Karabük’te zehir tacirlerine geçit yok! - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 22:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te zehir tacirlerine geçit yok!

Karabük’te düzenlenen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından il merkezinde düzenlenen operasyonda S.Y. ve B.B. şahısların üst aramasında daralı ağırlığı 3.37 gram bonzai maddi ele geçirildi. Şahıslar hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak ve kullanmak” suçundan adli işlem yapıldı.

İl merkezinde yapılan bir başka operasyonda, F.S’nin üst aramasında 68 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Şahıs hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak ve kullanmak” suçundan adli işlem yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
222222 2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Nisan, 2026 15:12 tarihinde yayınlandı
0
0

EĞİTİMCİLER TEK YÜREK OLDU

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Türkiye’yi yasa boğan ölümlü saldırılarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için anıta karanfil, camide gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve büyük üzüntüye yol açan ölümlü saldırıların ardından Türkiye genelinde başlatılan anma ve tepki etkinlikleri Karabük’te de sürdü. Türk Eğitim-Sen öncülüğünde düzenlenen program kapsamında hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için Yenişehir Atatürk Anıtı’na karanfiller bırakıldı, dualar edildi, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Etkinlik, Türk Eğitim-Sen Karabük Şubesi önünde toplanılmasıyla başladı. Katılımcılar buradan Yenişehir Atatürk Anıtı’na yürüyerek, yaşamını yitiren eğitim çalışanları ve öğrenciler anısına anıta karanfil bıraktı ve dua etti. Programın ardından Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Serdar Aydın basın açıklaması yaptı.

Aydın açıklamasında, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırıların toplumda derin bir üzüntü oluşturduğunu belirterek, hayatını kaybeden öğretmenler ve öğrencilerin acısının tüm milletin ortak yasına dönüştüğünü ifade etti.

Öğretmenlerin bir toplumun rehberi, öğrencilerin ise geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Aydın, eğitim kurumlarına yönelik her türlü saldırının yalnızca bireylere değil, ülkenin geleceğine de zarar verdiğini söyledi.

Eğitim kurumlarının güvenliğinin devletin temel sorumluluklarından biri olduğunu dile getiren Aydın, okullarda güvenlik önlemlerinin artırılması, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemelerin güçlendirilmesi ve okulların tamamen güvenli alanlara dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada, eğitimcilerin şiddetin her türüne karşı oldukları ve bu tür olayların asla meşrulaştırılamayacağı ifade edildi. Okulların korku ve tehdit ortamına sürüklenmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Programın devamında katılımcılar Yenişehir Çamlık Camii’ne geçti. Cuma namazının ardından burada gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi Cenaze Namazına İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ta katıldı. Namaz sonrası Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir-Sen tarafından ortak bir basın açıklaması daha yapıldı.

Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Serdar Aydın tarafından okunan açıklamada, hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için rahmet dileğinde bulunuldu, ailelerine sabır temenni edildi.

Açıklamada ayrıca eğitimcilerin 3 gün iş bırakma eylemiyle okulların güvenliği, sanal ortamların denetlenmesi ve eğitim kurumlarının korunması konularında dikkat çekmeye çalıştığı belirtildi.

Devletin şiddetle mücadele kapsamında attığı adımların desteklendiği ifade edilirken, dijital ortamlardan kaynaklanan tehditlere karşı daha güçlü tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Eğitim çalışanlarının görevlerinin başında olmaya devam edeceği belirtilen açıklamada, okulların korunması ve çocukların güvenliğinin sağlanması için mücadelenin sürdürüleceği kaydedildi.

Programa Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Serdar Aydın, Eğitim-Bir-Sen Karabük Şube Başkanı Zeki Öz, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

MANSETEGITIMCILER TEK YUREK OLDU 2

MANSETEGITIMCILER TEK YUREK OLDU 3

 

Bizi sosyal medyadan takip edin