Karabük’te Yaşlı Adam “Emniyet Müdürüyüm” Diyen Dolandırıcının Tuzağına Düşmekten Kurtuldu
Karabük'te bir yaşlı adam, güvenlik görevlisi ile polis ekiplerinin dikkati sayesinde telefonda kendini emniyet müdürü olarak tanıtan kişi tarafından dolandırılmaktan kurtuldu.
Kendini emniyet müdürü olarak tanıtan bir telefon dolandırıcısı, Karabük'te yaşayan Tahsin Ertekin (76) isimli vatandaşı aradı.
Dolandırıcı, Ertekin'e eşinin kimlik bilgilerinin terör örgütü mensupları tarafından çalındığını ve bu sebeple banka işlemleri yapması gerektiğini söyledi.
Yaklaşık 40 dakika telefon görüşmesi yapan Ertekin soluğu müşterisi olduğu kamu bankasında aldı. Ertekin'in hal ve hareketlerinden şüphelenen banka görevlisi, yaptığı görüşmede yaşlı adamın dolandırılmak üzere olduğunu anlayınca durumu polis ekiplerine bildirdi.
Olay yerine gelen ekipler, para gönderip göndermediğini sorduğu Ertekin'e uyarılarda bulunarak bu yöntemin dolandırıcılar tarafından sıklıkla uygulandığını bildirdi.
Güvenlik görevlisi ile polislerin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtarılan Ertekin, yakınlarına teslim edildi.
Karabük’te Huzur ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Karabük'te huzur ve güven ortamının korunması amacıyla emniyet ve jandarma sorumluluk bölgelerinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olaylarının ele alındığı Genişletilmiş Güvenlik Değerlendirme Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Ahmet Canver, İl Jandarma Komutan Vekili Kadir Kalaycı ile kolluk birimlerinin amir ve müdürleri katıldı.
Vali Mustafa Yavuz toplantıda yaptığı değerlendirmede, “Karabük’ün huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması adına tüm birimlerimizle dün olduğu gibi bugün de yarın da işbirliği içerisinde var gücümüzle çalışacağız.” dedi.
Vali Yavuz, 6 ilçe ve 1 beldede yaşayan yaklaşık 250 bin vatandaşın huzur ve güvenliği için 24 saat esasına göre çalışıldığını vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği bizlere emanettir. İnşallah yarınımız bugünümüzden daha iyi olur. İnandığımız zaman belirlediğimiz hedeflere ulaşmamız kolaylaşır, bizler sizlere güveniyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yılbaşı tedbirleri kapsamında asayiş uygulamalarının, özellikle sahte alkol denetimlerinin artırılacağını belirten Vali Yavuz, kış mevsiminin etkilerini gösterdiği bugünlerde Kemikli Rampası ve Ahmetusta Geçidi başta olmak üzere ağır tonajlı araç denetimlerinin, okul servis kontrollerinin ve kış lastiği denetimlerinin aksatılmadan sürdürüleceğini kaydetti.
Aranan şahıslar ve faili meçhul olaylara ilişkin çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Vali Yavuz, il genelinde yürütülen trafik tabelalarının sadeleştirilmesi çalışmalarında sona yaklaşıldığını ve 31 Aralık öncesinde bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Uyuşturucu ile mücadeleye özel bir parantez açan Vali Yavuz, “Bu kentin hiçbir gencinin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz.” diyerek yılbaşı yaklaşırken sahadaki faaliyetlere hız verileceğini belirtti. Kurumlar ve hayırsever iş insanlarının katkılarıyla İçişleri Bakanlığı tarafından alınan 48 yeni aracın Karabük'e tahsis edildiğini, bu araçların kolluk birimlerinin gücüne güç kattığını ifade eden Vali Yavuz; kaçakçılık, organize ve mali suçlarla mücadelede çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü, “Hiç kimsenin vatandaşlarımızın huzurunu bozmaya izin verilmeyeceğini vurguladı.