Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Şubat, 2023 15:13 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ten Deprem Bölgesine Yardım

Karabük’te “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardımlar sürüyor.

Valilikten yapılan açıklamada, AFAD Başkanlığı tarafından deprem bölgesindeki vatandaşlar için siparişi verilen çadırların Karabük’te  faaliyet gösteren tekstil fabrikasında dikildiği belirtildi.

İlk etapta 20 Bin ÇadKarabukten Deprem Bolgesine Yardim2ır siparişi aldıklarını ifade eden  Fabrika Sahibi Mehmet Teke ile birlikte imalathaneyi gezen Vali Fuat Gürel, dikilen örnek çadırı inceleyerek, deprem bölgesindeki vatandaşlar  için çadır dikimi yaparak yoğun emek sarf eden çalışanlara özverili çalışmaları için teşekkür ederek işlerinde kolaylıklar diledi.

ANAOKULU HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü Meslek Lisesi öğretmenleri ve personellerinden oluşan 15 kişilik Teknik Ekip, Gaziantep İslahiye’de eğitim öğretim faaliyetlerinin bir an önce başlaması için çalışıyor.

İki farklı çadırkent alanına kurulan Çadır Anasınıfları 17 Şubat itibariyle çocuklara  hizmet vermeye başladı. Bununla birlikte çocukların eğitimlerine devam edebilmeleri için merkez Çadırkent alanına bir ilkokul ve ortaokul kurarak deprem afetinin yaralarını silmeye çalışıyor.

OKULLAR YENİDEN DÜZENLENİYOR

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü Meslek Lisesi öğretmenleri ve personellerinden oluşan 15 kişilik Teknik Ekip, Gaziantep İslahiye’de hafif hasarlı olarak tespit edilen iki okulu düzenleyip, elektrik, su ve ısıtma sisteminin kontrolünü yaparak Bakanlık yetkililerine teslim etti. Bakanlık Yetkililerince yapılacak değerlendirme sonucu okulların açılmasıyla bu okullarda eğitime başlanabilecek. (Nurettin Acar)

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin