ortak gelişim kültürünü güçlendirdiğini belirtti.

KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ise üniversiteler arası temasların bilgi paylaşımı ve ortak çalışma kültürüne katkı sunduğunu ifade etti. Karaş, ziyaretlerin planlı şekilde sürdürüldüğünü belirterek, akademik ve yönetsel alanlarda önemli kazanımlar sağlandığını kaydetti.

Toplantıda Karabük Üniversitesinin akademik çalışmaları ve başarılarına ilişkin sunum da gerçekleştirildi.

KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni de Karabük Üniversitesinin gelecek çalışmaları alanında Türkiye’de önemli bir misyona sahip olduğunu belirterek, üniversitede faaliyet gösteren UNESCO Kürsüsü kapsamında uluslararası konferanslar ve akademik iş birlikleri yürütüldüğünü söyledi.

Program kapsamında KBÜ heyeti, Yıldız Teknik Üniversitesinin Merkez Laboratuvarı ile Endüstriyel Tasarım ve Prototipleme Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Görüşmelerde mühendislik, yapay zekâ, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik ve girişimcilik alanlarında ortak projeler geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin