Karabük'te Zekat Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
21 Şubat, 2024 10:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Zekat Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde yürütülen 2024 Yılı Zekât İyilik Buluşmaları kapsamında Karabük Öğretmenevinde Hayırsever Vatandaşların katılımlarıyla Zekât Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Suat Okuyan’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıya, İl Müftüsü Ercan Aksu, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Hayırsever Vatandaşları, Vaizler, Şube Müdürleri ve Din Görevlileri katıldı.
Zekât verebilecek durumda olan hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında kardeşlik köprülerinin kurularak dayanışma ve kaynaşma ruhunun canlı tutulmasının sağlanması amacına yönelik yapılan toplantı, Şirinevler Camii İmam Hatibi Mustafa Demir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Toplantı; İl Müftüsü Ercan Aksu’nun açış konuşmalarının ardından, Başkanlık Müşaviri Suat Okuyan’ın zekat bilgilendirme sunumu ile devam etti.
428605077 1437917790435618 3012302939207211763 n jpg 428600226 1437918080435589 4343581487983706875 n jpg
Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin