Karabük Valisi Mustafa Yavuz, şehrin afetlere karşı daha dirençli hale gelmesi amacıyla inşa edilecek yeni AFAD hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.
Soğuksu Mahallesi’nde yapılacak kompleks, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, Ana Hizmet Binası ve Arama Kurtarma Binası olmak üzere üç ana bölümden oluşacak ve toplam 5007 m² alanda hizmet verecek.
Vali Yavuz, binanın yalnızca bir yapı olmadığını, vatandaşların can ve mal güvenliğini önceleyen, toplumsal farkındalığı artıran bir merkez olacağını belirtti. Kompleks, halk eğitimleri, tatbikatlar ve koordinasyon toplantıları için de gerekli altyapıya sahip olacak.
Yatırımın ihalesinin 2025 yılı sonunda gerçekleştirileceğini ifade eden Vali Yavuz, projenin Karabük’e kazandırılmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD Başkanı ve milletvekillerine teşekkürlerini iletti.