Reklam
Reklam

Karabük’te Vali Mustafa Yavuz Öncülüğünde Türkiye’de Bir İlk

Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
02 Şubat, 2025 15:52 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’e atandığı günden bu yana vatandaş odaklı yaptığı çalışmalarla göz dolduran Vali Mustafa Yavuz’un himayelerinde gerçekleştirilen “Vatandaş Memnuniyetini Ölçme ve Artırma Projesi” Kamu hizmetlerindeki verimliliği artırırken, vatandaş odaklı kamu hizmeti anlayışının güçlenmesine öncülük ediyor

Karabük Valiliği tarafından Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen “Vatandaş Memnuniyetini Ölçme ve Artırma Projesi” ile kamu hizmetlerinde şeffaflık ve verimliliği artırırken, vatandaş odaklı hizmet anlayışını güçlendiriyor. Projenin,  Karabük’e atandığı günden bu yana vatandaş odaklı yaptığı çalışmalarla büyük takdir toplayan Vali Mustafa Yavuz’un himayelerinde başlatılması, yerel yönetimin hizmet kalitesini daha da iyileştirmeyi amaçladığını gözler önüne seriyor.

Proje ile Karabük’teki kamu hizmetlerinin etkinliğinin ölçülmesi hedeflenirken,  Kamu hizmetlerinden yararlanan vatandaşlarla yapılan birebir görüşmeler sonucunda, hizmetlerin verimliliği, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri  değerlendiriliyor. Bu kapsamda, Karabük’teki 29 kamu kurumu ve kuruluşunun sunduğu hizmetlerden yararlanan 9.543 vatandaşla iletişim kurulmuş, bunların 5.074’ü ile doğrudan görüşme gerçekleştirildi.

VATANDAŞ GERİ BİLDİRİMLERİYLE İYİLEŞTİRME YAPILIYOR

Proje çerçevesinde gerçekleştirilen anketlerde, vatandaşlar hem memnuniyetlerini hem de şikayetlerini dile getirme fırsatı buluyor. Anket sonuçlarına göre, 404 vatandaş şikayetlerini bildirirken, 663 kişi kamu hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ayrıca, 552 vatandaş öneri ve taleplerini ileterek, hizmetlerin daha da iyileştirilmesine katkıda bulundu. Bu geri bildirimlerin ışığında, kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve kamu görevlilerinin performansının iyileştirilmesi sağlanıyor.

KAMU KAYNAKLARININ DAHA VERİMLİ KULLANIMI VE BAŞARIYA ÖDÜL

Karabük Valiliği, proje kapsamında başarılı personelin ödüllendirilmesini ve kamu kaynaklarının daha verimli kullanılmasını teşvik ediyor.  Bu sayede, kamu hizmetlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde sunulması sağlanarak, vatandaşların taleplerine daha hızlı yanıt verilmesi mümkün hale geliyor. Vali Mustafa Yavuz’un önderliğinde yapılan bu çalışmalarla Karabük’teki kamu kurumlarının hizmet sunumlarının önemli ölçüde iyileştirildiği ifade ediliyor.

VALİ MUSTAFA YAVUZ’UN ÖNCÜLÜĞÜNDE KARABÜK, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un liderliğinde yürütülen çalışmalar, kamu kurumlarının hizmet sunumlarını önemli ölçüde iyileştirerek vatandaş memnuniyetini artırıyor. Vali Yavuz’un vizyoner yönetimiyle hayata geçirilen bu projeler, yalnızca Karabük’te değil, tüm Türkiye’de kamu hizmetlerinde yeni bir model oluşturabilecek nitelikte.

Vatandaş geri bildirimlerini merkeze alan yönetim anlayışı, kamu hizmetlerinde şeffaflık ve verimliliği ön planda tutarak Karabük’ü örnek bir şehir haline getiriyor. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan bu uygulamanın, diğer valilikler için de ilham kaynağı olması bekleniyor.

Vali Mustafa Yavuz’un kararlı ve yenilikçi yönetimi sayesinde Karabük, kamu hizmetleri alanında sadece yerel düzeyde değil, ulusal ölçekte de fark yaratacak bir model olarak öne çıkıyor. Bu başarılı çalışmalar, Türkiye genelinde kamu yönetiminde dönüşümün önünü açabilecek büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı

zonguldakta teror orgutu operasyonunda gozaltina alinan 4 ogrenciden 3u tutuklandi 9qNvzVGX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin