Karabük Postası tarafından
06 Temmuz, 2022 14:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’ün Bir Projesi Daha Kabul Edildi

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Çağrısı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü  Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan "Karabük Bilim Şenliği; Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-2" isimli proje  TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde desteklenen 49 proje arasında yer aldı.  "Karabük Bilim Şenliği: Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-2" projemizin hazırlanmasında emeği geçen başta Şube Müdürü Adnan Cansız olmak üzere   Ar-Ge personelini tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, "Bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlayan TÜBİTAK 4007 projemiz ile İlimiz, proje kenti olması noktasında istikrarlı çalışmasına devam etmektedir. Hazırlanan projelerle öğrencilerimiz; bilim kültürünü geliştirecek, bilimsel olguları fark edecek, merak duyguları, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerini artıracaktır. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği projeli çalışma olgusunu öğrencilerimize geniş kitleler halinde gösterebileceğimiz en uygun mecradır. 2023 Eğitim Vizyonu'nun temel amacı "Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye" doğrultusunda bu projelerimizle çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirme yolunda büyük adımlar atıyoruz ve atmaya devem edeceğiz" dedi. (Nurettin Acar)

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 15:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Giyim Mağazasın Hırsızlık

Karabük'te bir giyim mağazasındaki hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Bayır Mahallesi Albay Karaoğlanoğlu Caddesindeki bir giyim mağazasında 7 gün içerisinde iki hırsızlık olayı meydana geldi.

26 Şubat tarihinde meydana gelen hırsızlık olayında alışveriş yapan bir kadının, kasada ödeme yaptıktan sonra sandalyenin üzerindeki mağaza çalışanına ait şalı çaldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
5 Mart tarihindeki ikinci olayda mağazaya gelen bir kadın, bir süre bakındıktan sonra reyondan seçtiği bir kıyafeti deneme kabininde üzerine giydi.

Aynaya bakmak için dışarıya çıkan kadın tekrar geri girdiği kabinde denemek için giydiği kıyafetleri çıkarmayıp üzerini pardesü ile kamufle etti.

Kabinden çıktıktan sonra reyonlara bakarak dikkat çekmemeye çalışan kadın mağazadan ayrıldı.
Kadının ayrılmasının ardından bir tane ürünün olmadığını fark eden çalışan deneme kabinindeki eski kıyafeti de görünce durumu mağaza sahibine bildirdi.

Mağaza sahibi, kayıp olan ürünü deneyen kadını güvenlik kamerasından tespit etti. Görüntülerde kadının mağazadan ayrılırken ellerinin titrediği yer alıyor.

Daha öncede hırsızlık olayları ile karşı karşıya kaldıklarını belirten mağaza sahibi Fahrettin Demir, "Mağdur olmasınlar diye şikayetçi olmadık. Son 4 aydır bu hırsızlık olayları ciddi anlamda arttı. Artık yeter. Parasında değilim, kandırılma hissi insanın moralini bozuyor" dedi.

Demir, kadınlardan birinin mağazadaki çalışanının annesinden hatıra kalan şalını çaldığını ifade ederek, "Görüntüler de mevcut. Bu insanlar artık ifşa olsun, herkes bunları bilsin" diye konuştu.

İkili takım olan bir ürünü üzerine giyerek mağazadan ayrılan kadınla ilgili konuşan Demir, "Yakalanma korkusuyla eli ayağı titriyor. Burada yakalansan rezil olacaksın, nitekim de yakalandı. Bunlar yayınlandığında insan içine nasıl çıkacaksın. Gelip ihtiyacım var dese vereceğim zaten" ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.