Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Eylül, 2021 12:18 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te vaka sayısı artışa geçti

Karabük’te, her 100 bin kişide görülen COVİD-19 vaka sayısı; 229.46’ya ulaştı. Bu oran geçtiğimiz hafta 178.97’di. Son bir Haftada artış oranı %35’lere dayandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı, 28 Ağustos – 3 Eylül haftasında, illere göre, her 100 bin kişide görülen COVİD-19 vaka güncel haritasına bakıldığında, Karabük il olarak, 229.46 oranıyla, Batı Karadeniz Bölgesinin en yüksek oranına yükseldi.

Karabük, son verilere göre en az vaka sayısı olan illerden olmasına rağmen vaka sayısı geçen haftaya göre arttı.

Karabük’te  geçen hafta her 100 bin kişide 178.97 olan vaka sayısı bu hafta 229.46’ya yükseldi.

Komşu illerde ise oranlar bizden daha az durumda iken, güncel harita şu şekilde açıklandı; Çankırı 140,31, Bartın 141,22, Zonguldak 184,03, Kastamonu 208,83, Karabük 229.46

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda kurban bayrami hareketliligi 850 kilogramlik tosun 340 bin liraya alici buldu LcIXMLNg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da Kurban Bayramı hareketliliği: 850 kilogramlık tosun 340 bin liraya alıcı buldu

Kastamonu Hayvan Pazarı yaklaşan Kurban Bayramı’yla birlikte hareketlenirken pazarın gözdesi 850 kilogramlık “Polat” isimli tosun, 340 bin TL’ye alıcı buldu.

Türkiye’de simental ırkında önde gelen şehirler arasında yer alan Kastamonu’da canlı hayvan pazarında yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle hareketlilik yaşanıyor. Farklı illerden kente gelen vatandaşlar hayvan pazarında hareketlilik oluşturuyor. Hayvan sahipleriyle kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor. Pazarın gözdesi 850 kilogramlık “Polat” isimli tosun 340 bin TL’ye alıcı buldu.

340 bin liraya kurbanlık alan Hakkı Sevdiyar, “850 kilogram geliyor danamız, 340 bin TL’ye aldık. İsmini de ’Polat’ koyduk. İnşallah bundan kurban olur. Buğday, arpa ile doğal beslenmiş. Hayvanı İstanbul Sultangazi’ye götüreceğiz” dedi.

“Satış noktasında her şey şu anda iyi”

Daday ilçesinde hayvancılık yapan Okan Çiftçi ise kurbanlık hayvanlara talebin fazla olduğunu dile getirerek, “Bu yıl her şeye zam geldi. Kurbanlıkların fiyatı da aynı şekilde yükseldi. Baskül fiyatı 350-400 liradan alıcı buluyor. Kesim ya da bakım için alım olursa daha yüksek fiyattan satımı yapılıyor. Fiyatlar Kurban Bayramı’na kadar bu şekilde devam edecek. Satışlarımız iyi, talep var. Önümüzdeki hafta İstanbul’a kurbanlık götüreceğiz. İstanbul’daki müşterilerimiz de bizleri arıyorlar. Satış noktasında her şey şu anda iyi” şeklinde konuştu.

164 bin TL’ye kurbanlık hayvan satışı yapan Necati Demirbaş da, “3-4 yıl önce bu fiyatlarla 3-4 tane kurbanlık hayvan alınıyordu, fakat şimdi bir tane alınabiliyor. Yine de şükürler olsun, satışlarımız oluyor, insanlar alıyor, bizler de hayvan beslemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin