Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Eylül, 2023 17:02 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’teki orman yangını söndürüldü

Karabük’ün Ovacık ilçesinde dün başlayan ve 7 saat süren çalışma sonrası kısmen kontrol altına alınan orman yangını tamamen söndürüldü.
Ovacık’a bağlı Abdullar köyü Saitler Mahallesi kırsalında dün saat 16.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kayalık ve sarp bölgede başlayan ve kısa sürede yayılmaya başlayan yangına ilk olarak 2 helikopter müdahale ederken, havanın kararması ile mücadele karadan devam etti. İş makinelerinin yol açarak arazözlerin ilerlediği yangın, 162 personelin de mücadelesi ile 7 saat sonra kısmen kontrol altına alınmıştı. Sabahın ilk saatlerinde yangın söndürme helikopterlerinin de soğutma çalışması yaptığı bölgede yangın tamamen söndürüldü.
Yangının çıkış nedeniyle ilgili Orman Bölge Müdürlüğü ve jandarma ekipleri çalışma başlattı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
0123
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 09:45 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kekik toplarken kurtlarla karşılaştı

Karabük’te kekik toplamak için Bulak Kanyonu’na giden vatandaş, yamaçta dolaşan 3 kurdu cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Bulak Kanyonu’nda gezintiye çıkan vatandaş, kanyonun dik yamacında hareketlilik fark etti. Çalılar ve çam ağaçları arasında dolaşan 3 kurdu gören vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Görüntülerde, kayalık ve sık bitki örtüsüyle kaplı yamaçta ilerleyen kurtların bir süre çevreyi gözlemlediği görüldü. Bölgede dolaşan kurtlar, daha sonra dik araziden tırmanarak ormanlık alanda gözden kayboldu.

Kurtların yerleşim yerine yakın noktada görüntülenmesi, bölgedeki yaban hayatı hareketliliğini ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin