Karabük’ün Ovacık ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları havanın kararmasıyla karadan devam ediyor.
Ovacık ilçesine bağlı Abdullar Köyü Saitler Mahallesi kırsalında saat 16.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kayalık ve sarp bölgede başlayan ve kısa sürede yayılmaya başlayan alevleri fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Karabük ve Kastamonu’dan 2 helikopter, 6 arazöz, 1 yangın aracı, 2 itfaiye, 2 pikap, birer greyder ve ekskavatör sevk edildi.
Helikopterler yangın anından itibaren havadan müdahalesini sürdürürken, havanın kararmasıyla çalışmalar karadan devam ediyor.
Karabük Valiliği, yangın ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gelen ihbar üzerine ekiplerimiz derhal yangın yerine intikal etmiş ve söndürme çalışmalarına başlamıştır. Orman yangınına 2 helikopter, 6 arazöz, 1 yangın aracı, 2 itfaiye, 2 pikap, birer greyder ve ekskavatör ile müdahale edilmektedir. An itibariyle herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Yangın halen devam etmekte ve kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır” ifadelerine yer verdi. (İHA)
Karabük’teki orman yangınını söndürme çalışmaları karadan sürüyor
Zonguldak Adliyesinde futbol turnuvası finalistleri belli oldu
Adalet Bakanlığına bağlı kurumlar arasında Zonguldak’ta düzenlenen futbol turnuvasında yarı finaller sona erdi ve finale yükselen takımlar netlik kazandı.
Zonguldak’ta bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Adalet Bakanlığı kurumlar arası futbol turnuvasında finale yükselen ekipler belirlendi. Fener Stadı’nda oynanan zorlu karşılaşmaların ardından 10 takımla başlayan organizasyon, önümüzdeki hafta yapılacak final müsabakasıyla noktalanacak.
Zonguldak Adliyesi ve Zonguldak Cezaevi finalde karşılaşacak
Yarı finalin ilk mücadelesinde turnuvanın favorisi olarak gösterilen namağlup Alaplı Adliyesi, Zonguldak Cezaevi ile karşılaştı. İlk yarıda kalesinde gördüğü tek gole karşılık veremeyen Alaplı Adliyesi, sahadan 1-0 mağlup ayrılarak turnuvaya veda etti. Bu sonuçla Zonguldak Cezaevi adını finale yazdırdı. Günün diğer maçında ise Zonguldak Adliyesi, Devrek Açık Cezaevi karşısında üstün bir oyun sergiledi. Rakip fileleri 3 kez sarsan Zonguldak Adliyesi, 3-0’lık skorla final biletini almayı başardı.
Büyük heyecana sahne olan turnuvanın finalinde Zonguldak Adliyesi ile Zonguldak Cezaevi kupa için sahaya çıkacak. Şampiyonluk maçının tarihi önümüzdeki günlerde kesinleşecek. Dev mücadelenin Kemal Köksal Stadyumu’nda oynanması planlanıyor.


