Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Şubat, 2023 15:13 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ten Deprem Bölgesine Yardım

Karabük’te “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardımlar sürüyor.

Valilikten yapılan açıklamada, AFAD Başkanlığı tarafından deprem bölgesindeki vatandaşlar için siparişi verilen çadırların Karabük’te  faaliyet gösteren tekstil fabrikasında dikildiği belirtildi.

İlk etapta 20 Bin ÇadKarabukten Deprem Bolgesine Yardim2ır siparişi aldıklarını ifade eden  Fabrika Sahibi Mehmet Teke ile birlikte imalathaneyi gezen Vali Fuat Gürel, dikilen örnek çadırı inceleyerek, deprem bölgesindeki vatandaşlar  için çadır dikimi yaparak yoğun emek sarf eden çalışanlara özverili çalışmaları için teşekkür ederek işlerinde kolaylıklar diledi.

ANAOKULU HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü Meslek Lisesi öğretmenleri ve personellerinden oluşan 15 kişilik Teknik Ekip, Gaziantep İslahiye’de eğitim öğretim faaliyetlerinin bir an önce başlaması için çalışıyor.

İki farklı çadırkent alanına kurulan Çadır Anasınıfları 17 Şubat itibariyle çocuklara  hizmet vermeye başladı. Bununla birlikte çocukların eğitimlerine devam edebilmeleri için merkez Çadırkent alanına bir ilkokul ve ortaokul kurarak deprem afetinin yaralarını silmeye çalışıyor.

OKULLAR YENİDEN DÜZENLENİYOR

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü Meslek Lisesi öğretmenleri ve personellerinden oluşan 15 kişilik Teknik Ekip, Gaziantep İslahiye’de hafif hasarlı olarak tespit edilen iki okulu düzenleyip, elektrik, su ve ısıtma sisteminin kontrolünü yaparak Bakanlık yetkililerine teslim etti. Bakanlık Yetkililerince yapılacak değerlendirme sonucu okulların açılmasıyla bu okullarda eğitime başlanabilecek. (Nurettin Acar)

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin