Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
02 Ekim, 2023 15:41 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’teki Öğrenciler Merdivenlerde Besleniyor

Karabük’te birçok öğrenci, ara öğünlerinde abur cubur tüketerek beslenme alışkanlıklarını olumsuz yönde etkiliyorlar. Bir iş merkezinin merdivenindeki öğrenciler, ayak basılan yerde oturarak, abur cubur yerken görüntülendi. Bu konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Pedagog Psikolog Peri Dilbaz, ailelere çocuklarının abur cubur tüketiminden kaçınmaları ve doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Pedagog Psikolog Dilbaz: “İlkokula başlayan çocuğumuza nasıl yardımcı oluruz. Çocuğumuz okula gitmeden önce mutlaka kahvaltı yaptırmalıyız. Bu konuda belki annelere çok iş düşüyor. Tembellik yapmadan anneler her sabah erkenden kalkıp, çocuklarına kahvaltı hazırlamalıdır. Sağlıklı beslenmesi için ilk olarak bol su tüketmesi gerekir. Şayet bir beslenme çantası hazırlanacaksa asla asitli içecek bulundurmayın. Bu çantada su, meyve, yoğurt, kefir ve kuruyemiş yer alabilir. Bunların sağlıklı olduğunu çocuğa anlatmak lazım. Okuldan çıktığında hazırladığınız yemeği yemek için eve gelsin. Cips mi istiyor, siz evde patatesi kızartın. Çocuğun iç motivasyonunu hep canlı tutmayı öğrenmeliyiz. Bunun için öncelikle çocuğu dinlemeyi öğreneceğiz. Evladı neyi seviyor veya neyi sevmiyor, bunu ebeveynlerin çok iyi bilmesi gerekir. Evdeki çocuğa sorumluluk vermeye başlayacaksınız. Çocuğu gözlemleyerek hiç müdahale etmeden, kendi çantasını düzeltmesini, odasını toplamasını izleyeceksiniz. Bu düzeni çocuklar öğrenecek. Başarılı bir çocuk için anne ve babanın iletişimi güçlü olacak, çocuklarına gün içerisinde eğer yardım isterlerse devreye girsinler. Kesirleri öğrenemedi mi bir ekmeği dilimleyerek bunu öğretebilirler” dedi.

Karabük’te ilköğretimde okuyan öğrenciler marketlerden aldıkları abur cuburlarla beslenme alışkanlıklarını sürdürüyor. Ara öğünlerinde bir iş merkezinin merdivenlerinde oturarak, abur cuburla beslenmeye çalıştıkları görüldü. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
caykur genel muduru alim ureticinin cayi bitene kadar alimlarimiz devam edecek ZqxlA3LD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim: “Üreticinin çayı bitene kadar alımlarımız devam edecek”

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarının kesintisiz sürdüğünü belirterek, “150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” dedi.

Çay İşletimleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarında zaman zaman yaşanan yoğunluk nedeniyle üreticilere sakin olmaları çağrısında bulundu. Kampanyanın planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Alim, üreticilerin elindeki tüm yaş çayın alınacağını vurguladı. Alim, üreticileri paniğe kapılmaması gerektiğini dile getirerek, “Yaş çay kampanyamız devam ediyor. 20 Mayıs’ta kampanyayı açtık. Bu yıl biliyorsunuz hava şartları nedeniyle biraz ötelenme oldu, normal şartlar altında alımlarımız devam ediyor. Bayram tatili 9 gün olması çay dönemine denk gelince, il dışından gelen üreticilerimiz de biraz acele edince oradan gelen bir yoğunluk oldu. Üreticilerimiz gelmişken çayı bitirip gidelim düşüncesiyle yola çıktılar. 19 bin ton stok olunca ister istemez iki günlük çay birikti. Bir gün ara verdik, bugün tekrar alımlarımıza başladık. Çay zaten şimdi tam kıvamına gelmiş durumda. Biz çayın tamamını almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sonuna kadar da üreticinin yanındayız. İnşallah tüm çayı alacağız. Üreticimizin de sıkıntı olur, alım durur gibi düşüncesi olmasın. Hiçbir kesintiye uğratmadan hayırlısıyla kampanyamızı bitirmeye çalışacağız” dedi.

Yaş çay alımlarında kampanya süresince 150 bin tonu aşan çay alımı yaptıklarını sözlerine ekleyen Alim, “Ara vermek zorunda kalıyoruz, kontenjanı hiçbir şekilde 30 kilonun altına düşürmüyoruz. Kapasite belli, işleyeceğimiz çay belli ve çay 24 saatten fazla beklemiyor. Üreticilerimize her zaman söylüyoruz; makineleşmeye karşı değiliz, daha sağlıklı ve rahat çay hasadına karşı değiliz. Fakat acele edip herkes bir günde çayını bitirmeye çalışınca ister istemez sıkıntı oluyor. Bu sıkıntıyı aşabilmek için arada bir stoklar aşırı derecede yoğunlaşınca ara vermek zorunda kaldık. Birincide 20 bin ton gibi bir stok oluşmuştu. Bunun 24 saat içerisinde işlenmesi gerekiyor. Bugün itibarıyla çay alımlarımız devam ediyor. 150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin