Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Haziran, 2022 10:31 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ten LGS Başarısı

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,  Liseye Geçiş Sınavında (LGS) sonuçlarının açıklandığını ve açılanan sonuçlara göre Karabük’ten 5 öğrencinin 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

5 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına Giriş Sınavı  hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,

” 2022 LGS sonuçlarına göre İlimiz genelinde 5 öğrencimiz 500 tam puan alarak Türkiye Birincisi olmuştur.

Ülke genelinde tüm soruları doğru olarak cevaplayan 193 öğrenciden 5’inin İlimizden çıkmış olmasının nüfus ve öğrenci sayısı oranına göre çok büyük bir başarı olduğunu vurgulayan İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, bu başarı bir takım başarısıdır. İdarecisinden öğretmenine, velimizden okulumuzu temizleyen hizmetlisine kadar eğitim ailemizin üstün emeklerinin karşılığıdır. Öğrencilerimizi kutluyorum, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum, velilerimizi, idarecilerimizi tebrik ediyorum. Sınav her şey demek değildir.

Bakanlığımız tarafından öğrencilerimizin hizmetine sunulan yardımcı kaynaklar, testler ve yeni sınav sistemine göre hazırlanmış örnek sorularla çocuklarımız ne yaptıklarının bilincinde olarak hazırlandılar. Bakanlığımız emir ve talimatları doğrultusunda Sayın Valimizin büyük destek ve himayeleriyle Karabük Eğitim Ailesi olarak çocuklarımıza hayatın her noktasında mutlu olabilmelerini sağlamak adına en kaliteli hizmeti sunabilmek için uzunca bir hazırlık sürecini hep beraber yönettik ve şu anda da bu çalışmanın semeresini aldık.

LGS uygulamasını da sorunsuz olarak tamamladık. Birlik ve beraberlik içinde başardığımız bu sürece katkısı olan, ve yapmış olduğumuz çalışmalarda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e, değerli büyüğümüz Sayın Mehmet Ali Şahin’e, Bakan Yardımcımız Sayın Sadri Şensoy’a, eğitim öğretim sürecinin her safhasında bizlerin yanında olan ve himayelerini her zaman gördüğümüz Valimiz Sayın Fuat Gürel’e, bizlerin hep yanında olan ve işlerimizi titizlikle takip eden Karabük Milletvekillerimiz Sayın Cumhur Ünal ve Sayın Niyazi Güneş’e, Karabük Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergli’ye, Sayın Kaymakamlarımıza, İlçe Belediye Başkanlarımıza, Sivil Toplum kuruluşlarımıza, il yöneticilerimize, ilçe müdürlerime, ilçe yöneticilerime, okul yöneticilerimize ve çocuklarımızı en donanımlı şekilde yetiştirmek düstur ve gayretiyle çalışan öğretmenlerimize, bizlerin en büyük yardımcısı kıymetli velilerimize, Eğitim Ailemizin her bir ferdine en kalbi duygularımla teşekkür ederim. Biz Birlikte Güçlüyüz.” dedi.

LGS BİRİNCİLERİ AKBAŞ’I ZİYARET ETTİ

Öte yandan Liseye Geçiş Sınavında birinci olan öğrenciler aileleri ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ı ziyaret ettiler. Ziyarete bir öğrenci İl dışında olmasından dolayı katılamadı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda öğrencileri ve ailelerini ağırlayan Akbaş, öğrencilerin sevincine ortak olarak, onları ve ailelerini tebrik etti.

Kazanılan bu başarının tesadüf olmadığını ifade eden Müdür Akbaş, “Karabük’ün her sene  akademik yönden iyi bir başarısı var fakat bu sene 5 tane öğrencimiz şu anda burada dört tane öğrencimiz var bir öğrencimiz İl dışında olduğundan dolayı gelemedi. Beş tane öğrencimiz soruları ful yaparak Türkiye birincisi oldu.  O sebeple ben bütün öğrencileri, öğretmenleri, yöneticileri tebrik ediyorum. Her birine bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş konuşmasının ardından öğrencilere birer altın ve çeşitli hediyeler verdi. Ziyaret toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.  (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bakan gurlek aciklamisti 20 yillik faili mechul olayi zanlilari adliyede EGUsR1dC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Bakan Gürlek açıklamıştı: 20 yıllık faili meçhul olayı zanlıları adliyede

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in, 2006 yılından bu yana faili meçhul kalan bir kadın cesedinin kimliğinin tespit edildiğini ve olayla ilgili 3 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıklamasının ardından, Samsun’un Bafra ilçesinde 20 yıllık cinayet dosyası kapsamında gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Samsun’un Bafra ilçesinde 14 Mart 2006 tarihinde Ozan Çayı’nda bulunan ve uzun yıllar kimliği tespit edilemeyen kadın cesedine ilişkin faili meçhul cinayet dosyasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Mayıs 2026 tarihinde Samsun İl Jandarma Komutanlığı’na gönderdiği yazıda, JASAT personelinden özel bir ekip kurulmasını istedi. Yazıda, Ozan Çayı’nda bulunan cesedin 25 yaşlarında bir kadına ait olduğunun değerlendirildiği, ölümün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı meydana geldiği ve dosyada bugüne kadar herhangi bir gelişme kaydedilemediği belirtildi.

Yalova’da 2004 yılından bu yana kayıp olarak aranan Gülcan Yazıcı

Soruşturmanın yeniden derinleştirilmesiyle birlikte JASAT ekipleri, 2005-2006 yılları arasında kayıp ihbarı verilen kadınlara ilişkin daraltılmış çalışma yaptı. Yapılan analizlerde, cesedin Yalova’da 2004 yılında kayıp olarak aranan Gülcan Yazıcı’ya ait olabileceği değerlendirildi.

Bu kapsamda Gülcan Yazıcı’nın kızı Sultan Orta’dan DNA örneği alındı. Bafra Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla buluntu cesetten elde edilen DNA profili ile kızından alınan biyolojik örnekler karşılaştırıldı. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, kimliği meçhul cesedin DNA profili ile SO kodlu kişinin DNA profili karşılaştırıldı. Raporda, kimliği meçhul şahsın yüzde 99,99 ihtimalle SO kodlu kişinin biyolojik annesi olabileceği tespit edildi. Böylece 2006 yılında Ozan Çayı’nda bulunan kadın cesedinin, kayıp olarak aranan Gülcan Yazıcı’ya ait olabileceği yönündeki değerlendirme DNA raporuyla güçlendi.

17 Kasım 2005’te kızının doğum günü için Bafra’ya gelmiş

Dosyada yer alan araştırma ve analiz tutanağına göre, Gülcan Yazıcı’nın 17 Kasım 2005’te kızının doğum günü için Bafra’ya geldiği, çocukları Sultan ve Selim’i ziyaret ettiği, bir süre sonra köyden ayrıldığı, kızına bir telefon numarası verdiği ve daha sonra kendisinden bir daha haber alınamadığı belirtildi.

JASAT ekiplerinin yaptığı çalışmada, Ozan Mahallesi ile Boğazkaya ve Darboğaz Mahallelerinin birbirine yakın olduğu, Gülcan Yazıcı’nın son görüldüğü yer ile cesedin bulunduğu bölge arasında bağlantı kurulduğu ifade edildi.

Soruşturma kapsamında, dosyada adı geçen N.Y., B.A. ve O.O. isimli şahısların “olası şüpheli” olarak değerlendirildiği, bu kişilerin ikametlerinde arama yapılması ve eş zamanlı olarak gözaltına alınmaları için işlem başlatıldığı öğrenildi.

Zanlılar Bafra Adliyesi’nde

Savcılığın talimatı doğrultusunda, şüphelilerin adreslerinde 2 Haziran günü saat 07.00 ile 12.00 arasında yapılan aramalar sonucunda 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, geniş güvenlik önlemleri altında Bafra Adliyesi’ne sevk edildi.

Yaklaşık 20 yıldır faili meçhul olarak kalan cinayet dosyasında, DNA raporları ve JASAT ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarla önemli delillere ulaşıldığı belirtilirken, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin