blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Eylül, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’ten Zonguldak’a trenle şiir istasyonları programı düzenlediler

Karabük’te faaliyet gösteren Mor Safran Kültür Sanat Derneği tarafından organize edilen ‘Karabük’ten Zonguldak’a Trenle Şiir İstasyonları’ programı büyük ilgi görürken katılımcılar unutulmaz hatıralar yaşadı.
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bu yıl kurulan ve gerçekleştirdiği pek çok programla Safranbolu’da bir farkındalık oluşturan Mor Safran Kültür Sanat Derneği, Karabük başta olmak üzere Bartın ve Zonguldak’ın çeşitli ilçelerinden de yazar, şair ve şiir severin katıldığı ‘Karabük’ten Zonguldak’a Trenle Şiir İstasyonları’ programını gerçekleştirdi.
Karabük’ten Zonguldak’a sabah treniyle yolculuk yapan katılımcılar, belirli istasyonlardan da programa katılan yazar, şair ve şiir severle birlikte eğlenceli bir gün geçirdi. Tren yolculuğunu şiirler, türküler ve doğa manzaraları eşliğinde geçiren katılımcıları Zonguldak’ta otobüs karşıladı. Mor Safran Kültür Sanat Derneği yöneticileri ve katılımcılar, Zonguldak Kömür Jeoparkı Müdür Yardımcısı Arda Yılmaz ile birlikte Maden Müzesi’ni gezerek hem Zonguldak’ın hem de kömür madenlerinin tarihi hakkında bilgi edindi.
Katılımcılar, Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kürşat Coşkun ile Zonguldak Belediye Kültür Merkezi’nde bir araya gelirken Emekliler Konağı’nda Zonguldaklı şair, yazarlarla buluştu. Sohbet, şiir ve türküler eşliğinde geçen programda katılımcılar, dernek yöneticilerine beğenilerini ve teşekkürlerini sundu.
Katılımcılar tekrar Zonguldak’tan Karabük’e şiirler ve türküler eşliğinde trenle dönerken Mor Safran Kültür Sanat Derneği Başkanı Yazar Şair Döndü Açıkgöz programla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Mor Safran Kültür Sanat Derneğimizin düzenlemiş olduğu Şiir İstasyonları programında Karabük’ten 7:05 treniyle hareket ederek Zonguldak Garına indik. Devrek’ten, Çaycuma’dan, Bartın’dan katılan konuklarımız oldu. Zonguldak’ta bir kahvaltı yaparak Maden Müzesi’ni gezdik. Zonguldak Kömür Jeoparkı Müdür Yardımcısı Arda Yılmaz, Maden Müzesi’nde bizlere bilgilendirmede bulundu. Akabinde Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kürşat Coşkun bizleri karşıladı. Emekliler Konağı’nda bizleri misafir ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizimle birlikte gelen konuklarımıza, arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
22 Ağustos, 2025 10:35 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

AK Partili Kadınlardan Şehit Ailelerine Ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Terörsüz Türkiye" mektubu Karabük’te şehit ailelerine ulaştırılıyor

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanlığı koordinasyonunda AK Parti Karabük teşkilatları tarafından, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit ailelerine gönderdiği mektuplar, ailelere teslim edilmeye başlandı.

Şehit ailelerini ziyaret eden AK Parti Karabük teşkilatı burada şehit aileleri ile görüşerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını iletti.

AK Parti Karabük teşkilatı, daha sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Terörsüz Türkiye" hedefine ilişkin mektubunu ailelere teslim etti.

Ziyaretlerde, AK Parti Genel Sekreteri ve Karabük Milletvekili Cem Şahin’in eşi Esra Şahin ile Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın eşi Derya Çetinkaya'da yer aldı.

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uluçay ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Terörsüz Türkiye" sürecinin önemine vurgu yaparak, "Biz sizler gibi daha fazla annelerin canı yanmasın, daha fazla annelerimizin yürekleri yanmasın, evlere ateş düşmesin istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde de 'Terörsüz Türkiye' sürecimiz hamdolsun başlamış durumda.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde atılan bu adım çok değerli, çok kıymetli. Biz tabii kendisini çok daha iyi ifade etmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile kendisinin kaleme aldığı şehit ailelerimize mektubu, Kadın Kolları olarak bu süreçte ziyaret ederek ailelere teslim edeceğiz.

Sadece şehit aileleri ve gaziler değil, tüm vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız şehit ailelerine ve gazilere özel seslenmek için bu mektubu yazdı. Sayın Cumhurbaşkanımızın tüm vatandaşlarımıza yönelik mektuplarını da tüm vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Kadın Kolları olarak başlatıyoruz, diğer tüm kademelerle bu mektupları ulaştıracağız" dedi.

Türkiye olarak her zaman düşmana karşı teyakkuz halinde olunduğunu ifade eden Uluçay, birlik beraberliği her daim korumak ve bölünmelere fırsat vermemek üzere bu sürecin başlatıldığını belirterek "Şehitlerimizin ve gazilerimizin canları, aileleri bizlerin baş tacıdır. Sizler her zaman bizim baş tacımızsınız." ifadelerini kullandı.

Tüm vatandaşlara da ayrı bir mektup iletileceğini belirten Uluçay, "AK Parti Kadın Kolları olarak bu mektubu da kapı kapı gezerek vatandaşlarımıza ileteceğiz.” ifadelerine yer verdi. Duygusal anların yaşandığı ziyarette AK Parti Karabük teşkilatları, şehit ailelerine Türk bayrağı takdim etti. Şehit aileleri, Türk bayrağını öperek kabul etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin