Reklam
Reklam

Karabük’teki Öğrenciler Merdivenlerde Besleniyor

Yusuf Korkmaz tarafından
02 Ekim, 2023 15:41 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te birçok öğrenci, ara öğünlerinde abur cubur tüketerek beslenme alışkanlıklarını olumsuz yönde etkiliyorlar. Bir iş merkezinin merdivenindeki öğrenciler, ayak basılan yerde oturarak, abur cubur yerken görüntülendi. Bu konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Pedagog Psikolog Peri Dilbaz, ailelere çocuklarının abur cubur tüketiminden kaçınmaları ve doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Pedagog Psikolog Dilbaz: “İlkokula başlayan çocuğumuza nasıl yardımcı oluruz. Çocuğumuz okula gitmeden önce mutlaka kahvaltı yaptırmalıyız. Bu konuda belki annelere çok iş düşüyor. Tembellik yapmadan anneler her sabah erkenden kalkıp, çocuklarına kahvaltı hazırlamalıdır. Sağlıklı beslenmesi için ilk olarak bol su tüketmesi gerekir. Şayet bir beslenme çantası hazırlanacaksa asla asitli içecek bulundurmayın. Bu çantada su, meyve, yoğurt, kefir ve kuruyemiş yer alabilir. Bunların sağlıklı olduğunu çocuğa anlatmak lazım. Okuldan çıktığında hazırladığınız yemeği yemek için eve gelsin. Cips mi istiyor, siz evde patatesi kızartın. Çocuğun iç motivasyonunu hep canlı tutmayı öğrenmeliyiz. Bunun için öncelikle çocuğu dinlemeyi öğreneceğiz. Evladı neyi seviyor veya neyi sevmiyor, bunu ebeveynlerin çok iyi bilmesi gerekir. Evdeki çocuğa sorumluluk vermeye başlayacaksınız. Çocuğu gözlemleyerek hiç müdahale etmeden, kendi çantasını düzeltmesini, odasını toplamasını izleyeceksiniz. Bu düzeni çocuklar öğrenecek. Başarılı bir çocuk için anne ve babanın iletişimi güçlü olacak, çocuklarına gün içerisinde eğer yardım isterlerse devreye girsinler. Kesirleri öğrenemedi mi bir ekmeği dilimleyerek bunu öğretebilirler” dedi.

Karabük’te ilköğretimde okuyan öğrenciler marketlerden aldıkları abur cuburlarla beslenme alışkanlıklarını sürdürüyor. Ara öğünlerinde bir iş merkezinin merdivenlerinde oturarak, abur cuburla beslenmeye çalıştıkları görüldü. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çorum’da kamyon ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

corumda kamyon ile traktor carpisti 1 olu 2 yarali GsvwTmPy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’un Sungurlu ilçesinde kamyonun traktöre çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Sungurlu-Boğazkale karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.D. idaresindeki 06 BVL 368 plakalı kamyon, aynı yönde ilerleyen E.Y. yönetimindeki 19 EE 552 plakalı traktöre çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan traktör, yol kenarındaki tarlaya savruldu. Kazada traktör sürücüsü E.Y. ile traktörde bulunan H.Y. ve F.Y. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde H.Y.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

2 yaralı da ilk müdahalelerinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılar, buradaki tedavilerinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. H.Y.’nin cenazesi ise savcılık ve olay yeri incelemesinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süre duran trafik, araçların yoldan kaldırılmasıyla normale döndü.

Bizi sosyal medyadan takip edin