Karabük'te  Zarar Tespit Çalışmaları Başladı - Karabük Haber Postası
dddd
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
14 Nisan, 2025 15:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te  Zarar Tespit Çalışmaları Başladı

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, son günlerde etkisini gösteren soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle tarım alanlarında don olayı yaşandığını belirterek, özellikle meyve ve bağ alanlarının zarar gördüğünü açıkladı.

Müdür Ayvalık, yaptığı açıklamada, “Ülkemiz genelinde olduğu gibi, soğuk ve kar yağışlı hava etkisiyle tarım alanlarımızı etkileyen don olayı meydana gelmiştir. Özellikle meyve ve bağ alanlarımız etkilenmiş olup, zarar tespit çalışmalarına başlamış bulunmaktayız” dedi.

Ayvalık, üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, tarım sigortasının önemine bir kez daha dikkat çekti. Ayvalık,  “TARSİM’in (Tarım Sigortaları Havuzu) önemini bir kez daha hatırlatmak isterim. Tüm üreticilerimizin bu tür doğal afetlere karşı önlem alması büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Ekiplerin sahada çalışmalara başladığını belirten İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zarar gören alanların en kısa sürede tespit edilerek ilgili mercilere bildirileceğini ifade etti.

Üreticiler ise meydana gelen zararın verim ve gelir kaybı açısından ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirterek, destek ve çözüm beklediklerini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
g 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
14 Nisan, 2026 13:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da projeler yerinde incelendi

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Taner Timar ile birlikte ilçede yapım çalışmaları devam eden Mehmet Akif Ersoy Parkı, 100. Yıl Parkı ve Şirin-Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

İlk durak olan Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda yürütülen projeyi yerinde inceleyen Başkan Köse, Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Bayram’dan teknik detaylar hakkında bilgi aldı. Mahalle sakinlerine doğayla iç içe bir dinlenme alanı sunulması hedeflenen projede, yürüyüş yolları estetik ve dayanıklı yapısıyla öne çıkan desenli asfalt uygulamasıyla modern bir görünüme kavuşturuluyor. Vatandaşların keyifle vakit geçirebileceği kamelyalar, banklı oturma alanları ve açık hava çay içme düzeneklerinin kurulduğu parkta, çocuklar için de tam donanımlı yeni oyun alanları inşa ediliyor. Peyzaj düzenlemeleriyle yeşil alan miktarının artırıldığı çalışmalarda, sosyal donatıların montajı ve zemin iyileştirme işlemleri eş zamanlı olarak sürdürülüyor.

Ardından 100. Yıl Parkı’na geçen Başkan Köse, burada Belediye Başkan Yardımcısı Taner Timar’dan yürütülen genişletme çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Çocuk oyun alanlarının büyütülerek vatandaşlara “konsept park” hizmeti sunulacağı alanda, Safranbolu’ya ailelerin huzurla vakit geçirebileceği yeni bir yaşam alanı kazandırılması hedefleniyor.

İnceleme programının son noktasında Şirin-Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi’nin yeni hizmet binasına giden Başkan Köse, merkezin açılış takvimine dair önemli açıklamalarda bulundu. Binayı inşa eden yüklenici firmanın süresinin 30 Nisan’da dolacağını ve bu tarihte işin teslim alınacağını belirten Köse, teslimatın akabinde belediye ekiplerince iç tefrişat çalışmalarının hızla tamamlanacağını ve merkezin en kısa sürede yaşlı vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen projelerin önemine değinen Başkan Köse, Safranbolu’nun her bir ferdine dokunacak sosyal donatı alanlarının vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin