Karabük'te Vakalarda Korkutan Artış - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Temmuz, 2022 14:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Vakalarda Korkutan Artış

Karabük’te koronavirüs vaka sayıları  yukarılara doğru hareketlenmeye başladı. Geçtiğimiz hafta Karabük’teki koronavirüs vaka sayısı 40 olarak açıklanırken, bu sayı 200’leri buldu. Günlük vaka sayısı ise 50’ye çıktı.

Koronavirüs vaka sayıları ve alınması  gereken tedbirlerle ilgili Gazetemize konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı,  Karabük’te vaka sayısında ciddi oranda artış olduğunu belirterek, “Günlük vaka sayımız önemli oranda artmış durumda. Ancak  hastaneye yatış oranı aynı ölçüde yüksek değil. Şu an itibariyle 200 civarında hastamız evlerinde takip ediliyor.  6 hastamızın ise hastanede tedavileri devam ediyor” dedi.

AŞILAMA FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Aşılama faaliyetlerinin Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi başta olmak üzere Safranbolu Devlet Hastanesi ve Yenice Devlet Hastanesinde devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı; “Aşıya olan talep tekrar arttı. Hastanelerimizde aşı faaliyetlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımız hastanelerimize gelerek aşılarını olabilirler. Koronovirüs testlerini ise sadece semptom gösterenlere yapıyoruz. Koronovirüs semptomu olanlar mutlaka maske taksınlar ve kalabalık ortamlara girmesinler” dedi.

HİJYEN KURALLARINA DİKKAT EDELİM

Vatandaşları hijyen kurallarına uymaları konusunda da uyaran İl Sağlık  Müdürü Ahmet  Sarı; “Kalabalık ortamlara girmekten kaçınalım,  hijyen kurallarına mutlaka riayet edelim. Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklarda da mutlaka maske kullanalım. Tedbiri elden bırakmayalım, yakın temastan kaçınalım” dedi.  (Nurettin Acar)

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
3 3
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
29 Nisan, 2026 11:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Sağlık Kompleksi çalışmaları devam ediyor

Karabük İl Özel İdaresi tarafından Safranbolu ilçesi Harmanlar Mevkii’nde yapımı sürdürülen Sağlıklı Hayat Merkezi, 8 Aile Hekimliği Birimli Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu’nu kapsayan entegre sağlık kompleksi projesinde çalışmalar planlanan takvim doğrultusunda devam ediyor.

Toplam 3 bin 100 metrekare inşaat alanına sahip proje, 756 metrekare oturum alanı üzerine inşa ediliyor. İhalesi Karabük İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen projenin kontrollük hizmeti de İl Özel İdaresi teknik ekibi tarafından yürütülüyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre projede temel betonu tamamlanırken, bodrum kat betonarme imalat çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Bölgenin sağlık hizmet kapasitesini artırması hedeflenen entegre sağlık kompleksinin, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırması bekleniyor. Çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü projede, inşaatın en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması amaçlanıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin