Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Eylül, 2021 12:18 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te vaka sayısı artışa geçti

Karabük’te, her 100 bin kişide görülen COVİD-19 vaka sayısı; 229.46’ya ulaştı. Bu oran geçtiğimiz hafta 178.97’di. Son bir Haftada artış oranı %35’lere dayandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı, 28 Ağustos – 3 Eylül haftasında, illere göre, her 100 bin kişide görülen COVİD-19 vaka güncel haritasına bakıldığında, Karabük il olarak, 229.46 oranıyla, Batı Karadeniz Bölgesinin en yüksek oranına yükseldi.

Karabük, son verilere göre en az vaka sayısı olan illerden olmasına rağmen vaka sayısı geçen haftaya göre arttı.

Karabük’te  geçen hafta her 100 bin kişide 178.97 olan vaka sayısı bu hafta 229.46’ya yükseldi.

Komşu illerde ise oranlar bizden daha az durumda iken, güncel harita şu şekilde açıklandı; Çankırı 140,31, Bartın 141,22, Zonguldak 184,03, Kastamonu 208,83, Karabük 229.46

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayinda kaybolan genci arama calismalari 8inci gunde suruyor iuuen9Jm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit Çayı’nda kaybolan genci arama çalışmaları 8’inci günde sürüyor

Tokat’ın Erbaa ilçesinde 28 Mayıs’ta Kelkit ırmağında kaybolan İlker P.’yi arama çalışmaları 8’inci gününde de aralıksız devam ediyor. Ekipler, su altı sonar cihazları, kadavra köpeği, termal kameralı dronlar ve botlarla bölgede kapsamlı tarama gerçekleştiriyor.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde 28 Mayıs günü Kelkit Çayı’na düşerek kaybolan Oğuz Kale’nin cansız bedenine 7’nci gün Kale Boğazı mevkiinde ulaşıldı. Ekipler kayıp İlker Parlak’ın bulunması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Aramaların 8’inci gününde Ankara’dan bölgeye sevk edilen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, gelişmiş su altı sonar sistemleriyle ırmak yatağında tarama faaliyetlerini sürdürdü. Ekipler, ırmağın yaklaşık 50 metre sağında ve 50 metre solunda olmak üzere geniş bir alanda su altını detaylı şekilde inceleyerek ize ulaşmaya çalışıyor.

Çalışmalarda ayrıca Jandarma Köpek Unsurları tarafından bölgeye getirilen 1 kadavra köpeği de görev alıyor. Kadavra köpeği, kıyı şeridi ve su kenarındaki alanlarda arama faaliyetlerine destek verirken, su üzerindeki çalışmalarda ise termal kameralı dronlar kullanılıyor. AFAD koordinesinde sürdürülen çalışmalara 161 personel katılırken, bölgede 6 dron, 8 bot, 3 sonar cihazı, 1 kadavra köpeği ve 37 araç görev yapıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin