Karabük'teki Öğrenciler Merdivenlerde Besleniyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
02 Ekim, 2023 15:41 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:29
0
0

Karabük’teki Öğrenciler Merdivenlerde Besleniyor

Karabük’te birçok öğrenci, ara öğünlerinde abur cubur tüketerek beslenme alışkanlıklarını olumsuz yönde etkiliyorlar. Bir iş merkezinin merdivenindeki öğrenciler, ayak basılan yerde oturarak, abur cubur yerken görüntülendi. Bu konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Pedagog Psikolog Peri Dilbaz, ailelere çocuklarının abur cubur tüketiminden kaçınmaları ve doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Pedagog Psikolog Dilbaz: “İlkokula başlayan çocuğumuza nasıl yardımcı oluruz. Çocuğumuz okula gitmeden önce mutlaka kahvaltı yaptırmalıyız. Bu konuda belki annelere çok iş düşüyor. Tembellik yapmadan anneler her sabah erkenden kalkıp, çocuklarına kahvaltı hazırlamalıdır. Sağlıklı beslenmesi için ilk olarak bol su tüketmesi gerekir. Şayet bir beslenme çantası hazırlanacaksa asla asitli içecek bulundurmayın. Bu çantada su, meyve, yoğurt, kefir ve kuruyemiş yer alabilir. Bunların sağlıklı olduğunu çocuğa anlatmak lazım. Okuldan çıktığında hazırladığınız yemeği yemek için eve gelsin. Cips mi istiyor, siz evde patatesi kızartın. Çocuğun iç motivasyonunu hep canlı tutmayı öğrenmeliyiz. Bunun için öncelikle çocuğu dinlemeyi öğreneceğiz. Evladı neyi seviyor veya neyi sevmiyor, bunu ebeveynlerin çok iyi bilmesi gerekir. Evdeki çocuğa sorumluluk vermeye başlayacaksınız. Çocuğu gözlemleyerek hiç müdahale etmeden, kendi çantasını düzeltmesini, odasını toplamasını izleyeceksiniz. Bu düzeni çocuklar öğrenecek. Başarılı bir çocuk için anne ve babanın iletişimi güçlü olacak, çocuklarına gün içerisinde eğer yardım isterlerse devreye girsinler. Kesirleri öğrenemedi mi bir ekmeği dilimleyerek bunu öğretebilirler” dedi.

Karabük’te ilköğretimde okuyan öğrenciler marketlerden aldıkları abur cuburlarla beslenme alışkanlıklarını sürdürüyor. Ara öğünlerinde bir iş merkezinin merdivenlerinde oturarak, abur cuburla beslenmeye çalıştıkları görüldü. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 16
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
27 Nisan, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te kamu yatırımları hız kesmeden devam ediyor

Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Eflani İlçesi Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası Yapım İşi” projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. İlçenin kamu hizmet kapasitesini artırması hedeflenen proje, bölge için önemli yatırımlar arasında yer alıyor.

Toplam 2.052 metrekare inşaat alanına sahip olan projede, yapı oturum alanı ise 491 metrekare olarak planlandı. İhalenin ve kontrollük hizmetlerinin Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütüldüğü projede, teknik ekipler sahadaki çalışmaları yakından takip ediyor.

Projede gelinen son duruma göre, betonarme imalatları tamamlanırken, çatı ve duvar imalatlarının ise devam ettiği bildirildi. Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlediği ifade edilirken, yetkililer projenin tamamlanmasıyla birlikte Eflani’de kamu hizmetlerinin daha modern ve etkin bir şekilde sunulacağını belirtti.

Karabük İl Özel İdaresi yetkilileri, projede emeği geçen tüm personele teşekkür ederek, yatırımın en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin