Reklam
Reklam

Karabük’teki Öğrenciler Merdivenlerde Besleniyor

Yusuf Korkmaz tarafından
02 Ekim, 2023 15:41 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te birçok öğrenci, ara öğünlerinde abur cubur tüketerek beslenme alışkanlıklarını olumsuz yönde etkiliyorlar. Bir iş merkezinin merdivenindeki öğrenciler, ayak basılan yerde oturarak, abur cubur yerken görüntülendi. Bu konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Pedagog Psikolog Peri Dilbaz, ailelere çocuklarının abur cubur tüketiminden kaçınmaları ve doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Pedagog Psikolog Dilbaz: “İlkokula başlayan çocuğumuza nasıl yardımcı oluruz. Çocuğumuz okula gitmeden önce mutlaka kahvaltı yaptırmalıyız. Bu konuda belki annelere çok iş düşüyor. Tembellik yapmadan anneler her sabah erkenden kalkıp, çocuklarına kahvaltı hazırlamalıdır. Sağlıklı beslenmesi için ilk olarak bol su tüketmesi gerekir. Şayet bir beslenme çantası hazırlanacaksa asla asitli içecek bulundurmayın. Bu çantada su, meyve, yoğurt, kefir ve kuruyemiş yer alabilir. Bunların sağlıklı olduğunu çocuğa anlatmak lazım. Okuldan çıktığında hazırladığınız yemeği yemek için eve gelsin. Cips mi istiyor, siz evde patatesi kızartın. Çocuğun iç motivasyonunu hep canlı tutmayı öğrenmeliyiz. Bunun için öncelikle çocuğu dinlemeyi öğreneceğiz. Evladı neyi seviyor veya neyi sevmiyor, bunu ebeveynlerin çok iyi bilmesi gerekir. Evdeki çocuğa sorumluluk vermeye başlayacaksınız. Çocuğu gözlemleyerek hiç müdahale etmeden, kendi çantasını düzeltmesini, odasını toplamasını izleyeceksiniz. Bu düzeni çocuklar öğrenecek. Başarılı bir çocuk için anne ve babanın iletişimi güçlü olacak, çocuklarına gün içerisinde eğer yardım isterlerse devreye girsinler. Kesirleri öğrenemedi mi bir ekmeği dilimleyerek bunu öğretebilirler” dedi.

Karabük’te ilköğretimde okuyan öğrenciler marketlerden aldıkları abur cuburlarla beslenme alışkanlıklarını sürdürüyor. Ara öğünlerinde bir iş merkezinin merdivenlerinde oturarak, abur cuburla beslenmeye çalıştıkları görüldü. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin