Karabük Postası tarafından
19 Şubat, 2023 15:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’ten Deprem Bölgesine Yardım

Karabük'te "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardımlar sürüyor. Valilikten yapılan açıklamada, AFAD Başkanlığı tarafından deprem bölgesindeki vatandaşlar için siparişi verilen çadırların Karabük'te  faaliyet gösteren tekstil fabrikasında dikildiği belirtildi. İlk etapta 20 Bin Çadblankır siparişi aldıklarını ifade eden  Fabrika Sahibi Mehmet Teke ile birlikte imalathaneyi gezen Vali Fuat Gürel, dikilen örnek çadırı inceleyerek, deprem bölgesindeki vatandaşlar  için çadır dikimi yaparak yoğun emek sarf eden çalışanlara özverili çalışmaları için teşekkür ederek işlerinde kolaylıklar diledi. ANAOKULU HİZMET VERMEYE BAŞLADI Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü Meslek Lisesi öğretmenleri ve personellerinden oluşan 15 kişilik Teknik Ekip, Gaziantep İslahiye'de eğitim öğretim faaliyetlerinin bir an önce başlaması için çalışıyor. İki farklı çadırkent alanına kurulan Çadır Anasınıfları 17 Şubat itibariyle çocuklara  hizmet vermeye başladı. Bununla birlikte çocukların eğitimlerine devam edebilmeleri için merkez Çadırkent alanına bir ilkokul ve ortaokul kurarak deprem afetinin yaralarını silmeye çalışıyor. OKULLAR YENİDEN DÜZENLENİYOR Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü Meslek Lisesi öğretmenleri ve personellerinden oluşan 15 kişilik Teknik Ekip, Gaziantep İslahiye'de hafif hasarlı olarak tespit edilen iki okulu düzenleyip, elektrik, su ve ısıtma sisteminin kontrolünü yaparak Bakanlık yetkililerine teslim etti. Bakanlık Yetkililerince yapılacak değerlendirme sonucu okulların açılmasıyla bu okullarda eğitime başlanabilecek. (Nurettin Acar)    

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da yangın paniği: Babasına kızıp evi ateşe verdi

Samsun’un İlkadım ilçesinde babasına kızan 18 yaşındaki genç, oturdukları meskeni ateşe verdi.
Yangın, Zeytinlik Mahallesi Yıldıray Sokak’ta saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, babasına kızan Akın A. (18), oturdukları 6 katlı apartmanın 4. kattaki dairesini konutta kimse yokken ateşe verdi. Yangın kısa müddette daireyi sararken, apartman sakinleri binayı terk etti. Olay yerine gelen itfaiye grupları yangını söndürürken, babasına kızdığı için meskeni yaktığını söz eden Akın A. ise polisler tarafından tabiri alınmak üzere karakola götürüldü.
Yangın nedeniyle Yıldıray Sokak kısa müddetliğine trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme gruplarının çalışmasının akabinde apartman sakinlerinin binaya girişine müsaade verildi ve sokak yine trafiğe açıldı. Yangında yaralanan olmazken, yaşanan panik ise sokakta biriken kalabalığın yüzüne yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin