Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Temmuz, 2022 14:24 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Vakalarda Korkutan Artış

Karabük’te koronavirüs vaka sayıları  yukarılara doğru hareketlenmeye başladı. Geçtiğimiz hafta Karabük’teki koronavirüs vaka sayısı 40 olarak açıklanırken, bu sayı 200’leri buldu. Günlük vaka sayısı ise 50’ye çıktı.

Koronavirüs vaka sayıları ve alınması  gereken tedbirlerle ilgili Gazetemize konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı,  Karabük’te vaka sayısında ciddi oranda artış olduğunu belirterek, “Günlük vaka sayımız önemli oranda artmış durumda. Ancak  hastaneye yatış oranı aynı ölçüde yüksek değil. Şu an itibariyle 200 civarında hastamız evlerinde takip ediliyor.  6 hastamızın ise hastanede tedavileri devam ediyor” dedi.

AŞILAMA FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Aşılama faaliyetlerinin Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi başta olmak üzere Safranbolu Devlet Hastanesi ve Yenice Devlet Hastanesinde devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı; “Aşıya olan talep tekrar arttı. Hastanelerimizde aşı faaliyetlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımız hastanelerimize gelerek aşılarını olabilirler. Koronovirüs testlerini ise sadece semptom gösterenlere yapıyoruz. Koronovirüs semptomu olanlar mutlaka maske taksınlar ve kalabalık ortamlara girmesinler” dedi.

HİJYEN KURALLARINA DİKKAT EDELİM

Vatandaşları hijyen kurallarına uymaları konusunda da uyaran İl Sağlık  Müdürü Ahmet  Sarı; “Kalabalık ortamlara girmekten kaçınalım,  hijyen kurallarına mutlaka riayet edelim. Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklarda da mutlaka maske kullanalım. Tedbiri elden bırakmayalım, yakın temastan kaçınalım” dedi.  (Nurettin Acar)

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasyada koy yolunda heyelan H3OhvVy2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da köy yolunda heyelan

Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin