blank
Mustafa Akgün tarafından
04 Nisan, 2025 10:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’ün 88. Kuruluş Yıldönümü Dolayısıyla Mevlid-i Şerif Okutuldu

Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 88. yıl dönümü kapsamında, Yenişehir Camii’nde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Programa, Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un yanı sıra il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Mevlid-i Şerif’te, Karabük’ün sanayi geçmişine ve emeğin şehrine duyulan saygı vurgulandı.

Vali Yavuz, programın ardından yaptığı açıklamada, Karabük’ün Türkiye’nin sanayileşme sürecindeki önemine dikkat çekerek, “Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atıldığı 3 Nisan, sadece Karabük’ün değil, ülkemizin de sanayi tarihine yön veren bir milattır. Bu vesileyle, emeği geçen herkesi rahmet ve şükranla anıyoruz.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Ekim, 2025 14:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Hasta Maması Krizi!..

Karabük’te yaşayan bir hasta yakını, yetişkin hastalar için makineyle kullanılan özel beslenme mamalarının kentteki ilaç depolarında tükendiğini belirterek büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. Kentteki tüm eczaneleri gezdiğini ancak hiçbirinde mama bulamadığını söyleyen vatandaş, “Hastam 10 gündür yalnızca suyla besleniyor. Bu durum artık dayanılmaz bir hal aldı” dedi.

Hasta yakını, uzun uğraşlar sonucunda çareyi Ankara’dan mama temin etmekte bulduğunu belirterek, yaşanan sıkıntının sadece kendi ailesiyle sınırlı olmadığını, Karabük’te benzer durumda olan birçok hasta yakınının da aynı sorunu yaşadığını ifade etti.

“Eczaneler stoklarda mama bulunmadığını, depolardan da ürün gelmediğini söylüyorlar. Hastalar için çok ciddi bir risk söz konusu. Bu ürünlerin temini acil bir ihtiyaç haline geldi,” diyen vatandaş, yetkililere çağrıda bulundu.

Karabük’te özellikle yoğun bakım sonrası evde bakım gören hastalar için kullanılan medikal beslenme mamalarının temin edilememesi, hasta yakınlarını çaresiz bırakırken, vatandaşlar sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

Eczacılar ise yaptıkları açıklamada bu mamalar için belirli bir kota olduğunu ve kotanın dışına çıkılamadığından dolayı bu ilaçların ecza depolarının stoklarında dahi  bulunmadığını ifade ederlerken, edinilen bilgilere göre ilaçlara  zam geleceğinden dolayı mamaların satışının yapılmadığı öne sürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin