Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Temmuz, 2022 14:24 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Vakalarda Korkutan Artış

Karabük’te koronavirüs vaka sayıları  yukarılara doğru hareketlenmeye başladı. Geçtiğimiz hafta Karabük’teki koronavirüs vaka sayısı 40 olarak açıklanırken, bu sayı 200’leri buldu. Günlük vaka sayısı ise 50’ye çıktı.

Koronavirüs vaka sayıları ve alınması  gereken tedbirlerle ilgili Gazetemize konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı,  Karabük’te vaka sayısında ciddi oranda artış olduğunu belirterek, “Günlük vaka sayımız önemli oranda artmış durumda. Ancak  hastaneye yatış oranı aynı ölçüde yüksek değil. Şu an itibariyle 200 civarında hastamız evlerinde takip ediliyor.  6 hastamızın ise hastanede tedavileri devam ediyor” dedi.

AŞILAMA FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Aşılama faaliyetlerinin Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi başta olmak üzere Safranbolu Devlet Hastanesi ve Yenice Devlet Hastanesinde devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı; “Aşıya olan talep tekrar arttı. Hastanelerimizde aşı faaliyetlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımız hastanelerimize gelerek aşılarını olabilirler. Koronovirüs testlerini ise sadece semptom gösterenlere yapıyoruz. Koronovirüs semptomu olanlar mutlaka maske taksınlar ve kalabalık ortamlara girmesinler” dedi.

HİJYEN KURALLARINA DİKKAT EDELİM

Vatandaşları hijyen kurallarına uymaları konusunda da uyaran İl Sağlık  Müdürü Ahmet  Sarı; “Kalabalık ortamlara girmekten kaçınalım,  hijyen kurallarına mutlaka riayet edelim. Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklarda da mutlaka maske kullanalım. Tedbiri elden bırakmayalım, yakın temastan kaçınalım” dedi.  (Nurettin Acar)

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
devrekte universite ogrencileri mezuniyetlerini kep atarak kutladilar 3JrmckTt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Devrek’te Üniversite öğrencileri mezuniyetlerini kep atarak kutladılar

Devrek Şehir Stadında yüzlerce öğrenci mezuniyet sevinçlerini keplerini havaya atarak kutladılar.

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu ve Gökçebey Mithat Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde yüzlerce üniversite öğrencisi okullarını bitirmenin sevincini keplerini havaya atarak kutladılar.

Devrek Şehir Stadyumunda gerçekleştirilen programda Devrek Meslek Yüksekokulu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Gökçebey Mithat Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bir araya geldiği mezuniyet töreninde 500 öğrenci mezun olmanın sevincini keplerini havaya atarak kutlarken, programa katılan protokol üyeleri ve yaklaşık 2000 öğrenci yakını da bu sevince tanıklık ettiler.

Düzenlenen mezuniyet törenine; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın sonunda yüzlerce öğrenci protokol üyelerinin de iştiraki mezun olmanın sevincini keplerini havaya atarak kutladılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin