Karabük'ten Büyük Dayanışma Örneği - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Şubat, 2023 14:41 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’ten Büyük Dayanışma Örneği

Kahramanmaraş Merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin yıktığı 10 İlde yaraların sarılması  için Karabük halkı eşsiz bir dayanışma sergiliyor. Harçlıklarını gönderen öğrenciler, atkı-bere ören kadınlar, soba üreten okullar, depremzedelere umut ışığı oluyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 İlde büyük yıkıma yol açan deprem felaketini yaşayan vatandaşların  acısını hafifletmek ve yaralarını sarmak için tüm Türkiye’de olduğu gibi Karabük’te de yardım seferberliği devam ediyor.  Karabük’ 7’den 70’e herkes elinden ne gelirse yapmaya çalışırken, minikler harçlıkları ile, büyükler atkı ve bere örerek, uyku tulumu dikerek, meslek liselerinde öğretmenler soba yaparak, vatandaşlar ise topladıkları gıdadan giyime, yakacak yardımından diğer malzemelere kadar yardımda bulunarak depremzede vatandaşların bir nebzede olsa yaralarını sarmaya çalışıyor.

HEM  MADDİ HEM DE AYNİ YARDIM MİKTARI ARTARAK DEVAM EDİYOR

Deprem felaketinin yaşandığı 6 Şubat tarihinden itibaren başlatılan ayni ve maddi yardım miktarları da her geçen gün artıyor. Şimdiye Kadar Karabüklülerin yaptığı maddi yardım miktarı 9 Milyon TL’yi geçerken, ayni yardımlar ise her geçen gün artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 İlde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından Karabük’ten şimdiye kadar deprem bölgesine; 466 palet temel gıda maddesi, 522 palet su, 2300 ster odun, 82 ton un, 1240 adet çadır, 4.815 adet battaniye ve yorgan, 361 palet hijyen ve bebek ürünleri, 147 palet teknik malzeme, 95 palet ayakkabı, 3 konteynır seyyar WC, 2 adet mobil mutfak,  26 palet tıbbi malzeme, 1.479 adet ısıtıcı, 882 adet yatak, 115.850 adet ekmek, 326 palet kıyafet, 112 adet halı, 95 adet tüp, 30 ton saman ve yem gönderildi. Ayrıca, toplam 246 araç afet bölgesine nakledildi.

Deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım için adeta seferber olan Karabük halkı, yardımlarına aralıksız devam ederken, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Örgütleri de deprem bölgesine giderek depremzedelerin yaralarını sarmada büyük bir özveri ile çalışarak destek oluyor. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin