Reklam
Reklam
67a87b4c22548
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
09 Şubat, 2025 12:55 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Zonguldak ve Melise caddelerinin yenileme çalışmaları devam ediyor

Karabük Belediyesi, Zonguldak ve Melise caddelerinde yürüttüğü kapsamlı yenileme ve düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

2 kilometrelik alanı kapsayan proje ile caddeler, modern şehircilik anlayışına uygun şekilde yeniden düzenlenecek. Caddelerin genel görünümünü iyileştirmek için cephe yenileme çalışmaları yapılacak.

Çalışmalar kapsamında, trafik güvenliğini artırmak amacıyla New Jersey tipi refüj uygulaması hayata geçirilecek.

Yayaların daha güvenli ve rahat hareket edebilmesi için modern kaldırım düzenlemeleri oluşturulacak ve kaldırımlara ağaç dikimi gerçekleştirilecek. Ayrıca, dinlenme alanları ve kent mobilyaları yerleştirilecek.

Caddelerin gece estetiğini ve güvenliğini artırmak için ise yeni aydınlatma direkleri takılacak. Çevre düzenlemeleri kapsamında yeşil alanlar artırılacak ve cadde boyunca daha estetik ve ferah bir ortam oluşturulacak.

Başkan Çetinkaya, “Kentimizin çehresini değiştirmek ve vatandaşlarımıza daha modern, güvenli ve konforlu bir yaşam alanı sunmak için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Zonguldak ve Melise caddelerinde gerçekleştirdiğimiz bu kapsamlı düzenleme ile ulaşım konforunu artırırken, şehrimizin estetik yapısını da güçlendireceğiz. Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
balik tutmak isterken kayaliklardan dusen adami ekipler ve balikci teknesi kurtardi ZTe2OqPX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Balık tutmak isterken kayalıklardan düşen adamı ekipler ve balıkçı teknesi kurtardı

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde balık tutmak için çıktığı kayalıklardan düşerek yaralanan adam, itfaiye ve AFAD ekiplerinin yürüttüğü operasyonun ardından yoldan geçen bir balıkçı teknesinin yardımıyla kurtarıldı.

Olay, sabah 06.00 sıralarında Kozlu ilçesine bağlı Ilıksu mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, beraberindeki bir kişiyle birlikte kayalık alanda balık tutmak isteyen 64 yaşındaki Yaşar Y., dengesini kaybederek aşağı düştü. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve sağlık ekipleri sevk edildi. Zorlu arazi şartlarında mahsur kalan Yaşar Y., itfaiye ve AFAD ekiplerinin başarılı operasyonuyla düştüğü yerden çıkarıldı. Ekipler, yaralının karadan tahliyesini hızlandırmak amacıyla o esnada denizden geçen balıkçı teknesini fark ederek kaptandan yardım istedi.

Tekneye alınan yaralı adam, deniz yoluyla güvenli bir şekilde Kozlu Limanı’na getirildi. Limanda hazır bekleyen acil sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Yaşar Y., ambulansla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜN) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yapılan kontrollerde kolunda kırık olduğu tespit edilen talihsiz adamın genel sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin hastanede devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin