Karabük’ün Ovacık ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları havanın kararmasıyla karadan devam ediyor.
Ovacık ilçesine bağlı Abdullar Köyü Saitler Mahallesi kırsalında saat 16.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kayalık ve sarp bölgede başlayan ve kısa sürede yayılmaya başlayan alevleri fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Karabük ve Kastamonu’dan 2 helikopter, 6 arazöz, 1 yangın aracı, 2 itfaiye, 2 pikap, birer greyder ve ekskavatör sevk edildi.
Helikopterler yangın anından itibaren havadan müdahalesini sürdürürken, havanın kararmasıyla çalışmalar karadan devam ediyor.
Karabük Valiliği, yangın ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gelen ihbar üzerine ekiplerimiz derhal yangın yerine intikal etmiş ve söndürme çalışmalarına başlamıştır. Orman yangınına 2 helikopter, 6 arazöz, 1 yangın aracı, 2 itfaiye, 2 pikap, birer greyder ve ekskavatör ile müdahale edilmektedir. An itibariyle herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Yangın halen devam etmekte ve kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır” ifadelerine yer verdi. (İHA)


Karabük’teki orman yangınını söndürme çalışmaları karadan sürüyor
28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında
Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.
İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.
Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.


