Karabük'te Vakalarda Korkutan Artış - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Temmuz, 2022 14:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Vakalarda Korkutan Artış

Karabük’te koronavirüs vaka sayıları  yukarılara doğru hareketlenmeye başladı. Geçtiğimiz hafta Karabük’teki koronavirüs vaka sayısı 40 olarak açıklanırken, bu sayı 200’leri buldu. Günlük vaka sayısı ise 50’ye çıktı.

Koronavirüs vaka sayıları ve alınması  gereken tedbirlerle ilgili Gazetemize konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı,  Karabük’te vaka sayısında ciddi oranda artış olduğunu belirterek, “Günlük vaka sayımız önemli oranda artmış durumda. Ancak  hastaneye yatış oranı aynı ölçüde yüksek değil. Şu an itibariyle 200 civarında hastamız evlerinde takip ediliyor.  6 hastamızın ise hastanede tedavileri devam ediyor” dedi.

AŞILAMA FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Aşılama faaliyetlerinin Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi başta olmak üzere Safranbolu Devlet Hastanesi ve Yenice Devlet Hastanesinde devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı; “Aşıya olan talep tekrar arttı. Hastanelerimizde aşı faaliyetlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımız hastanelerimize gelerek aşılarını olabilirler. Koronovirüs testlerini ise sadece semptom gösterenlere yapıyoruz. Koronovirüs semptomu olanlar mutlaka maske taksınlar ve kalabalık ortamlara girmesinler” dedi.

HİJYEN KURALLARINA DİKKAT EDELİM

Vatandaşları hijyen kurallarına uymaları konusunda da uyaran İl Sağlık  Müdürü Ahmet  Sarı; “Kalabalık ortamlara girmekten kaçınalım,  hijyen kurallarına mutlaka riayet edelim. Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklarda da mutlaka maske kullanalım. Tedbiri elden bırakmayalım, yakın temastan kaçınalım” dedi.  (Nurettin Acar)

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
fatsada iki ayri trafik kazasi 3 yarali dTdXnwQX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Fatsa’da iki ayrı trafik kazası: 3 yaralı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

İlk kaza, Yalıköy Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, sürücüsünün virajı alamadığı motosiklet kontrolden çıkarak yol kenarındaki bahçeye devrildi. Kazada motosiklette bulunan Kerem K.(19) ile Alican Ş.(20) yaralandı.

İkinci kaza ise Kumru-Korgan Yolu üzerinde meydana geldi. Fatsa istikametine seyir halinde olan, Enes A.(28) yönetimindeki 34 AHY 70 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada sürücü yaralandı.

Her iki kazada da yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Fatsa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin