blank
Mustafa Akgün tarafından
01 Eylül, 2025 15:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük’te Yangın Kabusu Geri Döndü

Safranbolu ilçesine bağlı Harmancık Köyü ile Eflani ilçesine bağlı Saraycık Köyü arasında çıkan orman yangını, tek bir noktada devam ederken, yangını kontrol altına almak için ekiplerin hem karadan hem havadan mücadelesi devam ediyor.

Safranbolu ilçesine bağlı Harmancık Köyü ile Eflani ilçesine bağlı Saraycık Köyü arasında orman yangını çıktı. Ekiplerin yangını söndürmek için yoğun çaba sarf ettiği yangın rüzgarın da etkisiyle geniş bir alan yayıldı.  5 Helikopter, 39 araç ve 126 personelle müdahale edilen yangın nedeniyle Safranbolu ilçesine bağlı Harmancık köyü Şamlar Mahallesi'ndeki evler boşaltıldı.  Orman yangını tek bir noktada etkisini sürdürürken,  Engebeli bölgelerde iş makineleri ile arazözler için yol açma çalışmaları devam ediyor.  Hem havadan hem karadan müdahalelerle yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

VALİ YAVUZ YANGIN BÖLGESİNDE İNCEMELERDE BULUNDU

Eflani ilçesi Saraycık köyünde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Safranbolu ilçesi Harmancık köyüne sıçrayan orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulunan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Yangının kontrol altına alınması için sahada görev yapan ekiplerle bir araya gelen Vali Yavuz, devletin tüm kurumları ve gönüllülerle birlikte koordineli bir şekilde mücadele yürütüldüğünü belirterek, “Sevindirici olan, vatandaşlarımızın ve görevli personelimizin canına herhangi bir zarar gelmemiş olmasıdır.” dedi.

Rüzgarın etkisiyle yangının zaman zaman hızla yayıldığını vurgulayan Vali Yavuz, tedbir amacıyla Harmancık köyünde yaşayan 18 vatandaşın kısa süreli olarak tahliye edildiğini, riskin ortadan kalkmasının ardından güvenli şekilde evlerine döndüklerini aktardı.

Yangının çıktığı bölgenin yüksek rakımlı, kurak ve rüzgarlı bir alan olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz, “Şu an için herhangi bir ev zarar görmüş değil. Ancak ormanlarımız ve içerisindeki canlılar etkileniyor. Karabük, yüzölçümüne oranla Türkiye’nin en fazla orman varlığına sahip ili. Yeşil vatanımızı korumak hepimizin sorumluluğu.” ifadelerini kullandı.

Yangına karşı yürütülen mücadelenin geniş bir koordinasyonla sürdüğünü belirten Vali Yavuz, gün batımına kadar 5 helikopterle havadan, 164 araç ve 590 personelle de karadan müdahale edildiğini açıkladı. Vali Yavuz, “İnşallah sabaha yangının tamamen kontrol altına alındığı haberini paylaşırız.” dedi.

Vali Yavuz açıklamasını, “Bölge halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah bizleri daha büyük afetlerden korusun.” sözleriyle tamamladı.

Vali Mustafa Yavuz’un incelemelerine Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, AFAD Müdürü Mustafa Avcı, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ve bölge muhtarları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Lise pansiyonunda kurtarma tatbikatı

Düzce’de lise pansiyonunda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Mahsur kalanlar itfaiye gruplarınca kurtarılırken, yaralananlar UMKE takımlarınca müdahale yapıldı.
Düzce’de 6.3 büyüklüğünde senaryo gereği orta ölçekli sarsıntı meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda da yangın çıktı. Senaryo gereği kısa mühlet içerisinde bölgeye gelen sıhhat, itfaiye ve arama kurtarma grupları okulda mahsur kalan çocukların itfaiye merdivenleri ile kurtardı. Yaralanan çocuklar ise sıhhat ve UMKE gruplarının çalışması ile birinci yardımları yapılmasının akabinde hastaneye kaldırıldı. Tatbikat gerçeğini aratmazken, Düzce Valisi Selçuk Aslan’da tatbikatı yerinde takip etti.
Gerçeğini aratmayan tatbikatın muvaffakiyet ile sonuçlandığını belirten Vali Aslan, "Düzce’de Fen Lisesi pansiyonunda yapmış olduğumuz afet hazırlık ve uyum tatbikatı gerçekleştirildi. Gölyaka ilçemizde 6.3 büyüklüğünde bir zelzele meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda çıkan yangın senaryosunun işlendiği tatbikatta AFAD’ımız, itfaiyemiz, MEB AKUB ve UMKE Takımlarımız süratli bir halde verilen alarm ile birlikte intikal ederek belirlenmiş senaryo çerçevesinde tam nir uyum içerisinde tatbikatı muvaffakiyet ile sonuçlandırdılar. Öncelikli olarak rabbim memleketimizi her türlü afetten korusun. Lakin başımıza bir afet geldiğinde bugünde olağan vakitlerde yapmış olduğumuz tatbikatlar inşallah bizim müdahale süratimizi katlayacaktır ve afet şuurunun tüm toplumda, personelimizde daha fazla yerleşmesiyle de ihtimal hasarlarımızı minimize etme imkanımız bulunacaktır. Bu saatte tatbikata katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum afetsiz günler diliyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin