Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Eylül, 2023 20:44 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’teki orman yangınını söndürme çalışmaları karadan sürüyor

Karabük’ün Ovacık ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları havanın kararmasıyla karadan devam ediyor.
Ovacık ilçesine bağlı Abdullar Köyü Saitler Mahallesi kırsalında saat 16.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kayalık ve sarp bölgede başlayan ve kısa sürede yayılmaya başlayan alevleri fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Karabük ve Kastamonu’dan 2 helikopter, 6 arazöz, 1 yangın aracı, 2 itfaiye, 2 pikap, birer greyder ve ekskavatör sevk edildi.
Helikopterler yangın anından itibaren havadan müdahalesini sürdürürken, havanın kararmasıyla çalışmalar karadan devam ediyor.
Karabük Valiliği, yangın ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gelen ihbar üzerine ekiplerimiz derhal yangın yerine intikal etmiş ve söndürme çalışmalarına başlamıştır. Orman yangınına 2 helikopter, 6 arazöz, 1 yangın aracı, 2 itfaiye, 2 pikap, birer greyder ve ekskavatör ile müdahale edilmektedir. An itibariyle herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Yangın halen devam etmekte ve kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır” ifadelerine yer verdi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesine yonelik nitelikli dolandiricilik sorusturmasinda 2 tahliye rbO1DIk5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesine yönelik “nitelikli dolandırıcılık” soruşturmasında 2 tahliye

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ev hapsi, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Aydan Özdemir ise adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Bolu Belediyesine yönelik başlatılan geniş çaplı soruşturmada, 11 Nisan’da jandarma ekiplerince gözaltına alınan ve tutuklanan Leyla Beykoz ile Adnan Özdemir’in avukatları müvekkillerinin tutukluluk hallerine itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren mahkeme heyeti, Aydan Özdemir’in adli kontrol şartıyla, Leyla Beykoz’un ise tutukluluk halinin ev hapsine çevrilerek tahliyesine karar verdi. Kararın ardından iki şüpheli cezaevinden salıverildi.

Kurban bağışlarının vakfa aktarıldığı iddiası

Söz konusu şüphelilerin, soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından kurulan BOLSEV Vakfında yönetim kurulu üyesi oldukları tespit edildi. Soruşturmanın, geçen yıl Kurban Bayramı’nda toplanan kurban bağışlarının kesim için değerlendirilmeyerek BOLSEV’e aktarıldığı iddiasıyla yürütüldüğü öğrenildi.

Öte yandan, “icbar suretiyle irtikap” suçlamasıyla tutuklu bulunan Özcan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız hakkında bu dosya kapsamında ayrıca tutuklama kararı verilmişti.

Soruşturmanın geçmişi ve iddianame

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonundaki soruşturmada ilk olarak 3 Mart’ta Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanmış, ardından 6 Nisan’da CHP’li Meclis Üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız cezaevine gönderilmişti. 17 Nisan’da ise rüşvet iddialarına ilişkin ortaya çıkan ses kayıtları gerekçesiyle Bolu Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Altındal ile oda personeli Mesut Kalafat tutuklanmıştı.

Bolu Belediyesine yönelik tamamlanan iddianamede, 7’si tutuklu 19 sanık hakkında “irtikap”, “irtikaba teşebbüs”, “rüşvet alma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “Vakıf ve Dernekler Kanunu’na muhalefet”, “irtikaba yardım”, “rüşvete aracılık”, “yalan tanıklık” ve “suçluyu kayırma” suçlamaları yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin