blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Temmuz, 2025 20:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Yangın Devam Ediyor: Davutlar Köyü Boşaltıldı

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar köyünde başlayarak rüzgarın etkisiyle Ovacık ilçesinin köylerine sıçrayan orman yangını 54. saatine girdi. Ovacık ilçesine bağlı Davutlar köyü, alevlerin yaklaşması sebebi ile tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yangına, 15 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağının yanı sıra Karabük ve çevre illerden gelen belediyelere ait itfaiye ekipleri, İl Özel İdaresi, Orman İşletme Müdürlüğü personelleri, AFAD, UMKE, Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet güçleri, Kızılay, gönüllüler ve vatandaşlar tarafından havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle zaman zaman kontrol altına alınan bölgelerde alevlerin yeniden yükseldiği görüldü. Ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.
Yangının ilerlemesi nedeniyle Ovacık ilçesine bağlı Davutlar köyünün tedbiren boşaltılmasına karar verildi. Vatandaşlar, yanlarına ihtiyaç duyduğu eşyalarını alarak araçlarına yükledi ve köyü terk etti. Tahliye işlemlerinin ardından, alevlerin köye yaklaşması üzerine bölgede konuşlu itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü personelleri müdahalelerini yoğunlaştırdı. Edinilen bilgiye göre, alevlerin Davutlar Köyü’ne çok yaklaştığı ve bölgedeki riskin devam ettiği öğrenildi. Ekiplerin yangınla mücadelesi aralıksız sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2025 17:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’teki Yangın 4. Gününde

Karabük'te 4 gündür devam eden orman yangını rüzgarın etkisiyle hızla yayılmaya devam ediyor.
74 saattir kontrol altına alınmaya çalışılan yangın Üçbaş, Sofular ve Aktaş köylerine doğru ilerleyerek yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Daha önce tedbir amaçlı boşaltılan köylerde alevlerin önünü kesmek için havadan ve karadan müdahale devam ederken, etkili olan rüzgar nedeniyle ekipler zaman zaman sıkıntı yaşıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.