Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Şubat, 2023 14:41 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ten Büyük Dayanışma Örneği

Kahramanmaraş Merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin yıktığı 10 İlde yaraların sarılması  için Karabük halkı eşsiz bir dayanışma sergiliyor. Harçlıklarını gönderen öğrenciler, atkı-bere ören kadınlar, soba üreten okullar, depremzedelere umut ışığı oluyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 İlde büyük yıkıma yol açan deprem felaketini yaşayan vatandaşların  acısını hafifletmek ve yaralarını sarmak için tüm Türkiye’de olduğu gibi Karabük’te de yardım seferberliği devam ediyor.  Karabük’ 7’den 70’e herkes elinden ne gelirse yapmaya çalışırken, minikler harçlıkları ile, büyükler atkı ve bere örerek, uyku tulumu dikerek, meslek liselerinde öğretmenler soba yaparak, vatandaşlar ise topladıkları gıdadan giyime, yakacak yardımından diğer malzemelere kadar yardımda bulunarak depremzede vatandaşların bir nebzede olsa yaralarını sarmaya çalışıyor.

HEM  MADDİ HEM DE AYNİ YARDIM MİKTARI ARTARAK DEVAM EDİYOR

Deprem felaketinin yaşandığı 6 Şubat tarihinden itibaren başlatılan ayni ve maddi yardım miktarları da her geçen gün artıyor. Şimdiye Kadar Karabüklülerin yaptığı maddi yardım miktarı 9 Milyon TL’yi geçerken, ayni yardımlar ise her geçen gün artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 İlde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından Karabük’ten şimdiye kadar deprem bölgesine; 466 palet temel gıda maddesi, 522 palet su, 2300 ster odun, 82 ton un, 1240 adet çadır, 4.815 adet battaniye ve yorgan, 361 palet hijyen ve bebek ürünleri, 147 palet teknik malzeme, 95 palet ayakkabı, 3 konteynır seyyar WC, 2 adet mobil mutfak,  26 palet tıbbi malzeme, 1.479 adet ısıtıcı, 882 adet yatak, 115.850 adet ekmek, 326 palet kıyafet, 112 adet halı, 95 adet tüp, 30 ton saman ve yem gönderildi. Ayrıca, toplam 246 araç afet bölgesine nakledildi.

Deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım için adeta seferber olan Karabük halkı, yardımlarına aralıksız devam ederken, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Örgütleri de deprem bölgesine giderek depremzedelerin yaralarını sarmada büyük bir özveri ile çalışarak destek oluyor. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan kavakligil tosyamizin insasi icin calismalarimiz ortak akil anlayisiyla surduruyoruz OjA2lDtw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Kavaklıgil: “Tosyamızın inşası için çalışmalarımız ortak akıl anlayışıyla sürdürüyoruz”

Muhtarlarla bir araya gelerek istişarede bulunan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, “Yerel yönetimin en önemli paydaşları olan muhtarlarımızla kurduğumuz güçlü iş birliği sayesinde, Tosyamızın inşası ve ihyası adına ortak akıl anlayışıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, muhtarlarla bir araya gelerek ilçede yapılması planlanan projeler ve yatırımlar hakkında istişare toplantısı gerçekleştirdi. Tosya Muhtarlar Derneği’nde düzenlenen toplantıda, ilçenin geleceğine değer katacak çalışmalar masaya yatırıldı. Mahalle ve sokak bazında planlanan projelerin kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği buluşmada, muhtarların talep, görüş ve önerileri tek tek dinlenerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Başkan Kavaklıgil, “Yerel yönetimin en önemli paydaşları olan muhtarlarımızla kurduğumuz güçlü iş birliği sayesinde, Tosyamızın inşası ve ihyası adına ortak akıl anlayışıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen bu istişareler, ilçemizin geleceğine yön verecek hizmetlerin şekillenmesinde önemli katkılar sunmaktadır” dedi.

Toplantının sonunda Tosya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Ünal Yılmaz, ilçeye katkılarından dolayı Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’e plaket takdim etti. Başkan Kavaklıgil ise ilçede uzun yıllardır özveriyle görev yapan Şehreküstü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yörük’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu ve çalışmalarında başarılar diledi.

Toplantı, nazik ev sahipliği ve samimi misafirperverlikleri için muhtarlara teşekkür edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin