blank
Berkay Doğan tarafından
12 Temmuz, 2025 13:11 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te “Yücel & Recep Özçelik Aktif Yaş Alma Merkezi”nin Yapımına Başlandı

Karabük Belediyesi ile hayırsever Yücel Özçelik’in iş birliğinde hayata geçirilen “Yücel & Recep Özçelik Aktif Yaş Alma Merkezi” projesinin yapım çalışmaları başladı.

Merhum iş insanı Recep Özçelik’in adını taşıyan merkez, Ergenekon Mahallesi’nde inşa ediliyor.

İleri yaştaki vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımını hedefleyen merkez, Karabük Belediyesi tarafından tahsis edilen 3.000 metrekarelik alanda yükseliyor. Toplam 1.000 metrekarelik kapalı alana sahip olacak iki katlı merkezde okuma salonu, oyun salonu, çok amaçlı etkinlik alanları, pilates salonu, psikolojik danışmanlık (PDR) hizmetleri ve fizyoterapi desteği yer alacak. Ayrıca, 70 metrekarelik açık etkinlik alanı da kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Merhum Recep Özçelik amcamızın adını taşıyan bu merkez, sadece bir yapı değil; adanmış bir hayatın izini geleceğe taşıyan anlamlı bir eser olacak. Hayırseverimiz Yücel Özçelik Hanımefendi’ye Karabük adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Başkan Çetinkaya, merkezin kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını belirtti ve şehre değer katacak bu tür iş birliklerinin önemine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Kızılay’dan Gazze için bağış kampanyası

Karabük Türk Kızılay Vilayet Başkanlığı, "Gazze’de Yüzler Daima Gülsün Diye" sloganıyla Gazze’ye yönelik bağış kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, muhtaçlık sahiplerine ulaştırılmak üzere vatandaşların dayanakları bekleniyor.
Karabük Kızılay Vilayet Lideri Av. Cemalettin Yavaşçı, kampanyaya ait yaptığı açıklamada,Gazze halkının içinde bulunduğu sıkıntı duruma dikkat çekerek, Karabüklü hayırseverleri kampanyaya dayanak olmaya davet etti. Yavaşçı, "Gazze’ye yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, bağış açıklamasına ‘Filistin Aşevi’ yazarak takviye olabilir. Bağışlar, direkt bölgedeki insani gereksinimlerin karşılanmasında kullanılacaktır" dedi.
Başkan Yavaşçı, “Kızılay olarak milletimizin bize olan inancını boşa çıkarmamak için çalışıyor, elimizin uzandığı her yerde mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz” diyerek takviye davetini yineledi.
Türk Kızılayı, AFAD ile birlikte Gazze’deki insani yardım sürecinde uyum sağlayan ana ögelerden biri olmaya devam ederken, Karabük Vilayet Başkanlığı da bu sürece etkin takviye sunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin