Karabük'te  Zarar Tespit Çalışmaları Başladı - Karabük Haber Postası
dddd
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
14 Nisan, 2025 15:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te  Zarar Tespit Çalışmaları Başladı

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, son günlerde etkisini gösteren soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle tarım alanlarında don olayı yaşandığını belirterek, özellikle meyve ve bağ alanlarının zarar gördüğünü açıkladı.

Müdür Ayvalık, yaptığı açıklamada, “Ülkemiz genelinde olduğu gibi, soğuk ve kar yağışlı hava etkisiyle tarım alanlarımızı etkileyen don olayı meydana gelmiştir. Özellikle meyve ve bağ alanlarımız etkilenmiş olup, zarar tespit çalışmalarına başlamış bulunmaktayız” dedi.

Ayvalık, üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, tarım sigortasının önemine bir kez daha dikkat çekti. Ayvalık,  “TARSİM’in (Tarım Sigortaları Havuzu) önemini bir kez daha hatırlatmak isterim. Tüm üreticilerimizin bu tür doğal afetlere karşı önlem alması büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Ekiplerin sahada çalışmalara başladığını belirten İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zarar gören alanların en kısa sürede tespit edilerek ilgili mercilere bildirileceğini ifade etti.

Üreticiler ise meydana gelen zararın verim ve gelir kaybı açısından ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirterek, destek ve çözüm beklediklerini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
HAYAT
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
19 Nisan, 2026 14:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Yılların Hasreti Sona Eriyor

Karabük’ün önemli kültürel değerlerinden Yenişehir Sineması’nın yeniden kente kazandırılmasına yönelik daha önce birçok kez yaptığımız haber ve değerlendirmeler, kamuoyunun da etkisiyle nihayet karşılık buldu.

Karabük’te Cumhuriyet dönemi mimarisinin en önemli simgelerinden biri olan Yenişehir Sineması, uzun yıllar süren sessizliğin ardından yeniden kente kazandırılmak üzere gün sayıyor. 2013 yılından bu yana atıl durumda bulunan ve yaklaşık 13 yıldır kapalı olan tarihi yapı için başlatılan girişimler, şehirde büyük heyecan yarattı.

1953 yılında Yüksek Mimar Münci Tangör tarafından projelendirilen, 1954’te inşasına başlanan ve 6 Ağustos 1958’de hizmete açılan Yenişehir Sineması; 750 kişilik kapasitesi, özel akustiği ve sahne düzeniyle dönemin en modern yapılarından biri olarak öne çıkmıştı. 2008 yılına kadar sinema olarak kullanılan yapı, 2008-2013 yılları arasında kültür merkezi olarak hizmet verdikten sonra bakımsızlık nedeniyle kapılarını kapatmıştı.

Aradan geçen yıllarda kaderine terk edilen ve giderek yıpranan bina, Karabük Belediyesi ve AK Parti teşkilatının girişimleriyle yeniden gündeme alındı. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, tarihi binada incelemelerde bulunarak restorasyon sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi.

KARABÜK’ÜN BİR KÜLTÜREL DEĞERİ DAHA YENİDEN HAYAT BULACAK

Karabük’te uzun süredir atıl durumda bulunan ve kentin kültürel hafızasında önemli bir yere sahip olan Yenişehir Sineması’nın yeniden işlevlendirilmesi için AK Parti kadroları harekete geçti.

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Yenişehir bölgesinde bulunan ve uzun süredir kullanılmayan sinema binasında incelemelerde bulundu.

1958 yılında hizmete açılan ve Anadolu’nun ilk modern sinema yapılarından biri olarak kabul edilen Yenişehir Sineması, Karabük’ün kültürel ve sosyal yaşamında önemli bir rol üstlenmişti. Mimari yapısı ve taşıdığı tarihî değerle dikkat çeken yapının, yapılacak restorasyon çalışmalarıyla yeniden kente kazandırılması hedefleniyor.

Karabük Belediyesi tarafından daha önce restore edilen yazlık sinemanın ardından, kentin hafızasında yer edinen kışlık sinemanın da yeniden faaliyete geçirilmesi amaçlanıyor. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgenin kültürel hayatına önemli katkı sağlanması bekleniyor.

 “Bu kıymetli yapıyı yeniden Karabük’ün hizmetine sunacağız.”

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Yenişehir Sineması’nın Karabük’ün geçmişi ile geleceği arasında önemli bir köprü olduğunu belirterek, “Şehrimizin kültürel mirasını koruyarak gelecek nesillere aktarmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu kıymetli yapıyı yeniden Karabük’ün hizmetine sunmak için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BURAYI YENİDEN CANLANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ.”

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ise, “Yenişehir Sineması sadece bir yapı değil, aynı zamanda Karabük’ün sosyal hayatına tanıklık etmiş önemli bir mekândır. Yapılacak çalışmalarla burayı yeniden canlandırmayı hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Tarihî ve kültürel değerleri gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz.”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya de, yazlık sinemanın ardından kışlık sinemanın da restore edilmesinin kentin kültürel hayatına katkı sunacağını vurgulayarak, “Karabük’ün tarihî ve kültürel değerlerini gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Yeniden canlandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ise çalışmanın şehirde heyecan oluşturduğunu belirterek, “Hemşehrilerimizin anılarında önemli bir yeri olan bu mekânı yeniden canlandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Karabük’ün kültürel hafızasında derin izler bırakan Yenişehir Sineması’nın restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte, kentin sosyal ve kültürel yaşamına önemli katkılar sunması bekleniyor. Yıllardır sessizliğe bürünen tarihi yapı, yeniden perde açacağı gün için geri sayıma geçiyor.

058f74dc 17f3 4ae7 b6ce 678ca1c5b062

Bizi sosyal medyadan takip edin