blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Eylül, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’ten Zonguldak’a trenle şiir istasyonları programı düzenlediler

Karabük’te faaliyet gösteren Mor Safran Kültür Sanat Derneği tarafından organize edilen ‘Karabük’ten Zonguldak’a Trenle Şiir İstasyonları’ programı büyük ilgi görürken katılımcılar unutulmaz hatıralar yaşadı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bu yıl kurulan ve gerçekleştirdiği pek çok programla Safranbolu’da bir farkındalık oluşturan Mor Safran Kültür Sanat Derneği, Karabük başta olmak üzere Bartın ve Zonguldak’ın çeşitli ilçelerinden de yazar, şair ve şiir severin katıldığı ‘Karabük’ten Zonguldak’a Trenle Şiir İstasyonları’ programını gerçekleştirdi.

Karabük’ten Zonguldak’a sabah treniyle yolculuk yapan katılımcılar, belirli istasyonlardan da programa katılan yazar, şair ve şiir severle birlikte eğlenceli bir gün geçirdi. Tren yolculuğunu şiirler, türküler ve doğa manzaraları eşliğinde geçiren katılımcıları Zonguldak’ta otobüs karşıladı. Mor Safran Kültür Sanat Derneği yöneticileri ve katılımcılar, Zonguldak Kömür Jeoparkı Müdür Yardımcısı Arda Yılmaz ile birlikte Maden Müzesi’ni gezerek hem Zonguldak’ın hem de kömür madenlerinin tarihi hakkında bilgi edindi.

Katılımcılar, Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kürşat Coşkun ile Zonguldak Belediye Kültür Merkezi’nde bir araya gelirken Emekliler Konağı’nda Zonguldaklı şair, yazarlarla buluştu. Sohbet, şiir ve türküler eşliğinde geçen programda katılımcılar, dernek yöneticilerine beğenilerini ve teşekkürlerini sundu.

Katılımcılar tekrar Zonguldak’tan Karabük’e şiirler ve türküler eşliğinde trenle dönerken Mor Safran Kültür Sanat Derneği Başkanı Yazar Şair Döndü Açıkgöz programla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Mor Safran Kültür Sanat Derneğimizin düzenlemiş olduğu Şiir İstasyonları programında Karabük’ten 7:05 treniyle hareket ederek Zonguldak Garına indik. Devrek’ten, Çaycuma’dan, Bartın’dan katılan konuklarımız oldu. Zonguldak’ta bir kahvaltı yaparak Maden Müzesi’ni gezdik. Zonguldak Kömür Jeoparkı Müdür Yardımcısı Arda Yılmaz, Maden Müzesi’nde bizlere bilgilendirmede bulundu. Akabinde Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kürşat Coşkun bizleri karşıladı. Emekliler Konağı’nda bizleri misafir ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizimle birlikte gelen konuklarımıza, arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ocak, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’da 65 günlük bebeğin hastanede şüpheli ölümü

Bartın’da 65 günlük bebek, baygın olarak kaldırıldığı hastanede öldü. Savcılığın kuşkulu vefat olarak değerlendirdiği olayda tabirine başvurulan aile bebeğin teneffüs rahatsızlığı bulunduğunu söz etti.

Bartın Kemerköprü Mahallesi’nde yaşayan maden emekçisi Hüseyin Y. ile K.Y., çiftinin 65 günlük Hüseyin Asaf bebek, tıkanarak soluk alamaması sonucu, çağrılan 112 ambulansı ile baygın bir halde Bartın Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan müdahalelere karşın Asaf bebek, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Soluk borusunu mama yada diğer cisim kaçarak teneffüs yapamadığı düşünülen Asaf bebeğin mevti isimli olay olarak değerlendirildi. Bartın Cumhuriyet Savcılığı tarafından kuşkulu bulunan Asaf bebeğin vefatı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Bartın Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Takımları tarafından ailenin yaşadığı meskende inceleme yapılırken, anne K.Y. ve baba Hüseyin Y.’nin de tabirine başvuruldu.

Anne K.Y., bebeğinin rahatsızlığı bulunduğunu olay günü de apansız kötüleştiğini belirterek, süt yada mama nedeniyle tıkanma ihtimalinin olmadığı kaydetti. Maden emekçisi olarak Amasra’da çalıştığını belirten baba Hüseyin Y.’de olay günü kendisinin konutta olmadığını, eğitim nedeniyle Zonguldak’ta bulunduğunu vurguladı. Acı olayı sonradan haber aldığını belirten Hüseyin Y., “Eşim gebe olduğu devirde de bebeğimizin ıstırapları vardı. Doğduktan sonra da daima denetim altındaydı. Bartın’da Zonguldak’taki hastanelerde tedavi gördü. Burnunda et olduğunu, teneffüs yolunun çok dar olduğunu söylediler. Çok küçük olduğu için ameliyat edemeyeceğini söyledi, tabipler. Yatarken daima tıkanıyordu, vakit zaman yan yatırıyorduk. O vakit biraz rahatlıyordu. Olaydan bir gün evvelki gece de bebeğimiz tıkandı, hastaneye getirdik. Müdahale ettiler, biraz rahatladı. Sonra da taburcu edildik. Bir ilaç, reçete vermediler. Sabah tekrar rahatsızlanmış, ben meskende yoktum. Vilayet dışındaydım. Sonradan haberim oldu” dedi.

Bebeğin kesin vefat nedeninin belirlenmesi emeliyle bebeğe otopsi yapma kararı aldı. Sıhhat vazifelilerinin ihmali olup olmadığı tarafında de araştırmanın yapıldığı öğrenilirken, otopsinin tamamlanarak kesin vefat sebebinin belirlenmesi ile soruşturmanın da seyrinin şekillenmesi bekleniyor

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.