Reklam
Reklam
karabukun 278 koyu icin sandik basina gittiler yqh9gEic
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Aralık, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün 278. köyü için sandık başına gittiler

Karabük’te mahalleden köye çevrilen yerleşim ünitesinde yapılan muhtarlık seçimini Hayri Çalışkan kazandı.

Merkeze bağlı Zopran köyüne bağlı Göklen Mahallesi 9 Temmuz 2023’te yapılan refarandum ile Cemal Ovası köyüne çevrildi.

Karabük merkeze bağlı 38’inci, ilin ise 278’inci köyü olan Cemal Ovası köyünde muhtarlık için seçim kararı alındı.

2024 yılının son Pazar gününde yapılan seçimde iki muhtar adayı yarıştı.

153 oy kullanılan sandıklarda 88 oy almayı başaran Hayri Çalışkan köyün muhtarı oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu saganak sonrasi felc Gazete icin
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Mayıs, 2026 10:57 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da yollar çamur deryasına döndü

Safranbolu’da sağanak sonrası yollar çamur deryasına döndü. Karabük’ün Safranbolu ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası bazı mahallelerde ulaşım adeta çileye dönüştü. Özellikle Esentepe Mahallesi’nde devam eden altyapı ve inşaat çalışmaları nedeniyle bozulan yollar, yağışın ardından sürücüler ve yayalar için tehlike oluşturdu.

Mahalle sakinlerinin iddiasına göre, altyapı çalışmaları sırasında açılan kazı alanlarının yeterince sağlam doldurulmaması nedeniyle toprak ve çamur yağmur suyuyla birlikte yollara taşındı. Kayganlaşan yollar nedeniyle araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, yayalar da su birikintileri nedeniyle zor anlar yaşadı.

Vatandaşların daha önce hız yapan araçlara karşı önlem alınması amacıyla talep ettiği hız kesme rampalarının da sorunu büyüttüğü ifade edildi. Yol kenarlarında su tahliye arklarının bulunmaması ve hız kesici kasisin hatalı konumlandırılması nedeniyle her yağışta yol üzerinde büyük su birikintileri oluştuğu belirtildi.

Mahalle sakinleri, “Her yağmurda aynı manzara yaşanıyor. Yol resmen gölete dönüyor. Araçlar geçerken su sıçrıyor, yayalar yürüyemiyor. Gerçi bu kez araçlarda zor ilerledi. Çocuklar okula giderken büyük sıkıntı çekti.” diyerek duruma tepki gösterdi.

Yağış sonrası bazı noktalarda geçişlerin güçlükle sağlandığı görülürken, vatandaşlar yetkililerden kalıcı çözüm bekliyor. Esentepe Mahallesi sakinleri, bozulan yolların bir an önce asfaltlanmasını ve yağmur suyu tahliye sistemlerinin yeniden düzenlenmesini talep etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin