Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Ağustos, 2023 14:38 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Yatılı Yaz Kur’an Kursu Sona Erdi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Erkek ve Kız Yükseköğrenim yurtlarında 4 hafta boyunca kız ve erkek öğrencilere yönelik devam eden Yatılı Yaz Kur’an Kursu İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen kapanış programı ile sona erdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Ercan Aksu; “Bir ay boyunca yaz tatili dönemlerini bilgi, inanç ahlak gibi temel esaslar ile birlikte sosyal, kültürel ve beceri kazanımlar geliştirerek değerlendiren Sevgili Öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum, desteklerini ve emeklerini esirgemeyen Kıymetli ailelerimize ve görev alan tüm Hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Düzenlenen kapanış programına İl Müftü Yardımcısı Merve Yumlu, Şube Müdürü, Gençlik Koordinatörü, Manevi Rehberler, Kur’an Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri, Müftülük Personeli, Veliler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerden oluşan koro ekibinden ilahi ve şiir dinletileri, slayt gösteriminin ardından belge ve hediye takdimi ile program sona erdi. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin