Karabük’te, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında vali yardımcısı, asker, polis, hakim, savcı, akademisyen, memur, işçi, öğretmen, esnaf, imam ve işadamdan oluşan 450 kişi hakkında işlem yapıldı. FETÖ ile irtibatlı oldukları belirlenen 2 özel okul ile 5 derneğin faaliyetine son verildi.
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin başarılı çalışmaları ve Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Karabük Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun açığa alındı. Ercoşkun daha sonra gittiği Bursa ilinde gözaltına alındı. Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan ve Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığında görevli uzman çavuş Erkin Aksu tutuklandı. Aksu’nun evinde yapılan aramada, örgüte ait dijital delillerin ele geçirildiği bildirildi.
Hakim ve savcılara yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı, 8’i tutuklandı.Aralarında şube müdürü, emniyet amiri ve komiserin de bulunduğu 28 emniyet personeli tutuklandı, bir polis gözaltında ve 9 emniyet mensubu ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Ayrıca 175 polis açığa alındı.
Karabük Üniversitesinde de 14 dekan istifalarını sundu. Ayrıca, üniversitede görevli 5 profesör, 10 doçent, 17 yardımcı doçent ve 1 öğretim görevlisi ile 8 idari personel açığa alındı. Soruşturma kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünde 144, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 7 ve Safranbolu Belediyesinde 7 kişi görevlerinden el çektirildi. İl Müftülüğünde ise 3 imam tutuklandı. Bir sürer önce soruşturma kapsamında kapatılan Karabük Safranbolu İşadamları Derneğine üye 5 işadamı gözaltına alındı. Bunun yanında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 3 esnaf da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı oldukları belirlenen 2 özel okul ile 5 derneğin faaliyetine son verildi.


Karabük’teki FETÖ Soruşturması Sürüyor
Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.
Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.
Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.
Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.


