Karabük'te uyuşturucu operasyonu - Karabük Haber Postası
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
22 Şubat, 2024 12:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te uyuşturucu operasyonu

Karabük’te yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Eskipazar ilçesi İmanlar köyü yol ayrımında uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda bir şahsın üzerinde ve aracında yapılan aramada 10,7 gram metanfetamin, birer adet kapsül hap, uyuşturucu kullanma aparatı ve pürmüz ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Yapılan açıklamada; “Karabük İl Jandarma Komutanlığınca, emniyet ve asayiş ile huzurun devamının sağlanması maksadıyla uyuşturucu ile mücadele faaliyetlerine aralıksız olarak devam edilecektir” denildi. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
canti teknigiyle insa edilen civisiz cami 2 asirdir ayakta qQGPbepG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Çantı tekniğiyle inşa edilen çivisiz cami 2 asırdır ayakta

Zonguldak’ta çantı tekniği ile inşa edilen 2 asırlık çivisiz cami, adeta zamana meydan okuyor.

Çaycuma ilçesine bağlı Akçahatipler Köyü Merkez Camisi, çantı tekniğiyle 2 asırdır cemaatini ağırlıyor. Mimarı bilinmeyen cami, Anadolu’nun ahşap mimarisinin en güzel örneklerinden birini oluşturuyor.

Cemaatin sığmaması üzerine ikinci katı da inşa edilerek hizmete açılan cami, dron ile havadan görüntülendi. Merak eden yerli ve yabancı turistlerin camiyi ziyarete geldiğini anlatan köy sakinleri, cami için gerekli desteklerin de sağlanmasını istedi. Köylüler, caminin uzun yıllar daha yaşatılması gerektiğine vurgu yaptılar.

Köy azası İsmail Kızıltoprak (59) caminin bakımından kendini sorumlu hissettiğini anlatarak, “Bu civarda bir tek bizim ahşap camimiz varmış. Civar köylerde cami yokmuş. Diğer köylerden bizim köye camiye gelirlermiş. Cami 200 yıllık. Giriş katının tarihini bilen yok. Daha önce babam ve dedem camiyi onarıyordu. Şu anda ben bakıyorum. Babamın görevini aldım. Camideki tamir ve onarımları yapıyorum. Dışarısını da ahşap koruyucular kullandık. İçerisini onardık. Bu hale kadar getirdik” dedi.

Caminin yapımında kullanılan ağaçların tek tek işlemden geçirildiğini büyüklerinden duyduklarını anlatan Kızıltoprak, “Kütük olarak tek tek biçmişler. Buraya dışarıdan gelen de oluyor. Burayı görmek camiyi görmek için geliyorlar. Çok da beğeniyorlar. Ne kadar çok yer gezdim. Ben 59 yaşındayım. Daha dışarıda namaz kılındığını bilmiyorum. Camimiz çok büyük ve mükemmel, tarihi bir cami” şeklinde konuştu.

Camiyi büyüklerinden devraldığını ifade eden Kızıltoprak, “Yaşımız ve gücümüz elverdiği müddetçe bundan sonrası için de Allah nasip eder ömür verirse elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin