Karabük’te, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında vali yardımcısı, asker, polis, hakim, savcı, akademisyen, memur, işçi, öğretmen, esnaf, imam ve işadamdan oluşan 450 kişi hakkında işlem yapıldı. FETÖ ile irtibatlı oldukları belirlenen 2 özel okul ile 5 derneğin faaliyetine son verildi.
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin başarılı çalışmaları ve Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Karabük Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun açığa alındı. Ercoşkun daha sonra gittiği Bursa ilinde gözaltına alındı. Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan ve Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığında görevli uzman çavuş Erkin Aksu tutuklandı. Aksu’nun evinde yapılan aramada, örgüte ait dijital delillerin ele geçirildiği bildirildi.
Hakim ve savcılara yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı, 8’i tutuklandı.Aralarında şube müdürü, emniyet amiri ve komiserin de bulunduğu 28 emniyet personeli tutuklandı, bir polis gözaltında ve 9 emniyet mensubu ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Ayrıca 175 polis açığa alındı.
Karabük Üniversitesinde de 14 dekan istifalarını sundu. Ayrıca, üniversitede görevli 5 profesör, 10 doçent, 17 yardımcı doçent ve 1 öğretim görevlisi ile 8 idari personel açığa alındı. Soruşturma kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünde 144, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 7 ve Safranbolu Belediyesinde 7 kişi görevlerinden el çektirildi. İl Müftülüğünde ise 3 imam tutuklandı. Bir sürer önce soruşturma kapsamında kapatılan Karabük Safranbolu İşadamları Derneğine üye 5 işadamı gözaltına alındı. Bunun yanında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 3 esnaf da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı oldukları belirlenen 2 özel okul ile 5 derneğin faaliyetine son verildi.


Karabük’teki FETÖ Soruşturması Sürüyor
Yerel yönetimlerde hizmet vizyonu masaya yatırıldı
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir başkanlığında düzenlenen belediye başkanları toplantısına katıldı.
Büyükşehir ve il belediye başkanlarının yer aldığı toplantıda, yerel yönetimlerin hizmet kapasitesinin artırılması, şehirlerin gelişimine katkı sunacak projeler ve vatandaşlara daha etkin hizmet verilmesine yönelik konular ele alındı.
Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Çetinkaya, istişare kültürünün önemine dikkat çekerek, şehirlerin geleceğine yönelik ortak akıl vurgusu yaptı. Çetinkaya, “Şehirlerimize değer katacak hizmetler ve vatandaşlarımıza daha güçlü hizmet sunabilmek adına önemli istişarelerde bulunduk. Ortak akıl ve istişare kültürüyle şehirlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Gerçekleştirilen toplantıda, belediyeler arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve hizmet standartlarının yükseltilmesine yönelik çalışmaların da gündeme geldiği bildirildi.

