Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2016 14:35 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’teki FETÖ Soruşturması Sürüyor

Karabük’te, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında vali yardımcısı, asker, polis, hakim, savcı, akademisyen, memur, işçi, öğretmen, esnaf, imam ve işadamdan oluşan 450 kişi hakkında işlem yapıldı. FETÖ ile irtibatlı oldukları belirlenen 2 özel okul ile 5 derneğin faaliyetine son verildi.
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin başarılı çalışmaları ve Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Karabük Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun açığa alındı. Ercoşkun daha sonra gittiği Bursa ilinde gözaltına alındı. Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan ve Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığında görevli uzman çavuş Erkin Aksu tutuklandı. Aksu’nun evinde yapılan aramada, örgüte ait dijital delillerin ele geçirildiği bildirildi.
Hakim ve savcılara yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı, 8’i tutuklandı.Aralarında şube müdürü, emniyet amiri ve komiserin de bulunduğu 28 emniyet personeli tutuklandı, bir polis gözaltında ve 9 emniyet mensubu ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Ayrıca 175 polis açığa alındı.
Karabük Üniversitesinde de 14 dekan istifalarını sundu. Ayrıca, üniversitede görevli 5 profesör, 10 doçent, 17 yardımcı doçent ve 1 öğretim görevlisi ile 8 idari personel açığa alındı. Soruşturma kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünde 144, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 7 ve Safranbolu Belediyesinde 7 kişi görevlerinden el çektirildi. İl Müftülüğünde ise 3 imam tutuklandı. Bir sürer önce soruşturma kapsamında kapatılan Karabük Safranbolu İşadamları Derneğine üye 5 işadamı gözaltına alındı. Bunun yanında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 3 esnaf da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı oldukları belirlenen 2 özel okul ile 5 derneğin faaliyetine son verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
caykur genel muduru alim ureticinin cayi bitene kadar alimlarimiz devam edecek ZqxlA3LD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim: “Üreticinin çayı bitene kadar alımlarımız devam edecek”

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarının kesintisiz sürdüğünü belirterek, “150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” dedi.

Çay İşletimleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarında zaman zaman yaşanan yoğunluk nedeniyle üreticilere sakin olmaları çağrısında bulundu. Kampanyanın planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Alim, üreticilerin elindeki tüm yaş çayın alınacağını vurguladı. Alim, üreticileri paniğe kapılmaması gerektiğini dile getirerek, “Yaş çay kampanyamız devam ediyor. 20 Mayıs’ta kampanyayı açtık. Bu yıl biliyorsunuz hava şartları nedeniyle biraz ötelenme oldu, normal şartlar altında alımlarımız devam ediyor. Bayram tatili 9 gün olması çay dönemine denk gelince, il dışından gelen üreticilerimiz de biraz acele edince oradan gelen bir yoğunluk oldu. Üreticilerimiz gelmişken çayı bitirip gidelim düşüncesiyle yola çıktılar. 19 bin ton stok olunca ister istemez iki günlük çay birikti. Bir gün ara verdik, bugün tekrar alımlarımıza başladık. Çay zaten şimdi tam kıvamına gelmiş durumda. Biz çayın tamamını almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sonuna kadar da üreticinin yanındayız. İnşallah tüm çayı alacağız. Üreticimizin de sıkıntı olur, alım durur gibi düşüncesi olmasın. Hiçbir kesintiye uğratmadan hayırlısıyla kampanyamızı bitirmeye çalışacağız” dedi.

Yaş çay alımlarında kampanya süresince 150 bin tonu aşan çay alımı yaptıklarını sözlerine ekleyen Alim, “Ara vermek zorunda kalıyoruz, kontenjanı hiçbir şekilde 30 kilonun altına düşürmüyoruz. Kapasite belli, işleyeceğimiz çay belli ve çay 24 saatten fazla beklemiyor. Üreticilerimize her zaman söylüyoruz; makineleşmeye karşı değiliz, daha sağlıklı ve rahat çay hasadına karşı değiliz. Fakat acele edip herkes bir günde çayını bitirmeye çalışınca ister istemez sıkıntı oluyor. Bu sıkıntıyı aşabilmek için arada bir stoklar aşırı derecede yoğunlaşınca ara vermek zorunda kaldık. Birincide 20 bin ton gibi bir stok oluşmuştu. Bunun 24 saat içerisinde işlenmesi gerekiyor. Bugün itibarıyla çay alımlarımız devam ediyor. 150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin