Karabük Postası tarafından
13 Temmuz, 2022 14:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Vakalarda Korkutan Artış

Karabük'te koronavirüs vaka sayıları  yukarılara doğru hareketlenmeye başladı. Geçtiğimiz hafta Karabük'teki koronavirüs vaka sayısı 40 olarak açıklanırken, bu sayı 200'leri buldu. Günlük vaka sayısı ise 50'ye çıktı. Koronavirüs vaka sayıları ve alınması  gereken tedbirlerle ilgili Gazetemize konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı,  Karabük'te vaka sayısında ciddi oranda artış olduğunu belirterek, "Günlük vaka sayımız önemli oranda artmış durumda. Ancak  hastaneye yatış oranı aynı ölçüde yüksek değil. Şu an itibariyle 200 civarında hastamız evlerinde takip ediliyor.  6 hastamızın ise hastanede tedavileri devam ediyor" dedi. AŞILAMA FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR Aşılama faaliyetlerinin Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi başta olmak üzere Safranbolu Devlet Hastanesi ve Yenice Devlet Hastanesinde devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı; "Aşıya olan talep tekrar arttı. Hastanelerimizde aşı faaliyetlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımız hastanelerimize gelerek aşılarını olabilirler. Koronovirüs testlerini ise sadece semptom gösterenlere yapıyoruz. Koronovirüs semptomu olanlar mutlaka maske taksınlar ve kalabalık ortamlara girmesinler" dedi. HİJYEN KURALLARINA DİKKAT EDELİM Vatandaşları hijyen kurallarına uymaları konusunda da uyaran İl Sağlık  Müdürü Ahmet  Sarı; "Kalabalık ortamlara girmekten kaçınalım,  hijyen kurallarına mutlaka riayet edelim. Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklarda da mutlaka maske kullanalım. Tedbiri elden bırakmayalım, yakın temastan kaçınalım" dedi.  (Nurettin Acar)      

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 13:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Nisan ayında Karabük’ün yüksek kesimleri beyaza büründü

Karabük'ün yüksek kesimlerinde Nisan ayında etkili olan kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplanan ormanlar dron ile görüntülendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Nisan ayında Karabük'ün yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

Gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı sonrası Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi mevkiindeki çam ağaçları ve çiçek açan meyve ağaçlar beyaz örtüyle kaplandı.
Kartpostallık kış manzaraları dron ile görüntülenirken, kar yağışını gören sürücüler de şaşkınlık yaşadı.
Çiçek açan ağaçların kar altında kaldığını belirten tır sürücüsü Muharrem Bayraktar, "Eğer ayaza çekerse, don olursa bu gece biraz sıkıntı oluşturabilir, inşallah olmaz" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.